Hoe aan de Slag Met Film, Fotografie

0
80

Film-fotografie is het maken van een comeback—Kodak heeft zojuist besloten Ektachrome, een film die ze beëindigde vijf jaar geleden—en voor een goede reden: als alles digitaal is, gaat analoog is leuk. Het kan ook zorgen dat u een veel betere fotograaf door dwingt je om te vertragen en te denken. Hier is hoe u aan de slag.

Een Paar Belangrijke Termen

De hoge-kwaliteit digitale camera markt is homogener dan de film-camera op de markt was. Je echt alleen hebben drie belangrijke digitale spelers—Canon, Nikon en Sony met twee camera ‘ ontwerpen—DSLR en spiegelloze—en twee-sensor maten—crop-sensor en full frame.

De oude film markt, daarentegen, werd als het Wilde Westen. Er waren tientallen serieuze camera fabrikanten—waaronder Leica, Pentax, Olympus, Minolta en nog veel meer—met verschillende camera-ontwerpen—met inbegrip van Spiegelreflexcamera ‘s, afstandmeters, medium formaat camera’ s, groot formaat camera ‘s en instant-camera’ s—die kunnen allemaal gebruik honderden verschillende film bestanden van nog meer fabrikanten—zoals Kodak,Ilford, en Agfa. De combinaties werden vrijwel eindeloos. Met dat in gedachten, laat de hamer een aantal belangrijke voorwaarden.

  • Een SLR is een single-lens reflex camera. Ze zijn de voorlopers van de moderne DSLR.
  • Een afstandmeter is een spiegelloze camera, die populair was bij straatfotografie.
  • Medium formaat en groot formaat camera ‘ s schieten film voorraad van die groter is dan 35mm. Ze zijn duurder, dus waarschijnlijk niet de beste camera om te gaan met als je net begint.
  • Instant camera ‘ s zijn in feite oude school Polaroids. De film hoeft niet te worden professioneel ontwikkeld.
  • 35mm film voorraad is de meest voorkomende film formaat. Normaal gesproken wordt geleverd in rollen van 36 posities en werkt met elke 35mm camera.

Het Krijgen Van Uw Eerste Film Camera

Als iemand in uw familie heeft een oude film camera en een lens, of twee liggen, graven, en u bent gesorteerde—tenminste om mee te beginnen. Als je dat geluk niet, dan gaan we een beetje dieper kijken naar het kopen van je eerste film camera.

Film camera ‘ s variëren in prijs behoorlijk dramatisch. Een zeldzame, wenselijk medium formaat camera in goede staat zou kunnen verkopen voor duizenden dollars. Aan de andere kant, u kunt pick-up een stevige 35mm SLR voor minder dan $50. Om te beginnen met, moet u het doel voor de onderkant.

GERELATEERD: Hoe om te Zoeken naar Compatibele Lenzen voor Uw Canon of Nikon Camera

Schiet je Canon of Nikon, dan heb ik ook nog wat goed nieuws: de juiste film camera ‘ s en u zult in staat zijn om de meeste van uw bestaande lenzen. Canon ‘s EF-vatting is van de late jaren ’80 en’ s van nikon F-Vatting is van de late jaren ‘ 50. Voor Canon shooters, ik zou adviseren de Canon EOS 620; ik heb er een in goede staat voor 40 dollar op eBay. Voor de Nikon fans, check out de F2 of F3. Ze gaan voor rond de $100. Er zijn veel van deze camera ‘ s er nog steeds.

Als niemand je kent is een oude film camera en gebruik je geen Canon of Nikon lenzen, dan is uw mogelijkheden zijn onbeperkt. Je moet beslissen hoe veel je wilt om te investeren in een systeem en hoe veel “moderne” functies zoals autofocus je wilt. Als er een tweedehands camera een winkel in de buurt, ik zou raden u gaan praten met iemand daar. U zult in staat zijn om een paar van de camera ‘ s en zie wat u wilt. Anders, het instellen van uw budget en neem een kijkje op eBay. Je echt meer nodig dan alleen een single-lens aan de slag te gaan omdat—vooral als ze in goede conditie—lenzen hebben de neiging om te houden hun waarde beter.

Het Selecteren Van Films

Een van de geneugten van de fotografie film is die andere film voorraden geef je afbeeldingen een totaal andere sfeer. Een momentopname film als Agfa Vista Plus geeft een totaal andere kijk op een portret film zoals Kodak Portra of een zwart-wit film als Illford HP5.

Hier zijn een paar foto ‘ s met Portra.

En hier is een met HP5.

Dit zijn slechts recht uit de camera, film en foto ‘ s.

De Film is ook wat bepaalt de ISO, eerder dan op uw camera. U kunt verschillende films in verschillende ISO. De meeste films zijn ongeveer tussen ISO 100 en ISO 800, maar vindt u een aantal die hoger zijn.

Wit balans, ook niet bestaat met fotografie film. Verschillende films geven verschillende kleuren. De meeste zijn ontworpen om te worden doodgeschoten in daglicht of bewolkte dagen. De marketing beschrijving van een specifieke film zal u vertellen wat het is wit in evenwicht voor.

U kunt kopen film voorraad als individuele rollen of op een kleine korting in dozen van drie rollen. Ik adviseer grijpen enkele rollen van elke film in voorraad, u kunt uw handen op en proberen ze uit. Het hele punt van het schieten van de film is dat het leuk is om te spelen. Als je een bijzonder degene die je wilt, kunt u de voorraad op.

Te gaan en te Schieten

Als u eenmaal uw camera, geladen met film, het is tijd om te gaan fotograferen. De ISO is ingesteld door de film dus dat zal beperken het bereik van de lichtomstandigheden waarin je kan schieten. Als je hebt een worp van Kodak Portra 400, je bent niet in staat om te schieten in een super lage licht.

Terwijl u uw camera waarschijnlijk heeft een automatische modus, dus ik raad je aan een soort van een manuele controle. Diafragma voorkeuze modus, zoals altijd, het beste compromis. U stelt zelf het diafragma, de film stelt de ISO-en de camera stelt de sluitertijd in. Je hoeft alleen maar om ervoor te zorgen dat uw diafragma is breed genoeg om u te geven een voldoende snelle sluitertijd.

Let op, terwijl de film stelt de ISO uw camera, moet u mogelijk handmatig de film is ISO-waarde. Nieuwere film-camera ‘ s detecteren automatisch maar de oudere niet. Om uit te vinden hoe dit te doen, evenals hoe wijzig de camera-modus op en kies in de instellingen, bekijk de handleiding van uw camera online.

Fotograferen met film voor de eerste keer is een ervaring. Ik kijk nog steeds naar beneden op de achterkant van mijn camera verwacht te zien een voorbeeld van de afbeelding, ik nam gewoon. U ook alleen voor 36 opnamen voor het veranderen van de film. Dat is niet veel als je gewend bent om gewoon te stralen weg op de burst-modus.

Het grootste probleem dat je tegenkomt is de focus ontbreekt. Een heleboel. Als uw camera is de handmatige scherpstelling, dan bij grotere diafragma ‘ s, u bent waarschijnlijk gaan om het wild uit het merk. Ik weet dat ik ben.

Zelfs autofocus systemen hebben nergens in de buurt van de nauwkeurigheid die je waarschijnlijk gebruikt om met uw digitale camera. Verwachten dat je veel slechte schoten, totdat je een gevoel krijgt voor uw camera. Maar hey, dat is de helft van het plezier.

Het krijgen van de Film Ontwikkeld

Als je hebt geschoten met je eerste worp van de film, het is tijd om het te krijgen, ontwikkeld en afgedrukt. De meeste camera winkels zal doen maar er zijn ook online diensten. Verwachten te betalen tussen de $10 en $20, afhankelijk van waar u heen gaat, hoeveel afdrukken u wilt, hoe snel je het gedaan wilt hebben, en of u wilt dat de negatieven zijn gescand.

Oh, dat klopt. Terwijl de film is een analoge technologie, kunt u de negatieven gescand en in digitale beelden, zodat u ze kunt bewerken, te posten op Facebook, en anders doen wat je wilt.

Opnames film is verslavend. Ik ben vrienden met een paar modellen en een leuk ding dat we doen is schieten op een rolletje en zet deze neer in voor één uur ontwikkeling, terwijl we genieten van een drankje. Ik hou er ook van om te schieten een enkele rol van de film meer dan een weekend. Probeer het uit en, geloof me, het verbeteren van uw oog voor digitale foto ‘ s.