Vad är Upp med Denna Konstiga Google Maps Spam?

0
87

En del användare har rapporterat att de får några bisarra skräppost-meddelanden på Googles Kartor av alla ställen. Pop-ups meddela användarna om att de har vunnit något och ber om deras plats. Vad i helvete?

Trådar har varit att visa upp på reddit med användare som ställer samma fråga som vi alla undrar nu: vad är det här? För en, varför skulle Kartor måste begära en användares läge när det mesta av sitt jobb är att veta var du är vid varje given tidpunkt. Det är så konstigt.

En del användare är att spekulera i om det har att göra med Närheten till funktionen, men det har inte bekräftats ännu. Bleeping Dator fick nys om frågan och nått ut till ett fåtal användare som har fått fel, även om de fortfarande kunde inte ta reda på källan frågan här—de flesta användare bara sagt att de är blockerade eller förnekade begäran om läget och gick på om deras sätt.

En Twitter-användare gick så långt som att undersöka på länken för att hitta det går till tre olika områden från Namecheap, men återigen, ingen ytterligare information om hur dessa skapas hittades. Användaren också pingade Google och Google Maps i serie tweets för att låta dem veta att han har en skärmdump och domäner, men det ser inte ut som om han fått ett svar.

Hursomhelst, det är som påverkar både iOS-och Android-användare på Kartor, är otroligt skräppost, och ingen har någon aning om var det kommer från. Om du råkar få ett sådant fel när du använder Maps, det är nog bäst att strunta i det och neka begäran. Om vi råkar höra något om var detta skräppost skit kan komma från (eller vad som orsakar det), vi kommer att uppdatera här.

via Bleeping Dator