Hur till Stopp Windows-10 Från att Återuppta Dina Tidigare Ansökningar Efter att du Startat Din DATOR

0
95

När du stänger av eller loggar ut, Windows 10 ihåg vilka program du hade öppet. Det automatiskt lanserar dem nästa gång du startar DATORN. Du kan inaktivera det här om du vill logga in på skrivbordet rent.

Hur till Stopp Windows-10 Från att Återuppta Program

För att ändra denna inställning, gå till Inställningar > Konton > Logga in Alternativ.

Bläddra ner till avsnittet Sekretess och är inställd på “Använd min inloggnings-information för att automatiskt avsluta sätta upp min enhet och öppna mina appar efter en uppdatering eller starta om” alternativ till “Off”.

Denna funktion lades med Hösten Skaparna Uppdatering. Vid ett tillfälle, kan du bara kan undvika det här problemet genom att stänga ner din DATOR med en shutdown.exe kommando. April 2018 uppdaterade grafiska switch för att inaktivera detta beteende.

Hur att hindra Windows Från att Återuppta Mappar

Om Fönster öppnas automatiskt mappar som dina Dokument eller Downloads mappen i Utforskaren när du loggar in, som kontrolleras av en annan inställning.

För att hitta den, starta Utforskaren, klicka på “Visa” – fliken i Menyfliksområdet och klicka på knappen “Alternativ”.

På fliken Visa, scrolla ner och leta reda på “Återställ tidigare mappfönster vid inloggning”. Se till att den är oskyddad eller Windows kommer att öppna varje mapp i windows när du loggar in på din DATOR.

Detta alternativ är också närvarande i Windows 7 och Windows 8.

Inaktivera Autostart-Program

Om ett program håller på att lansera start även när du inaktivera dessa alternativ, det är troligt att ett program som är inställd på automatiskt att starta varje gång du loggar in. Du kan inaktivera autostart-program direkt från Windows 10 appen Inställningar.

Bege dig till Inställningar > Appar > Start för att hantera din startup-program. Ställa in en ansökan till “Off” här och det kommer inte att starta när du loggar in på din DATOR.

Inaktivera vissa program här kommer att få konsekvenser. Till exempel, om du stänger av Dropbox, det kommer inte att automatiskt synkronisera dina filer tills du startar det. Om du inaktiverar en hårdvara utility som normalt körs i meddelandefältet eller i aktivitetsfältet, det kan den inte göra sitt normala arbete i bakgrunden tills du startar det.

RELATERAT: Hur att Hantera Autostart-Program i Windows-10 Appen Inställningar