Hur att Komma Igång Med Film och Fotografi

0
84

Film fotografering är att göra en comeback—Kodak har bara nylanserade Ektachrome, en film de slutade för fem år sedan—och det av en god anledning: när allt är digitalt, kommer analog är kul. Det kan också göra dig en mycket bättre fotograf genom att tvinga dig att sakta ner och tänka. Här är hur att komma igång.

Några Viktiga Termer

Hög kvalitet, digital kamera marknaden är mer homogena än filmen kameran på marknaden var. Att du egentligen bara har tre större digital spelare—Canon, Nikon och Sony med två kamera design—DSLR och mirrorless—sensor och två storlekar—crop-sensor och full frame.

Den gamla filmen marknaden, däremot, var som Vilda Västern. Det fanns massor av allvarliga kamera tillverkare—även Leica, Pentax, Olympus, Minolta-och många fler—med olika kamera modeller—inklusive Systemkameror, avståndsmätare, medium format kameror, kameror av stora format, och omedelbar kameror—som alla kunde använda hundratals olika film bestånd från ännu fler tillverkare—som Kodak,Ilford, och Agfa. Kombinationerna var praktiskt taget oändliga. Med detta i åtanke, kan hamra ut några viktiga begrepp.

  • En SYSTEMKAMERA är en single lens reflex kamera. De är föregångarna till den moderna DSLR.
  • En avståndsmätare är en mirrorless kamera som var populärt med street fotografer.
  • Mellanformat och storformat kameror skjuta filmen lager som är större än 35 mm. De är dyrare så förmodligen inte den bästa kameran för att gå med om du bara har börjat.
  • Instant kameror är i grund och botten gamla skolan Polaroids. Filmen behöver inte vara professionellt utvecklade.
  • 35mm film stock är den vanligaste filmen storlek. Är det normalt kommer i rullar av 36 exponeringar och fungerar med alla 35mm kamera.

Få Din Första Film Kamera

Om någon i din familj har en gammal analog kamera och ett objektiv eller två för att ljuga om, gräva ut det, och du är sorterad—åtminstone till att börja med. Om du inte är så lycklig, så låt oss titta lite djupare in i att köpa din första film kamera.

Kameror varierar i pris ganska dramatiskt. En sällsynt, önskvärt mellanformat-kamera i bra skick kan sälja för tusentals dollar. Å andra sidan, kan du plocka upp ett fast 35mm SLR för mindre än $50. Till att börja med, bör du sikta på den nedre änden.

RELATERAT: Hur att Hitta Kompatibla Objektiv till Din Canon eller Nikon Kamera

Om du skjuter Canon eller Nikon, då jag har fått några goda nyheter: få de rätt film kamera och du kommer att kunna använda de flesta av dina nuvarande linser. Canon EF: s mount är från slutet av 80-talet och Nikons F-Mount är från slutet av 50-talet. För Canon-shooters, jag skulle rekommendera Canon EOS 620; jag fick en i bra skick för $40 på eBay. För Nikon fans, kolla på F2-eller F3. De går för runt $100. Det finns massor av dessa kameror fortfarande ute.

Om ingen du känner har en gammal analog kamera och du inte använder Canon eller Nikon objektiv, då dina möjligheter är obegränsade. Du måste bestämma hur mycket du vill investera i ett system och även hur många “moderna” funktioner som autofokus du vill. Om det är en begagnad kamera butik i närheten, jag skulle rekommendera att du går och pratar med någon i det. Du kommer att kunna hantera ett par av kameror och se vad du gillar. Annars, ange din budget och ta en titt på eBay. Att du egentligen bara behöver en enda objektiv för att komma igång, eftersom det, särskilt om de är i bra skick—linser tenderar att hålla sitt värde bättre.

Att Välja Filmer

En del av glädjen av film fotografering är att olika film bestånd ge dina bilder en helt annan känsla. En ögonblicksbild film som Agfa Vista Plus ger ett helt annat utseende till ett porträtt film som Kodak Portra eller en svart och vit film som Illford HP5.

Här är några bilder med Portra.

Och här är en med HP5.

Dessa är bara rakt ut ur kameran film och foton.

Filmen är också vad som styr ISO, snarare än i din kamera. Du kan få olika filmer i olika ISO. De flesta filmer är mellan ISO 100 och ISO 800, men du kan hitta några som är högre.

Vitbalans, på samma sätt, finns inte med film och fotografi. Olika filmer som ger olika färger. De flesta är utformade för att vara tagna i dagsljus eller mulna dagar. Någon marknadsföring beskrivning av en specifik film kommer att berätta vad det är vitt balanserad för.

Du kan köpa filmen lager som enskilda rullar eller på en liten rabatt i lådor med tre rullar. Jag rekommenderar att ta tag enda rullar av varje film lager som du kan få tag på och försöka dem. Hela poängen med skytte filmen är att det är kul att leka. Om du hittar ett särskilt en du vill, du kan fylla på det.

Att gå Ut och Fotografera

När du har fått din kamera laddad med film, det är dags att gå ut skytte. ISO är inställd på av film så det kommer att begränsa sortimentet av belysning på villkor som du kan skjuta. Om du har en rulle Kodak Portra 400, du kommer inte att kunna skjuta i super svagt ljus.

Medan kameran förmodligen har ett automatiskt läge, rekommenderar jag att ta någon form av manuell kontroll. Prioritering av bländare, som alltid, är den bästa kompromissen. Du ställer in bländare, filmen ställer in ISO, och kameran ställer in slutartiden. Du behöver bara se till att din bländare är tillräckligt bred för att ge dig en tillräckligt snabb slutartid.

Obs, medan filmen ställer in ISO, din kamera kan kräva att du manuellt ange filmens ISO-värde. Nyare kameror upptäcka det automatiskt, men äldre som inte gör det. För att ta reda på hur man gör detta, så väl som hur att ändra kamerans läge och ringa in inställningar, kolla in kamerans manual online.

Skytte med filmen för första gången är en upplevelse. Jag ser fortfarande ner på baksidan av min kamera förväntar sig att se en förhandsgranskning av bilden tog jag bara. Du också bara få 36 skott innan du byter film. Det är inte mycket om man är van att bara blästring bort på burst mode.

Det största problemet du stöter på är saknade fokus. En hel del. Om din kamera är manuell fokus, då vid en större bländaröppning, du förmodligen kommer att vara vilt av märket. Jag vet att jag är.

Även autofokus system har inte i närheten av den noggrannhet som du förmodligen är van vid med din digitalkamera. Räkna med att få massor av dåliga bilder tills du får en känsla för din kamera. Men hey, det är halva nöjet.

Få Filmen Utvecklas

När du har spelat din första roll i filmen, det är dags att få det att utvecklas och skrivas ut. Mest kamera butiker kommer att göra det även om det finns även online-tjänster. Räkna med att betala mellan $10 och $20, beroende på var du går, hur många utskrifter du vill ha, hur snabbt du vill ha det gjort, och om du vill negativen scannas.

Åh, det är rätt. Samtidigt som filmen är en analog teknik, kan du få negativen scannas in digitala bilder så att du kan redigera dem, lägga upp dem på Facebook, och i övrigt göra vad du vill.

Skytte filmen är beroendeframkallande. Jag är vänner med ett par modeller och en kul sak vi gör är att skjuta en rulle film sedan släppa den i en timme utveckling samtidigt som vi får en drink. Jag gillar också att skjuta en enda rulle film över en weekend-resa. Prova det, och lita på mig, det kommer att förbättra ditt öga för digitala bilder.