Kan jag Återskapa Data Från en Android-SD-Kort eller USB-Disken är Formaterad som en Intern Lagring?

0
96

Android infört möjligheten att använda extern lagring som intern lagring ett par år sedan, men detta band SD-kortet och telefonens tillsammans. Om något går fel kommer du inte att kunna få tillbaka vad data på kortet.

Varför Skulle Du Formatera ett SD-Kort eller USB-Enhet som Intern Lagring?

Om du formaterar SD-kortet eller USB-enhet som intern lagring, telefonens ursprungliga lagring och extra förvaring slås samman till en gigantisk pool. Detta innebär att program som normalt inte stöd för att spara data till extern lagring kan dra nytta av det extra utrymmet. Det innebär också att du slipper att manuellt flytta appar och tillbaka mellan telefonens lagring och SD-kort.

Detta gäller även för Android TV boxar. SKÖLD TV fartyg med antingen 16 gb eller 500 gb lagring, med större version är $100 mer än mindre. Jag personligen behöver lite mer än 16GB, men det är billigare för mig att köpa en USB-hårddisk och formatera det interna lagring. Det ger mig tillräckligt med utrymme för alla mina spel, men fortfarande gör att jag sparar pengar jämfört med de större grupp.

När du formaterar hårddisken eller på kortet som internt lagringsutrymme, det blir krypterad och behandlas som en del av telefonens lagringsutrymme. Något som var på hårddisken raderas när det formateras, och försöker ta bort enheten kan leda till att enheten och program att krascha eftersom vissa av de filer som de behöver är inte där de borde vara.

Kan Du Återskapa Data Från Extern Lagring Formaterad som Intern Lagring?

Förmodligen inte. Om SD-kortet eller USB-enheten har tagits bort, får du ett meddelande som säger att du måste sätta kortet eller enheten tillbaka till enheten. Om du inte lägger kortet eller backa tillbaka och din enhet känner igen det på rätt sätt, allt ska gå tillbaka till det normala. Din apps kommer att öppna som de borde, och alla dina foton och videor kommer att vara där.

Men, du kan inte bara sätta enheten eller SD-kortet till en annan telefon eller din dator för att titta på alla filer får vara det. Eftersom det är krypterad, kan du bara använda den på den enhet som du satt upp det som i den interna lagringen. Försöker att koppla in hårddisken i någon annanstans kommer inte att fungera, och om du någonsin vill använda disken i en annan enhet, måste du formatera om den första. Slutligen, om kortet eller enheten dör inuti enheten (osannolikt som det kan vara), du kommer förmodligen att behöva factory reset din enhet för att få det att fungera igen.

Hur Vill Undvika Att Förlora Din Data

Även om ditt SD-kort eller USB-enhet fungerar bra, ta några minuter att säkerhetskopiera dina viktiga data till en molnleverantör. Du kan ta foton och videor tillbaka upp automatiskt, så du behöver inte ens tänka på att stödja dem på en regelbunden basis.

Du kan alltid ladda ner digitala köp, som filmer och TV-program igen i framtiden, och om din favorit spel inte har stöd för moln sparar, det är inte slutet av världen för att spela igenom det igen.

Med hjälp av ett SD-kort som intern lagring är bra, men ta ett par minuter för att backa upp saker bara för att vara säker!