Nu Kan du Ställa in en Fördröjning i Alexa Rutiner

0
96

Alexa Rutiner är ett bra sätt att automatisera alla typer av åtgärder runt huset på en gång, men tack vare ett starkt efterfrågade nya funktioner, kan du nu lägga till en fördröjning till vissa åtgärder i dessa Rutiner.

RELATERAT: Hur man Ställer Upp Alexa Rutiner för att Styra Flera Smarthome-Enheter på en Gång

Den nya funktionen kallas Vänta, och det kan du lägga till en tidsinställd dröjsmål antingen en hel Alexa Rutin eller bara en viss åtgärd inom en Alexa Rutin.

Som ett exempel, jag skulle kunna berätta Alexa “God morgon” när jag vaknar, vilket då skulle kunna vända på det utrymme som värmaren i mitt hemmakontor. Men eftersom jag ska använda toaletten och ta lite kaffe först, jag kan lägga in en fördröjning så att det utrymme som värmaren inte slås på förrän efter ett par minuter har passerat.

För att göra det hända, att öppna upp Alexa app och antingen skapa en ny rutin eller redigera en befintlig. När du går till lägg till en åtgärd, kan du välja att “Vänta” på alternativ. Därifrån, välj en tid (minst en minut).

Efter att ordna Vänta med åtgärder i den ordning du vill ha det i. Så om du vill ha hela Alexa Rutin för att vara försenad, lägga till det som den första åtgärden i listan, men om du vill ha det som rutin att utföra var omedelbar åtgärder först och sedan dröjsmål med andra åtgärder, placera den i mitten av dem.

via CNET