Microsoft Launcher Ger Windows Integration och Mycket Mer till Android

0
151

Android smartphones klarar av många saker som du bara inte kan göra på Apples iOS (iPhone) – enheter. En av de snyggare Android-bara funktioner är möjligheten att ändra hur enheten ser ut, känns och beter sig—en komplett makeover—genom att helt enkelt installera en tredje parts launcher.

En av de mer populära bärraketer är Microsoft Launcher (en uppgradering av Microsoft Garage-projektet Pil Bärraket).

I första hand utformade för att hjälpa din Android integreras i Microsofts ekosystem, Microsoft Launcher kommer inte göra så att enheten ser ut och beter sig som Windows-10.

I stället, förutom att ge en mycket anpassningsbart användargränssnitt (UI), det hjälper till att underlätta din Android-smartphone är assimilering till ditt Microsoft workflow av appar och tjänster, liksom din Windows-laptop eller stationär PC.

Varför en Tredje Parts Launcher?

Beroende på telefonen, dess tillverkare, och din tjänsteleverantör din Android-telefon levereras med en standard launcher, som består av ditt hem skärmen, olika kontrollpaneler, och de appar som är installerade på din enhet.

Det finns flera raketer tillgängliga, och vissa, såsom Apex, EverythingMe, Smart Bärraket 3, Google Nu Launcher, och Pixel Launcher, är ganska populärt, och som innehåller Microsoft Launcher.

När jag skrev det här, på Google Play Store ensam, app skröt över 10 miljoner gånger och en 4,6 av 5 rating. Med tanke på antalet mycket sång Microsoft nejsägare numera, de är några imponerande siffror.

I vilket fall som helst svar på frågan, “Varför en tredje parts launcher?” är i huvudsak samma som svaret på “Varför Android dominerar den globala smartphone OS market?” Tja, eftersom Android är mycket anpassningsbara, och användare är inte låst till samma plain vanilla erfarenhet. Eller, ännu bättre, vad sägs om denna klyscha? Användare kan anpassa sina telefoner för att arbeta på det sätt de gör.

Varför Microsoft Launcher?

Vid senaste räkningen, Wikipedia “Lista över Android-Launcher” artikel (uppdaterad 2015) hade över 60 poster. Annan redovisning läste jag sa att det finns “hundratals” av Android-launcher som finns.

Min sökning på “Android-launcher” på Google Play Store dök upp bara blyg av 300-program, inklusive ett par designade för att göra din Android-enhet efterlikna iphone. Med andra ord, det finns en hel del alternativ för att anpassa utseendet och beteendet på din Android smartphone.

Alla ramper gör att du kan anpassa Android genom att ändra bakgrundsbilder, färger temat ikon förpackningar, och, beroende på den launcher själv, mycket mer. Microsoft Launcher är främst avsedd för dem som bor, arbetar och leker i Microsofts ekosystem.

Med andra ord, du använder MS Office för att skapa och redigera affärsdokument, Outlook för din e-post, att göra listor, och kalender; du spara dem och de flesta andra filer på OneDrive; och, kanske du spela och få din underhållning från Xbox, använda Boken för röstkommandon, videosamtal och konferens med Skype, etc. Du får idén.

När du integrerar Microsoft Launcher, till exempel, med ditt Microsoft-arbete eller skola-konto, kan du få enkel tillgång till din MS Office 365-dokument och andra filer, senaste aktiviteter i ditt personliga flöde och din kalender och mycket mer – från Android.

Du kan även få tillgång till öppna objekt, till exempel dokument, bilder, webbsidor, på din Windows-PC och MS-Launcher kommer i sin tur att öppna dem på alla dina enheter.

Primär Produktivitet och Funktioner Bekvämlighet

Som nämnts, Microsoft Launcher är inte ett försök att, som de nu nedlagda Windows Phone OS brukade vara, ta Windows till din smartphone. Inte bara finns det ingen Live-Plattor, men jag har använt det i ett par veckor nu, och jag förstår inte (återigen, med undantag för omedelbar tillgång till Office-program, till exempel Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, OneDrive och så vidare) mycket av ett Windows-liknande känsla alls.

Istället app blandar min Microsofts ekosystem med min Android-enhet, som tillåter dem att fungera väl, om inte något elegant, sida-vid-sida, och, medan du gör det, och ger flera mycket användbara funktioner, som följer:

  • Gör dina viktiga kontakter viktigt: de Flesta av oss har några personer som vi sms: a, ringa och maila ofta. Med MS Launcher du kan fästa dina favoritkontakter på startsidan, till din docka, ikonen mappar, eller nästan var som helst för enkel åtkomst, oavsett var du är i din telefon.
  • Fortsätta på PC: Sätta telefonen ner, börja där du slutade på din PC. Redigera ett dokument i Word 365 lunch, fortsätta på skrivbordet när du kommer tillbaka till kontoret. Ta en bild med telefonen och redigera den direkt på din DATOR.

Detta fungerar med musik och länkar också. Lyssnar på en låt på din smartphone? Klicka på Fortsätt för att PC på /Mer/Dela-menyn för att driva den till din dator. Med länkar, även om du använder Chrome på din smartphone och standard till Kanten på din PC, Windows Launcher skjuter Webbadresser i den stora klyftan för att öppna lämplig webbläsare.

  • Sök på nätet, din DATOR och din telefon samtidigt: Titta igenom dina filer, appar, dokument, meddelanden, och web resultat—allt—med Microsoft Launcher är universal search bar.
  • Göra Ditt Personliga Flöde Personligt: Du väljer, inte Google eller Microsoft, din feed-innehåll. Ange ditt foder som din standard startsidan och fylla i det på ditt sätt, med händelserna i din kalender, dina dokument, dina kontakter och din utsedda ämnen.

  • Gest Din Väg: Du berätta för Android hur man reagerar på dina gester; dubbelklicka för att öppna Budbärare, och dra uppåt för att avslöja kontakter—du får idén.

Och för de av oss som gillar att prata till våra smartphones, Microsoft Launcher innehåller också Boken till Android. Jag använde det, i stället för Google Assistent, för att inleda kommandon, öppnar appar, inställningar avtalade tider och uppgifter, som alla utan problem och bara så smidigt som utför samma uppgifter på min stationära DATOR.

Prestanda

Jag testade Microsoft Launcher på Samsungs flaggskepp Android, Galaxy Not 9, är den snabbaste och mest resursstarka Samsung smartphone hittills. Appen gick felfritt, utan märkbara fördröjningar eller kraschar. Den enda verkliga problemen jag hade var när du försöker ansluta mellan app och Microsoft eller Google-tjänster.

Jag kunde till exempel inte logga in på my Office 365-konto för att vad launcher som skickas till Microsoft för min e-postadress var inte redovisas som en giltig e-postadress mönster—samma adress som jag hade som används för att autentisera på mitt Microsoft-konto på några sekunder tidigare.

Jag hade ett liknande problem för att försöka få en app som installeras med Launcher för att autentisera på mitt Google-konto. Generellt, även om Microsoft Launcher är en mycket väluppfostrade app. För bearbetning hastighet, även om det är en resurs hog vilket lag frågor, super-snabb Not 9 är det sista ställe där de skulle visa upp.

Mycket Bra Gjort

Jag är inte en som whiles bort timmar på att pyssla med min utrustning, även om jag alltid upp för att hitta sätt att få mina maskiner för produktion att arbeta tillsammans.

Ja, Microsoft Launcher gjorde min gränssnittet snyggare, men vad jag verkligen gillar med den här appen var hur lätt det gör du växla fram och tillbaka mellan min telefon och min stationära PC, nästan till den grad att jag på allvar överväger, under min nästa resa, lämnar min Windows-dator hemma och bara tar min Android-smartphone.

Även en annan bekvämlighet för Android är att du kan installera så många Robotar som du vill och flytta fram och tillbaka mellan dem genom att helt enkelt göra det möjligt för dem i Inställningarna. I alla fall, Microsoft Launcher är fri från Microsoft och Google Play Store, och väl värt den tid det tar att installera (några sekunder) och för att kolla. Njut!