Microsoft Bekräftar Kanten kommer att använda Krom Rendering Engine, Lanserar Insider-Program

0
84

Tidigare i veckan var det ryktas om att Microsoft kanske ersätta EdgeHTML med Krom rendering engine. Idag har företaget planer på att göra just detta, samt ge Kanten till fler plattformar, inklusive macOS.

Som meddelades på Windows Blogg, Microsoft planer på att “anta Krom open source-projekt i utveckling av Microsoft Kanten på skrivbordet,” vilket innebär att det kommer att fortsätta att utveckla Kanten—inte ersätta det—med hjälp av Krom rendering engine.

Microsoft fortsätter med att säga att det kommer, i sin tur, blir “betydande bidrag till Krom-projekt.” Som vi lyfte fram i vår ursprungliga inlägg, detta kommer att vara bra för alla som bygger webbläsare som bygger på Krom, eftersom Microsoft förnyar och bygger på denna plattform, framsteg kommer att vara delad.

Utöver detta kommer den nya versionen av Edge kommer till Windows 7 och Windows 8 (inte bara 10), liksom andra plattformar—som macOS. Det är oklart om många Mac-användare kommer att göra en övergång från Safari till Kanten, men alternativen är alltid välkommen i alla fall. De arbetar också på en Arm bygga.

Om du är typen som gillar att få ögonen på beta-versioner av programvara innan den träffar den stora massan, det är också ett Insider-Programmet för Edge webbläsare. Om du är intresserad av att ta en titt på den nya Krom-eldrivna versionen av Kanten, det är där du hittar det.

via Microsoft