Det Bästa Webbplatser för att Dela Videor (Offentligt eller Privat)

0
133

Det brukade vara en tid när du delar en video på nätet var ett tufft jobb. Dessa dagar, problemet har övergått till att ha för många val. Om du vill dela en video med världen, eller bara visa upp det för dina vänner och familj, på följande webbplatser kommer att hjälpa dig.

YouTube: Det Bästa Alternativet för de Flesta Människor

YouTube är världens största video delar plattform. Det är ganska lätt att använda (många video apps även stöd för att ladda upp direkt till YouTube), och du kan dela videor offentligt eller privat gratis.

För att ladda upp en video behöver du ett Google-konto och vara inloggad på YouTube. Högst upp till höger på skärmen, ser du möjlighet att ladda upp din video.

Att klicka på den knappen kommer du till följande skärm. Du kan sedan välja dina video filer från din dator eller dra-och-släpp dina filer i upload-området.

Du kan också ladda upp videoklipp privat på YouTube om ni vill. Alternativet är inte rakt fram, så låt oss förklara. Om du klickar på den nedrullningsbara som säger att “Allmänheten” ser du fyra alternativ.

“Public” – alternativet innebär att den video som du laddar upp ska vara offentlig och visas i YouTube-sökningar för relevanta begrepp. “Planerad” alternativet gör en video allmänheten, men sätter dess tillgänglighet för ett specifikt datum och tid.

För att hålla videos privata, finns det två alternativ, och detta är vad de menar:

  • Privat: Privat videoklipp kan endast ses av människor som du godkänner. Du kan bjuda in upp till 50 personer via e-post för att titta på video och endast de kommer att kunna titta på video. Även om en av de medlemmar delat videon med någon annan, för att dessa människor inte skulle kunna titta på det om du har lagt till dem till listan. Privata filmer som inte visas i YouTube-sökning.
  • Onoterade: Olistade videoklipp är ganska lik offentliga videor, men visas inte i Youtubes sökresultat. Det är ett bra alternativ om du har ett videoklipp som du vill dela med fler än 50 personer, men inte vill att allmänheten snavar över det alltför lätt.

Den grad av integritet som du vill ange på varje video är ditt val. Du kan ladda upp alla dina videor offentligt, eller skapa en egen samling bara för vänner och familj.

Google Bilder: Enklare att Dela, Bra för övriga Album

Google Bilder är ett utmärkt sätt att dela videoklipp. Fördelen med Google Bilder är att den har ett enklare gränssnitt än YouTube och dela är lättare via din mobiltelefon. Det är även möjligt att din video är redan laddat upp på sajten om du är Google Bilder användaren. Tjänsten stödjer även album, som kan ha både bilder och videos, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att dela bilder och videos tillsammans.

Du kan ladda upp en video manuellt eller använda en av de videos som din telefon säkerhetskopieras automatiskt, men gemensamt album ger dig mer kontroll och också tillåta andra människor att bidra till albumet så som bilder och videos från att alla kan vara organiserad på samma ställe.

Du börjar med att skapa ett gemensamt album.

På nästa skärm klickar du på dela-ikonen.

På nästa skärm kommer du att dela album med andra människor med hjälp av deras e-postadresser. Du kan också skapa en delbara länken och skicka som människor i stället.

Med avseende på sekretess, det finns tre saker som du behöver veta om Google Bilder.

  • Album eller foton som du delar kan nås av alla med länken. Det spelar ingen roll vem som skickat dem länken.
  • Inne delade album, du kan stänga av möjligheten att låta andra människor vara med och bidra.
  • Om du gör ett gemensamt album eget i framtiden, alla foton och videoklipp som har bidragit med andra kommer att tas bort från albumet.

Så, är Google Bilder är inte riktigt lika säkra som YouTube om du har videor som du vill använda för att begränsa åtkomsten. Men, att kunna kombinera videoklipp och foton i album är bra och låta andra människor bidrar till att dem kan vara mycket roligt.

Facebook: Bra om Du (eller den Du Delar rum med) Är Redan på Facebook

Ett av de enklaste sätten att dela din video är att ladda upp det på Facebook. De flesta människor har ett Facebook-konto, vilket gör det enkelt att dela dina videoklipp med alla. Välj Foto/Video från posten skärmen för att ladda upp videon. Som standard video sekretessinställningar kommer att vara samma som du har angett för ditt inlägg. Så om din status uppdateringar visas bara till dina vänner, så videon kommer att vara också.

Du kan finjustera detta genom att ställa in sekretessalternativ för enskilda inlägg. Till exempel, om du är inställd på att inlägget offentligt att Facebook som standard, kan du ändå lägga in en egen video genom att klicka på drop-down menyn på det inlägget och välja en annan sekretessalternativ.

Om du har några tvivel om vem som ska kunna se din video, Facebook har satt ihop en bra guide som du kan gå igenom.

Om du tycker att detta är komplicerat, då kan du skapa en Facebook-Grupp istället och ladda upp din video där. Endast de personer som du accepterar som medlemmar i gruppen kommer att kunna se de videor du laddar upp det.

Vimeo: Bra för Professionell Video

Vimeo är en video sharing plattform som liknar YouTube. Skillnaden är att Vimeo är allmänt används av professionella video-skaparna att visa upp sitt arbete. Men, du kan använda Vimeo för att ladda upp ditt hem videor eller andra videoklipp som du vill. Vimeo inte köra annonser och stöds av professionella kreatörer som betalar en abonnemangsavgift för att vara värd för deras videor.

Det är en fri plan också, men det kommer med vissa begränsningar. Till exempel, du är begränsad till 500 MB uppladdningar per vecka och 5 GB totalt. Du kan inte heller använda den fria planen för att ladda upp videoklipp för ett företag (och som innehåller videor som innehåller någon form av reklam). Betalas planer börjar på $7 en månad och går upp till $75 per månad. Detaljerade begränsningar av den fria planen är noterade på Vimeo hjälp docs.

Vimeo stöder även kontroll integritet på uppladdade videoklipp. Det finns många möjligheter till integritetsskydd, och de flesta av dem är tillgänglig även för gratis medlemmar, inklusive alternativ för att lösenord skydda dina videor.

Du kan hitta mer information om alla de möjligheter till integritetsskydd på Vimeo översikt sida.

Cloud Lagring: Gott om Andra som Behöver för att Hämta Din Video

Det finns massor av moln lagring leverantörer som du kan använda för att dela video, inklusive Google Drive, OneDrive, och Dropbox. För demonstration, vi kommer att använda Google Drive som ett exempel.

På alla moln lagring, tanken bakom att organisera din video är den samma. Du kan skapa en mapp, lägg till din video till den, och sedan dela mappen med de människor du vill. Du kan dela enskilda filer, men med en mapp är nästan alltid bättre. I fallet med Google Drive kan du lägga till din video till en mapp och sedan klicka på rullgardinsmenyn bredvid mappens namn för att se share option.

Du kan sedan dela en mapp på tre sätt.

  • Allmänna: mappen kommer att indexeras av Google, och vem som helst på internet kan hitta och visa den.
  • Gemensamt med utvalda personer: Du kan skriva in e-postadresser till personer som du vill dela mappen. Du kan också kontrollera om de kan lägga till fler personer till delad pool.
  • Delade med sig av en länk: Detta kommer att skapa en unik länk till mappen, och vem som helst med tillgång till länken kommer att kunna visa innehållet i mappen. Resten av din Google Drive innehåll kommer inte att delas.

Andra leverantörer moln lagring kan hantera delning på olika sätt, så snälla gå igenom deras dokumentation noggrant för att förstå skillnaden.

En viktig sak att notera om att använda moln lagring är att de flesta moln-leverantörer inte låter dig titta på video på nätet. Du och de personer du delar video med kommer förmodligen att hämta videon till en dator eller en mobiltelefon och sedan titta på det. Naturligtvis, om det är vad du vill att människor ska kunna göra, då moln dela är ett bra alternativ.

Image Credit: studiostock/Shutterstock