Hvorfor Gjør Windows Har Flere Virus Enn Linux og OS X?

0
201

Jeg skriver dette innlegget fordi jeg nylig overhørte en samtale mellom to venner hvor man anbefalte at vennen bytte fra Windows til Mac eller Linux fordi sistnevnte operativsystemer er virus-proof, og aldri få skadelig programvare eller rootkits.

Uhhh, feil. Helt feil. Dessverre, det er mange mennesker som tror og tenker å kjøpe en Mac eller installere Ubuntu vil beskytte dem liksom.

Det er noe sant i det faktum at Linux er litt mer sikker, men OS X og Linux har begge sin del av virus.

Også, siden mange mennesker ikke kjør anti-virus programvare på Mac fordi det anses ikke nødvendig, når en viruset begynner å spre seg på OS X, det sprer seg som ild i tørt gress og ingen selv innser at de har et virus. Flashback virus i 2012 smittet over 600.000 maskiner og tok Apple uker/måneder til å slippe en skikkelig løs.

I denne artikkelen, jeg ønsket å gå gjennom grunnene til at det er mer virus for Windows og forklare om Linux er virkelig sikrere enn Windows og hvorfor.

Malware Kommer Fra Mange Steder

Det første jeg forklare til folk at alle operativsystemer er prins til malware eller virus fra internett og fra e-postvedlegg.

Det spiller ingen rolle hvilket OS du er på, hvis du besøker et malware-infiserer nettstedet, klikk på skruppelløse lenker eller laste ned og åpne ukjente vedlegg, kan datamaskinen bli lett infiserte.

Dessverre, dette er hvordan de fleste mennesker ender opp med skadelig programvare og virus på datamaskinen sin. Det er ikke så vanlig å få virus eller få hacket av noen på grunn av et OS nivå sikkerhetsfeil.

Forskere er alltid å finne sikkerhetshull i Windows, internet explorer, Office, osv, men systemer som normalt få lappet opp før viruset begynner å spre seg eller noen kan ta over datamaskinen din.

Siden Windows er langt den mest utbredte operativsystemet, bare det store antallet av enheter som sørger for at Windows-brukere vil ende opp med å få mer virus. Nå som Mac-er som solgte ganske bra, antall tilfeller av virus og malware har gått opp for.

OS X er i seg selv ikke noe sikrere enn Windows. Det samme gjelder ikke for Linux, som er iboende litt mer sikker. Jeg vil forklare at ytterligere ned. Når en Linux-brukeren får et virus, men det er nesten alltid knyttet til en Internett-mot-programmet som en e-post server eller web app.

Linux-Brukere er Teknisk Kunnskapsrike

For å kjøre Linux på en daglig basis, vil du trenger å vite mye mer om maskiner enn en Windows-eller Mac-bruker, ren og enkel. Selv om Linux i forbruker arena er ganske liten, og Linux er stor på back-end som web servere, etc.

Hva er overraskende er at mye av Linux-servere ikke kjøre noen anti-virus. Hvorfor? Fordi folk som opprettholder dem vet hva de gjør og servere er herdet mot mulige angrep.

Folk som installerer Ubuntu også er mindre sannsynlig å få et virus ved å besøke en lyssky nettsider (de vil besøke nettstedet i en virtuell maskin) eller å laste ned en infisert vedlegg fra deres e-post.

Mange mennesker i denne kategorien installere utvidelser som NoScript, som hindrer noen skript fra å kjøre mens du surfer på nettet. Selvfølgelig, hvis du gå til disse lengder for å sikre din sikkerhet, vil du være langt mindre sannsynlig å bli kompromittert.

Linux vs Windows Tillatelser

En stor fordel at Linux har over både OS X og Windows er brukerrettigheter. Det er mange irriterende problemer med Windows liker det faktum at noen kan navnet på en fil “CuteGirl.jpg.exe” og når du dobbel-klikker du den for å åpne filen vil bli utført, og maskinen vil nå bli smittet. Denne type hack kan ikke gjøres i Linux. Hvorfor?

For å utføre en fil i Linux, du har å gjøre den kjørbar. Dette betyr at du må spesielt sett den tillatelser for å kjøre. En annen grunn til at Linux er mer sikkert er at du trenger root-tilgang for å gjøre noe.

De fleste Linux-brukere bruke en vanlig konto og logge inn root-kontoen din når de trenger for å gjøre konkrete endringer til systemet.

Windows har også Administrator og vanlige brukerkontoer, men 99% av Windows-brukere bare logge inn på datamaskinen med en administratorkonto, og dermed miste alle sikkerhetsmessige fordeler at den vanlige kontoen vil gi. Selv om noe klarer å kjøre i Linux, kan det ikke gjøre noe med mindre det kan få tilgang til root-kontoen din.

Den spesielle tillatelser behov for og bruk av ikke-root-kontoer i Linux gjør det mye vanskeligere å lage et virus som faktisk vil spre seg som den kan i Windows eller OS X.

Linux er Åpen Kildekode, og At Saker

En annen stor fordel ved å bruke Linux er at alt er open source. Du kan se all koden, og derfor er det veldig vanskelig å skjule et virus i Linux-programvare. Hvis noen ikke opprette en proprietær programvare pakke for Linux, vil det automatisk bli ansett som upålitelige, med mindre det kommer fra et stort velkjent selskap.

De fleste bruker Linux installere programvaren fra den offisielle installasjonskilder av sine Linux-distribusjon. Det er ingen offisiell Microsoft register for Windows-programvare, den finnes overalt og hvor som helst.

Selv en som meg som jobber med datamaskiner hele tiden, jeg har lastet ned og installert et stykke programvare som jeg trodde var legit, men endte opp med noen skjulte spyware. I mitt tilfelle, jeg bare installer ukjent programvare i en virtuell maskin først, og hvis alt går fint i VM, så jeg installere det på min hoved maskin.

På OS X har Apple nylig lagt til en funksjon til OS som vil hindre installasjon av programvaren som ikke er i Mac App store, eller et sett av identifiserte programvare utviklere.

Du kan manuelt endre innstillingen slik at du kan installere alle Mac-programvare, men det er en betryggelse at jeg anbefaler Mac-brukere at også de som det gir deg bedre sikkerhet enn en Windows-maskin der alt kan være installert.

Andre Faktorer

Det er et par andre faktorer som tilsier hvorfor du ikke ser så mange virus for Linux:

1. Linux er et heterogent miljø. Hvis du har noen gang tenkt på å bruke Linux, den første tingen du har sannsynligvis hadde å gjøre var å bestemme hvilken Linux-distribusjon (smak) for å installere. Det er bokstavelig talt tusenvis av Linux-distribusjoner der ute, og de er alle forskjellige.

Linux-Kjernen er forskjellige, og de alle kommer med forskjellige pakker og konfigurasjoner. Det å ha så mange forskjellige former av OS gjør det vanskelig å skrive et virus som spres gjennom alt. Dette er ikke tilfelle med Windows.

2. Linux har spesiell kommando og funksjoner for sikkerhet formål. Når du lære Linux, vil du lære mye om kommandoer som lar deg utføre visse oppgaver knyttet til oppgaver som sudo eller chroot. Disse kommandoene gjør utføre spesielle oppgaver i Linux sikrere.

3. Linux-Kjernen er mindre. Dette kan sikkert diskuteres, men samlet Linux-kjernen er mye mindre enn Windows-kjernen, når vi snakker om områder i OS hvor tillatelser kontrolleres og håndheves. En mindre slankere kernel betyr ikke nødvendigvis mer sikker, men det definitivt bidrar til å holde ting på et minimum.

4. Security-enhanced Linux. Det er noen Linux-distribusjoner som har en funksjon som kalles SELinux eller Security-enhanced Linux. Det er i utgangspunktet et sett av kernel endringer som gjør det mer sikkert. Det er en del av Red Hat, CentOS, og til og med Ubuntu.

Forhåpentligvis, dette artikkelen gir deg noen flere detaljer om hvorfor Linux er ansett som sikrere enn Windows. Det er definitivt ikke virus-proof, og hvis det er en dag alle begynner å laste ned og bruke Linux, hackere vil finne nye og innovative måter å få virus det også! Nyt!