Hvordan Riktig Oppsett og Backup Recovery Alternativer for To-Faktor Autentisering

0
238

Jeg har alltid vært en stor tilhenger av at to-faktor autentisering og det synes i disse dager, du virkelig trenger å bruke den. Bare se på den siste Apple sikkerhetshull som tillot folk å tilbakestille din Apple-ID og passord med bare din e-postadresse og FØDSELSDATO. Hvis du hadde aktivert, to-faktor autentisering på kontoen din, ville du ikke å bekymre deg for dette problemet.

Om to-faktor autentisering kan gjøre kontoen din mer sikker, det kan også føre til en rekke problemer hvis du skulle miste enheten som genererer koder.

Akkurat som det er mer åpne setup nødvendig å bruke to-faktor autentisering, det er også en bit av backend oppsett du må gjøre for å sikre at du kan få tilgang til kontoen din i tilfelle tap eller tyveri.

Jeg har for tiden 2-faktor autentisering aktivert på Google, Dropbox, Facebook, Lastpass.com, iCloud.com og mange andre steder. Etter å ha gjort litt research, og jeg innså at jeg ikke helt har min backup klar. Jeg faktisk lot som om jeg mistet min enhet og ønsket å se hvor lett det ville bli å komme tilbake på.

Jeg ble overrasket. Hvis du ikke har de rette ting oppsett, du kan ende opp med å enten permanent låse deg ut eller å måtte gjennom noen timer eller dager for å prøve å overbevise kunden service folk du er den virkelige eieren av kontoen.

I denne artikkelen vil jeg gå gjennom de fem stedene og forklare hva du trenger å gjøre for å sikre at kontoen din forblir sikker, men er fortsatt utvinnbare i tilfelle du mister telefonen din og kan ikke generere kodene lenger.

Google

Det er et par ting du bør sette i form av utvinning for Google-kontoen. For å komme i gang, som leder over til kontoinnstillinger-siden her:

https://www.google.com/settings/account

Første tingen du ønsker å gjøre er å legge til en alternativ e-postadresse. Den alternative e-postadressen er mer ofte brukt når du glemmer ditt passord eller din konto har blitt hacket, men det er likevel en annen mekanisme som kan brukes til å få tilbake tilgang til kontoen din, uavhengig av hva hindrer deg fra å komme i.

Neste, klikk på Sikkerhet og klikk deretter på Innstillinger 2-trinns bekreftelse.

Her er der du trenger å sette opp backup alternativer for 2-trinns bekreftelse, eller i det minste sørge for at alt er up-to-date.

Viktige aspekter her er det backup-telefoner og utskrivbare koder. Du bør definitivt ha minst en backup-telefonen, som kan være en annen mobiltelefon, hjemmetelefon, etc. Åpenbart, sørge for at denne andre backup telefonen er også sikker eller med noen som du helt stole på som dine foreldre eller noen.

Min 2 år gamle datter var å spille med min iPhone og slettet Google Autentisering-appen. Jeg kunne ikke gjenopprette det fra backup og derfor måtte jeg få en samtale på min backup-telefonen for å få det.

Den fine tingen om sikkerhetskopiering av telefonen er at hvis du ikke kan motta en tekstmelding på den, kan du få en automatisk tjeneste ringer du med koden. For det andre, skrive ut reservekoder, og ikke lagre dem på datamaskinen.

Det gir deg muligheten, men det er en forferdelig idé. Du ønsker ikke disse kodene i digitalt format. Eller har du lyst til å være bærer av backup-koder rundt i lommeboken din. De bør holdes sikkert på ett sted, og trakk ut bare når du trenger dem.

Den siste tingen du kan gjøre er ett eller to datamaskiner Klarerte Datamaskiner. Hvis du blar ned på 2-trinns bekreftelse innstillinger-siden, vil du se om den gjeldende datamaskinen er pålitelige eller ikke:

Dette utgangspunktet betyr at du ikke trenger å oppgi bekreftelseskoden på datamaskinen for om 30 dager eller så. Etter det punktet, det ber likevel, men hvis du mister telefonen din, så kan du bruke en klarert datamaskin til å logge inn og så flytte 2-trinns til en annen telefon, eller bare deaktivere den før du får tid til å sette den opp igjen.

Dropbox

Dropbox 2-trinnet er lik Google, men har ikke så mange valg. I utgangspunktet, hvis du mister telefonen din, må du taste inn en nødsikkerhetskopiering koden de gir deg når du først oppsett 2-trinns bekreftelse. Hvis du allerede har aktivert den, og kan ikke finne koden lenger, bør du deaktivere 2-trinns og deretter re-aktiver her for å generere en ny emergency backup kode.

Når du logger på Dropbox, må du klikke på navnet ditt øverst og klikk deretter på Innstillinger. Deretter klikker du på Sikkerhet:

Det første du vil gjøre er å deaktivere 2-trinns hvis du ikke har din emergency backup kode. Når du har det og har aktivert 2-trinns, gå foran og sørge for å legge til en backup telefonnummer. Jeg bruker Google Autentisering-appen til å generere kodene fordi du kan bruke telefonen som en backup.

Hvis du bruker telefonen, SMS for å få kodene, så din eneste backup er det emergency backup kode. Det er derfor det er bedre å installere Google Autentisering-appen og deretter bruke telefonnummeret som en backup. Da vil du ha to backup i tilfelle noe går galt.

Det er også verdt å merke seg at Dropbox har klarerte datamaskiner også, og hvis du mister telefonen din, og du ikke har noen sikkerhetskopier tilgjengelig, kan du fortsatt logge inn på en klarert datamaskin. Men hvis du mister telefonen, og ikke enten har beredskap-kode eller en sikkerhetskopi telefonen, så er du skrudd. Eller i det minste du må ringe Dropbox og be de tror på deg.

Apple

Når det kommer til Apple, kan du logge deg inn på din konto, så lenge du har to av de tre elementene nedenfor:

1. Apple-ID og passord

2. Tilgang til en klarert enhet

3. Gjenopprettingsnøkkelen

Så lenge du har en kombinasjon av 2 av disse elementene, kan du komme tilbake til din konto. Når du har logget inn med din Apple-ID-konto, klikk på Passord og Sikkerhet for å behandle klarerte enheter og gjenopprettingsnøkkelen. Det er en god idé å legge til flere kjente enheter som telefonen, ektefelles telefon, etc. I dag, klarerte enheter som har støtte for SMS, så kan du ikke legge til en iPad eller noe sånt.

Neste ting er å skrive ut din recovery-tasten eller klikk Erstatte Tapt Tasten hvis du glemte å skrive den ut første gang når du konfigurerer 2-trinns bekreftelse. Igjen, det er best det bare print dette ut, og ikke lagre det i et hvilket som helst digitalt format. Det er mye enklere for digitale data kan bli stjålet enn et stykke papir i en safe eller stappet i noen merkelig sted bare du vet.

LastPass

LastPass er ganske grei i form av det å ikke ha tilgang til kodene, de i utgangspunktet har en lenke som vil sende deg en e-post, som vil deretter deaktivere Google Autentisering midlertidig, slik at du kan logge inn i.

LastPass er det eneste stedet hvor du ikke trenger å faktisk gjøre noe ekstra for å få tilbake tilgang til kontoen din.

Facebook

Facebook har Logge inn Godkjenninger, som er det samme som 2-trinns bekreftelse. Det er ikke så strenge som Google ‘ s 2-trinns bekreftelse, men det er fortsatt ganske nyttig og kan hindre hackere fra å få tilgang til din konto. Logg inn Godkjenninger enten sender du en SMS på telefonen, eller du kan bruke Kode Generator i Facebook-appen.

Grunnen til at jeg sa Facebook er mindre strenge er fordi det ikke vil be deg om koden når du logger deg inn fra noen av dine anerkjent enheter, noe som er ganske mye hver enhet du har brukt for å logge inn på nettstedet.

Hvis du mister telefonen din, og du ikke har Facebook-appen er installert på en annen enhet, blir du nødt til å logge inn fra en godkjent enhet. Hvis du ikke har noen måte å logge inn fra en anerkjent enheten, må du sende inn en rapport og vente en evighet å få tilgang igjen.

Så jeg ville installere Facebook-appen på minst to enheter, kanskje din telefon og et nettbrett, og så sørg for at du har et par datamaskiner som er anerkjent enheter.

Forhåpentligvis vil denne artikkelen gir deg litt mer idé om hvordan å sikre at du bruker 2-faktor autentisering riktig og ikke potensielt låse deg ut med ekstra sikkerhet.

Hvis du ikke har aktivert 2-faktor autentisering i det hele tatt, jeg anbefaler det på det sterkeste sammen med at din backup og recovery alternativer er satt. På denne måten vil du ha mer fred i sinnet når alt fungerer og fred i sinnet selv når enheten er mistet eller stjålet. Nyt!