Het verbeteren van Uw Smarthome Automatisering met Yonomi

0
117

IFTTT is gemakkelijk in te stellen, maar vol beperkingen. En terwijl Stringify zorgt voor complexiteit, het kan ontmoedigend zijn met zijn stromen, kettingen, en modi. Yonomi is een geweldig alternatief, waardoor meer complexiteit met gemakkelijk te maken routines.

Wat Maakt Yonomi Verschillende

Yonomi (spreek uit: you Know Me) begint zeer vergelijkbaar met IFTTT. U apparaten aansluiten, diensten en accounts voor de app te openen. En u instellen automatisering (de zogenaamde routines hier) in een “als dit gebeurt, voert die actie” wijze.

Waar Yonomi verschilt van IFTTT is dat u kunt meerdere “als” triggers en Yonomi voegt een “maar alleen wanneer” component. Dus, bijvoorbeeld, je zou kunnen hebben een routine instellen voor het vergrendelen van een deur als je het huis verlaten, maar alleen als het een doordeweekse dag en het is voor 8:00 uur Het enige nadeel is dat, terwijl u kunt het combineren van meerdere “maar alleen” – clausule (zoals het feit dat het een doordeweekse dag vóór een bepaalde tijd), de meerdere “als” triggers worden altijd behandeld als een OF scenario.

Daarnaast Yonomi heeft een volledig unieke track als het gaat om Alexa en Google Startpagina integratie. Met Alexa, welke routines je in Yonomi worden weergegeven als apparaten in de Alexa-app. Dit zorgt voor een meer natuurlijke syntaxis, en u kunt integreren Yonomi routines in Alexa routines. Met Google Startpagina, Yonomi heeft genomen van extra zorg met de syntaxis. Geen verwijzing naar Yonomi nodig is, en naast de mogelijkheid om te zeggen “activeren (routine naam)”, kunt u “Turn On” en “Turn Off” met dezelfde routines. Dit betekent dat als je een routine met de naam “Alles Aan” en “Alles Uit” je kunt Google “Zet Alles” en “Zet het Op Alles” om uw apparaten te bedienen.

Aan De Slag

Zodra u downloaden van de Yonomi app voor iOS of Android, je moet een account aanmaken. Yonomi dan maakt de dingen ongelooflijk rechttoe rechtaan onmiddellijk een poging te detecteren van apparaten op uw Wi-Fi-netwerk waarmee verbinding gemaakt kan worden. Volg gewoon de aanwijzingen te voltooien van het aansluiten van accounts of apparaten. Voeg dan uw adres voor geofencing. Als om wat voor reden dan ook, niet alle van uw accounts of apparaten automatisch wordt gedetecteerd, kunt u deze handmatig toevoegen.

Tik eerst op op de hamburger menu in de linkerbovenhoek.

Tik Op “Accounts & Hubs.”

Tik op de plus in de onderste rechter hoek.

Kies het account dat u wilt toevoegen en vervolgens de referenties. Als u andere apparaten hebt die niet vereisen referenties, of als u nieuwe apparaten hebt toegevoegd aan een bestaande installatie, kunt u zoeken naar apparaten. Tik gewoon op de hamburger opnieuw op het menu en tik vervolgens op de “Vind Nieuwe Apparaten” optie.

Yonomi moet vinden geen nieuwe apparaten op het netwerk automatisch. Yonomi heeft ondersteuning voor Wink, Nest, Withings, Honeywell, Schlage, en meer. Als je alles hebt aangesloten, bent u klaar om te beginnen met het maken van krachtige routines.

Het maken van een Routine

Als u hebt gemaakt van een applet in IFTTT, het maken van een routine in Yonomi moet lijken bekend, maar het gaat om een paar meer optionele stappen. We zullen aantonen dat het maken van een routine om de deur op slot bij het verlaten van het huis voor de dag.

Om te beginnen het maken van een routine, tik op de “Routines” knop aan de onderkant van de app.

Hier zie je alle huidige routines, en kunt u op de plus om een nieuwe toe te voegen.

Start door de naam van de routine en tik vervolgens op de plus onder de “Wanneer” sectie.

Tik op de “Locatie” – knop.

Tik op de “Laat ik Location’ optie.

Terug in de routine-scherm, tik op de versnelling naar rechts en vervolgens selecteert u uw eigen locatie.

Na het kiezen van uw huis locatie tik op de “Add Action” plus ” – symbool onder het “Uitvoeren van Deze Acties” sectie.

Kies het slot apparaat dat u wilt gebruiken. Hier hebben we het kiezen van een lock wij al hebt ingesteld en de naam “voordeur.”

Kies de “Lock” – optie.

Nu, terug op de belangrijkste Maak een Routine-pagina, we gaan naar het opzetten van een “Maar Alleen Als” voorwaarde. Klik op de “Add Condition” plus-knop in die sectie.

Tik op de “Datum & Tijd” optie.

Tik op de “Het is een doordeweekse dag” optie.

Voor het toevoegen van een tweede voorwaarde, tikt u op de “Toevoegen van een Voorwaarde” plus opnieuw. We kiezen voor de “Datum & Tijd” categorie weer en deze keer dat het toevoegen van de “It’ s voordat de Tijd” optie.

Tik op het tandwiel rechts van “It’ s Voordat de Tijd” en stel de juiste tijd in.

Zodra alles op zijn plaats, tik op het vinkje om te voltooien van de routine.

Wanneer u nu het huis verlaten, als het is een doordeweekse dag en het is voor 8:00 UUR, uw deur op slot. Als je de laatste de deur uit, je geen zorgen hoeft te maken over het verlaten van de deur ontgrendeld meer.

Natuurlijk, dit is slechts één scenario uit een van de vele die je zou kunnen stellen, maar het is een goed voorbeeld van een gemeenschappelijke activiteit die je kan beter met Yonomi. De strakke integratie met zo veel apparaten, is de mogelijkheid om meerdere “Als” triggers, en de toevoeging van “Alleen Maar Als” omstandigheden maken Yonomi een vrij krachtige app voor het helpen van het automatiseren van uw smarthome.

Yonomi is niet perfect. Net als elke andere applicatie, is het niet een manier om te detecteren als u de enige persoon in een huis. En het onvermogen om het combineren van meerdere triggers in een “EN” volgorde houdt het bereiken van volledige potentieel. Nog niet, maar sluit aan alles. Wink integratie is beschikbaar, maar Smartthings niet (al is die lijst van integraties wordt de groei).

Maar, Yonomi de slimme spraakassistent integratie en het gebruiksgemak van een sterke mededinger over andere automatisering apps. Als IFTTT is niet krachtig genoeg, en Stringify lijkt intimiderend, Yonomi misschien de oplossing die u zoekt.