Hur vill Överföra Data från Din Gamla DATOR till Din Nya Mac

0
121

Flytta din gamla data till en ny dator kan vara lite av en huvudvärk, särskilt om du går från PC till Mac. Tack och lov, det finns flera sätt att gå till väga, så att du kan få din nya Mac ställa upp och redo att gå.

Det finns olika sätt att överföra data från din gamla DATOR till din nya Mac. Du kan dra filerna till en extern hårddisk och manuellt överföra dem över, sätta upp ett nätverk dela mellan två system, eller synkronisera dem med hjälp av ett moln lagring-konto. Det finns även Windows Migration Assistant, ett speciellt verktyg Apple skapad för detta ändamål. Båda datorerna måste vara på samma nätverk för att använda detta verktyg, men tidigare att det inte finns några andra hårda krav.

Så här kan du använda Windows Migration Assistant för att överföra dina filer.

Steg Ett: Att Få Din Windows-Maskin Redo

Till att börja denna process, börja på din Windows PC. Öppna upp en browser på ditt val. Det är en Apple-sidan ligger på Apples officiella hjälpa databas med länkar till Windows Migration Assistant programmet för vart och ett av de olika versionerna för macOS på din nya Mac. Du får installera programmet på din Windows-dator.

Välj rätt ladda ner för den version av macOS på din nya maskin och klicka på länken för att komma till sidan för nedladdning. Väl där klickar du på den blå “Ladda ner” – knappen.

När du har Migration Assistant laddas ner, se till att du har stängt alla öppna Windows-program, och öppna sedan Windows Migration Assistant genom att dubbelklicka på den. I Migration Assistant fönstret, klicka på “Fortsätt” för att få den pågående processen.

Lämna din PC som finns på nästa skärm, när en kod kommer att visas inom kort. Vi kommer att återkomma till detta, oroa dig inte.

Steg Två: Att Få Din Mac Redo

Du är klar med din Windows-dator för tillfället, så slå på din Mac. Öppna Mac Migration Assistant, som finns i mappen Verktyg. Det är redan förinstallerade.

När du öppnar upp Migration Assistant på din Mac och klicka på “Fortsätt,” alla appar på Mac kommer nära, så se till att du är redo att gå vidare innan du gör det.

På nästa skärm, välj alternativet för att överföra data Från en Windows-PC.” Klicka sedan på “Fortsätt” med pilen längst ner på skärmen.

Nästa skärm kommer att visa ett lösenord för Mac där du migrerar data till. Du kommer att se din PC som visar samma kod i sin instans av Migration Assistant. Skärmarna kommer att se identiska samtidigt som du har båda maskinerna igång.

Se till att de två datorer visas samma kod. Nästa, klicka på “Fortsätt” på DATORN först och sedan göra samma sak på din Mac.

Du kommer att fokusera på din Mac för resten av processen.

Steg Tre: Välj Vilka Data som ska Överföra

När du trycker på “Fortsätt” Migration Assistant på din Mac kommer att söka efter en lista över filer som du kan flytta till din nya dator. När den är klar, det kommer att visa dig alla de filer som det finns, åtskilda av användaren. Välj de data du vill föra över och klicka sedan på “Fortsätt.”

När du gör detta, kommer processen att börja, och du kommer då att visas en ETA tills den är klar. Överföringen kan ta ett tag att slutföra, beroende på hur mycket data du överför, och Assistenten kommer att meddela dig när den är klar.

Grattis! Du kan nu börja använda din nya fräscha Mac.