OnePlus 6T Omdöme: jag Medge

0
90

Virtuell Verklighet är att arbeta hårt för att vara framtiden för spel, men dedikerade enheter är fortfarande lite för dyrt. Tack och lov, du kan uppleva glädjen av VR genom att para ihop din mobiltelefon med ett prisvärt headset.

Den Bästa Stora Thermoses Och Isolerad Growlers För Varma Och Kalla Drycker
av Andrew Heinzman den 5: e December 2018

Ibland bara en enda sak som du saknar för en stor händelse som är en humongous, temperatur-kontrollerade behållare. Hur kommer ni att dela ut färskt kaffe, soppa, öl eller till en grupp utan en stor termos eller isolerade growler?

De Bästa Bärbara Datorer Med Lång Livslängd Batteriets Livslängd
av Michael Crider den 5: e December 2018

Din bärbara dator kan vara den coolaste ultraportabel, avtagbar, cabriolet, whatchamacallit-kunna sak på blocket. Men det betyder inte att en hel del om batteriet dör halvvägs genom ett e-post. Detta är den mest långvariga bärbara datorer på marknaden.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

OnePlus 6T Omdöme: jag Medge

Cameron Summerson | @summerson | December 6, 2018December 6, 2018

Betyg:
7/10
?

 • 1 – Absolut Hot Sopor
 • 2 – Sorta Ljummet Sopor
 • 3 – Starkt Bristfällig Design
 • 4 – Vissa Fördelar, Massor Av Nackdelar
 • 5 – Acceptabelt Ofullkomliga
 • 6 – Tillräckligt Bra för att Köpa På Rea
 • 7 – Bra, Men Inte Bäst-I-Klassen
 • 8 – Fantastiskt, med Några Fotnoter
 • 9 – Håll Käften Och Ta Mina Pengar
 • 10 – Absolut Design Nirvana

Pris: $550

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Galen värde
 • Utmärkt byggkvalitet
 • Utmärkt skärm

Och Vad Vi inte

 • Stycket kamera
 • Inga tätskikt
 • Ingen trådlös laddning

När det gäller Android-tillverkare som erbjuder vansinniga bang för din buck, OnePlus är ofta på toppen av den listan. Företagets senaste telefon är 6T, en iterativ uppdatering från sin föregångare, men ett kraftpaket ändå.

Detta är min första tid över en OnePlus telefon—med all rätt, med tanke på de frågor som jag har haft med företaget i det förflutna. Men som alla företag, OnePlus hade växtvärk (en hel del av dem, faktiskt), men det verkar som att det äntligen har “vuxit upp” så att säga. Detta företag är långt ifrån den som började med att starta en kampanj ber användarna att du krossa sina telefoner bara för en chans att köpa en ny. Nej, OnePlus verkar som en vuxen företag med en mer mogen syn.

Med tanke på den uppenbara skillnaden i bolaget vid denna punkt, jag trodde att det äntligen var dags att ta en närmare titt på vad den har att erbjuda med 6T. Detta är en mycket telefon för pengarna, och nu när OnePlus bör vara på mer folks radar, det är bara meningsfullt att besvara frågan: ska du köpa den här telefonen?

Specifikationer och Prestanda: Snabb, Snabbare, Snabbast

Den här telefonen börjar på $550, vilket är en ganska liten prislapp för allt den har att erbjuda. Om du inte är bekant, här är en snabb titt på det som händer på under OP6T huva:

 • Processor: Qualcomm Snapdragon 845
 • RAM: 6 GB eller 8 gb
 • Lagring: 128GB eller 256GB
 • Display: 6.41-tums Optisk AMOLED @ 2340×1080 (402 ppi) w/ “teardrop” notch
 • Kameror: 16MP viktigaste bakre kamera/20MP sekundära, 16MP kamera på framsidan
 • Portar: USB-C
 • Hörlursuttag: Nej
 • Batteri: 3,700 mAh
 • Fingerprint-Sensor I-display
 • Anslutningar: Wi-Fi a/b/g/b/ac, 2,4 GHz/5 ghz; 2×2 MIMO, Bluetooth 5.0; NFC; AT&T, Verizon och T-Mobile-stöd
 • Färg: Midnight Black, Spegel Svart
 • Pris: $549-$629 (beroende på konfiguration)

Det är ganska mycket det mesta av vad du behöver att veta, men om du längtar efter alla de blodiga detaljer, kan du hitta dem på 6T tekniska Specifikationer sida.

Med de hetaste specifikationer på marknaden just nu, den här telefonen flugor. Min recension enhet är Midnatt Svart modell med 8GB RAM och 128GB lagring (som säljs för $580), och det har ännu inte lämna mig vill för allt i prestanda institutionen. Det är en absolut odjuret.

Men det är vad som förväntas från ett flaggskepp telefon dessa dagar, eller hur? Smartphones är vid en punkt där vi inte prata om bra de presterar längre—inte på grund av att det inte är viktigt, men eftersom det är underförstått. Ett flaggskepp telefon bör vara en speed demon. Det bör göra vad du vill och behöver det för att klara sig utan så mycket som en hicka. Det ska överträffa förväntningarna.

Bra prestanda inte sälja telefoner längre. Det är erforderlig.

Och OP6T levererar på att kravet i spader.

Bygga och Hårdvara: Bra, Men Saknade Vissa Viktiga Funktioner

Du kan förvänta dig en $550 telefonen så att den inte har den passform och finish av en $900+ telefonen, men det är där du skulle vara fel—OP6T känns bra. Och det ser jävligt bra också. Som jag nämnde ovan, min recension enhet är Midnatt Svart modell, som är helt snygg som fan. Platt svart är en av mina favorit färger för någon hårdvara som det är, och OP6T levererar en jävligt snygg telefon med en snygg matt finish. Så rent.

Det största problemet jag har hittat med bygget är att det är halt utan fall. Det kan inte vara sant för Spegel Svart modell, som är blankt och kunde ha lite mer glansig till det, men det är sant för den modell jag har. Lyckligtvis, OnePlus har vissa mördare från första part fall alternativ, så har du tur det. Jag använder den “Skyddande Case” (vad ett namn, rätt?) i Sandsten. Det är super grepp och mycket minimal. Jag vanligtvis inte gillar fall, så långt som de är berörda, den här är ganska stor.

Till vänster: på baksidan av 6T; till Höger: “den Skyddande Case” i Sandsten

Så ja, överlag är det en bra bygga. Allt är solid som en klippa, och det finns inget att klaga på där. Det saknas emellertid en viktig funktion som jag tycker borde vara med på alla flaggskepp 2018 (och bortom): tätskikt. Den OP6T är inte vattenavvisande eller vattentät—åtminstone enligt OnePlus webbplats. Det aldrig uttryckligen anger att telefonen är inte vattentät, men att söka efter ordet “vatten” ger inga resultat—vilket bara betyder att det inte har någon form av skydd mot vatten. För om den gjorde det, skulle de, du vet, tala om det.

De angelägen-eyed bland er har förmodligen noterat att subhead läser “funktioner”—som i plural. Mer än en. Det finns bara en annan maskinvara funktion som jag tycker OP6T kunde ha haft för att göra det ännu trevligare: trådlös laddning. Men hey, detta är en $550 mobil med samma internals (eller i vissa fall bättre) som de flesta moderna flaggskepp. De måste skära i vissa hörn för att hålla kostnaden nere. I detta fall, tätskikt och trådlös laddning där dessa hörn. Åtminstone de är saker som de flesta människor anser fortfarande att “frivilligt”—åtminstone för tillfället.

Al som sagt 6T inte har några unika funktioner hårdvara, också—i likhet med dess display-inbyggd fingeravtrycksläsare. Även om det inte är den första i sitt slag, det är en av de första som vi har sett i en telefon så allmänt tillgängliga. I min erfarenhet med 6T är fingeravtrycksläsare tech, det har varit lika exakt som de andra senaste fingeravtrycksläsare, om än lite långsammare. På sin presskonferens för telefonen, OnePlus pratade upp hur snabbt 6T i-visa skannerns är, vilket är sant för det mesta. Fortfarande, om det inte är lika snabbt som att låsa upp min Pixel 2 XL med fingeravtrycksläsare, men det är inte heller så långsam att jag inte vill använda den. För det mesta, min erfarenhet med 6T är fingeravtrycksläsare har varit bra, men jag har haft fler fall av det som inte fungerar än vad jag någonsin har med andra Android-enhet under de senaste åren. Ta det för vad det är värt.

Också för vad det är värt, skulle jag hellre sett en bak-monterad fingerprint-sensor på 6T om det innebar att sänka kostnaden för material nog för att lägga tätskikt eller trådlös laddning utan att höja priset på telefonen—bara mina två cent.

Slutligen, vill jag tala om displayen i en sekund. Det har förekommit rapporter om en del häftiga grejer med skärmen på 6T, men jag har inte upplevt något sådant på min. Displayen är förmodligen en av höjdpunkterna i telefonen. Det ser bra ut, men igen, som bör vara en del för kursen på ett 2018 flaggskepp telefon.

Programvara: Android, men Något Annorlunda

Android är unikt i och med att tillverkarna får nästan göra med den vad de vill—det betyder att anpassa det till fästet som Samsung eller lämnar det lager som en Pixel. OnePlus hamnar någonstans i mitten med sin version av Android, som kallas OxygenOS, hålla en mestadels lager känsla men ändå erbjuda en anständig mängd av extra anpassningar.

På ytan ser det ut och fungerar mycket som stock Android. Startfältet är av OnePlus egen rad och är inte så hemskt så långt som tillverkaren bärraketer gå, med en ganska standard uppsättning funktioner och anpassningar längs for the ride. Du kan till exempel ställa in egen ikon förpackningar eller växla anmälan prickar. Den vänstra sidan av startfältet är vad OP kallar “Hyllan” och tjänar som ett slags allomfattande för ditt digitala liv—Anteckningar, snabb åtkomst till kontakter, favorit apps, användning av enhet, medlemskort och andra widgets kan läggas här. Det är ungefär som Apples skärmen Idag blandat med vissa Android-flare. Det är lite av en snygg idé, men jag hittade det inte särskilt användbar. Jag personligen föredrar Googles Upptäcka sidan det, som på Pixel Launcher.

 

Till vänster: Den “Hylla”; Mitten: Notch “aktiverad”; Höger: Notch “funktionshindrade”

Menyn Inställningar är där du hittar de flesta av de förändringar och optimeringar som erbjuds av OxygenOS, även om det inte finns ett överväldigande antal alternativ här. Du kan till exempel anpassa batteriet inlägg i statusfältet för att passa dig, med både bar och cirkeln alternativ som finns. Andra anpassning exempel möjligheten att stänga av den notch om du vill (detta är väldigt cool), samt ändra i menyn och accent färger. Jag tycker att den visuella alternativ på OxygenOS att vara precis tillräckligt—det gör att du kan anpassa den större visuella alternativ i OS utan att vara överväldigande. Det slår en bra balans mellan lager och personliga.

Men det handlar inte bara om utseende, antingen. OnePlus erbjuder tre olika navigation på alternativ på 6T: den traditionella tillbaka-hem-recents navigation, Google [fruktansvärt] gest navigering (som kan ses på Pixel 3), och OnePlus ” ta på gester, som är ett av de bättre alternativen för närvarande tillgänglig på Android. Du är fri att använda vad du vill, och övergången mellan de tre är ganska smidig.

Det finns också ett avsnitt i Inställningar för “Verktyg” som är där du hittar resten av OP funktioner som inte passar in någon annanstans. Gaming mode, parallella program, regelbunden makt, pocket läge och snabb att lansera alla är här och kan eller inte kan vara saker du tycker är intressanta. Återigen, många av dessa är funktioner som vi har kommit att förvänta sig från icke-Google-telefoner, men de är också stoppade ur vägen om du inte vill ha dem. Som jag redan har nämnt, OnePlus gör ett bra jobb med att erbjuda anpassningar för att hålla sig använda dem om du vill, strunta i dem om du inte gör det. Balansen i OxygenOS är nästan perfekt för både Android purister och de som vill ha lite mer pzazz från OS.

Innan vi går över från att prata om program, jag vill röra på 6T “face unlock” – funktionen. Det slags vinklar sig som en FaceID klon, och även om det är den snabbaste face unlock jag någonsin använt på en Android-telefon (på allvar, det är vansinnigt snabbt) det är värt att nämna att det inte är en sann biometriska alternativ och kommer inte att arbeta med säkra program som bank-eller Google Betala. Apple använder IR-dot prognos för FaceID, och Samsung par dess ansikte låsa upp alternativet med iris-skanning, som båda kontrollera biometriska data för bättre säkerhet. Face Unlock på den 6T är inget mer än en bättre version av Android som är allmänt hemska “betrodda ansikte” funktion och bör inte användas som ett exklusivt sätt att skydda din telefon.

Kamera: Ehhhhhhh

Kom ihåg tidigare när jag sa att en $550 telefonen kommer att ha några brister? Ja, kameran är ytterligare en på 6T. Missförstå mig inte—det är en utmärkt kamera för kostnaden för telefonen. Men jämfört med mer avancerade telefoner, som en ny Pixel eller iPhone, det är bara inte upp till snus. Och samtidigt som jag normalt inte skulle överväga att jämföra en telefon som kostar nästan dubbelt så mycket, 6T positionerar sig som ett flaggskepp nivå telefon, så jag tror att det är en rättvis jämförelse.

 

I min användning av telefonen, kameran prestanda var bara okej. Det tvättas ur ibland och mättade på andra. Porträtt-läge när du använder en framåtvänd kamera är svagare än någon annan telefon jag har provat (det är bättre när du använder den bakre kameror men eftersom det är två).

Vänster: Utan Stående Läge, Höger, Med Stående Läge. Observera att sudda ut av min tröja och den allmänt svaga bokkeh på annat sätt.

Generellt, det är inte en bra kamera. Det är inte hemskt på något sätt—det kommer att få jobbet gjort när du behöver den, utan bara vet att du kan få en bättre kamera i en telefon (men det kommer att kosta dig en hel del mer). Som jag sa, för pengar, det är en bra kamera.

Batteriets Livslängd: Bra, men Inte Bäst

Efter att ha kommit direkt från en månad med iPhone XR, jag var bortskämd av den vansinniga batteritid. Jag var tvungen att spendera tid att komma tillbaka ner till jorden med den 6T och får användas för att Android ‘ s inte-så-bra batteri igen.

Nu, låt mig förtydliga något: “inte-så-bra” betyder inte “dåligt”. Den OnePlus 6T förmodligen har bäst batteritid denna storlek i Pixel (som jag har använt i alla fall)—jag visste inte ens att ladda den mest nätter. Enstaka gupp från anslutna till Android Auto varje gång jag går någonstans var tillräckligt för att få mig igenom de flesta dagar, och jag behövde bara kasta den på laddaren över natten en handfull gånger per vecka.

 

Exakt nu, min 6T review unit sitter på 53 procent med över fyra timmar av skärmen om tiden sedan den senaste fullständiga kostnad. Den sista biten måste noteras eftersom telefonen var laddat i bilen en liten bit i natt—igen, inte tillräckligt att fylla upp det, dock. Kanske 10 procent bula eller så.

Med andra ord, batteritiden är inte något du bör oroa dig för med 6T. Om du inte använder den absolut snor ur telefonen varje dag, du ska vara bra.

Slutsats: Flaggskepp Prestanda för Halva Priset

När det kommer till kritan, är det ganska lätt att ringa: detta är den bästa telefonen du kan köpa för pengar. För $550, du kommer inte telefonen något annat så här bra, snabbt, eller är detta attraktiva. Visst, det har vissa nackdelar—som meh kamera och brist på tätskikt—men för denna summa pengar, det är inte en stor grej.

Summan av kardemumman är denna: om du har mindre än 600 us-dollar att spendera, och vill ha en ny telefon, köp den här. Du kommer inte ångra det.

Betyg: 7/10
Pris: $550

Köp Nu

Här är Vad Vi Gillar

 • Galen värde
 • Utmärkt byggkvalitet
 • Utmärkt skärm

Och Vad Vi inte

 • Stycket kamera
 • Inga tätskikt
 • Ingen trådlös laddning