Hur man tar Bort Gamla Konfiguration på Filer från Din iPhone eller iPad

0
84

Du kanske inte vet det, men det finns en chans att din iPhone eller iPad kan ha en eller flera gamla konfiguration profiler installerat, och som kan vara en säkerhetsrisk. Men oroa dig inte, vi kommer att berätta hur man rengör dem.

Experiment har tidigare visat att en väl placerad profil kan potentiellt ge orättfärdiga tillgång till din iPhone eller iPad. Därför är det alltid en bra idé att vara medveten om de profiler som du har installerat, och varför. En konfigurationsprofil om du tillåter någon att åsidosätta din iPhone eller iPad inställningar, och de kan vara användbara när de används på rätt sätt. Någon form av VPN-leverantörer använder profiler för att konfigurera enheter så att de kan vara säkra på internet. Apple använder samma system för att registrera enheter i sin beta-program. Det finns gott om legitima skäl för att dessa profiler, men det betyder inte att de måste stanna där för evigt.

Det är bra att regelbundet rensa våra all konfiguration profiler du har installerat och vem vet, du kanske bara komma över en som du inte känner igen i processen.

Hur att Hitta och ta Bort Konfigurationen Profiler

För att komma igång, starta appen Inställningar och knacka sedan på “Allmänt.”

Scrolla till allra längst ner på den långa listan med alternativ och tryck på “Profiler & Device Management.” Du kommer också att se antalet profiler som du har installerat.

Denna skärm visar dig varje konfiguration profil som du har installerad, liksom andra profiler som kan tillåta installation av beta-programvara. Knacka på en profil för att se mer information om det och om det behövs, ta bort det.

Om du tycker att du har en profil som du inte känner igen, eller en som inte längre behövs, tryck på “Radera Profil” för att ta bort den från enheten.

Du kommer att bli ombedd att ange ditt lösenord och sedan bekräfta borttagningen.