Android Is niet het Enige Google-Platform die Last heeft van “Fragmentatie”

0
92

We hebben lang hoorde het woord “gefragmenteerd” worden gegooid als het gaat om Android, maar het is niet de enige Google-producten die lijdt aan een update die de problemen op niet-Google-branded toestellen.

Google is het maken van golven in de smarthome ruimtes laatste tijd, met Assistent-powered-producten, zoals Google Home en Home Hub steeds “moet” items voor gebruikers die nog niet met behulp van Amazon ‘ s Echo-apparaten. Net als bij andere Google-producten, maar fabrikanten kunnen bouwen hun eigen producten met behulp van Google ‘ s software. Bijvoorbeeld, een aantal bedrijven heeft de Assistent-aangedreven speakers; Lenovo en JBL hebben ook hun eigen smart displays, die beide worden aangedreven door Google ‘ s Android-Dingen.

Maar als Android Police is Rita El Khoury punten uit, niet alle slimme apparaten zijn even gemaakt, zelfs wanneer ze met behulp van Google ‘ s eigen software:

Met elke first-party release komt een keur van derden alternatieven, met dezelfde functies, dezelfde integraties, dezelfde functies, maar met verschillende designs en prijzen. Op papier, ze moet gelijk zijn aan Google, maar keer op keer, we hebben geleerd dat ze het niet.

Nooit hebben al de lijnen vervagen zo veel als bij de Hub en de Lenovo en JBL broeders. Ze zien er bijna hetzelfde, zowel aan de buiten-en in hun interface en Google duwde ze eerder dan de Home Hub, reclame ze en praat over ze alsof ze zijn eigen. Helaas, het verhaal is niet anders deze keer. Deze zijn nog steeds producten van derden en zijn nog steeds in om updates te krijgen hoger dan Google, lijden onder het gebrek aan functie van pariteit op vrijwel elk punt in hun levenscyclus.

Terwijl JBL-en Lenovo-producten lijken op die van Google ‘s Home Hub op de oppervlakte, maar ze ontbreken van pariteit met Google’ s product. In feite, zijn ze ook niet via hetzelfde platform. In een oogopslag, ze zien er hetzelfde uit. Ze zijn zeer vergelijkbaar en hebben zelfs een gelijkaardige interface—maar Lenovo en JBL-producten maken gebruik van Android Dingen, waar Google ‘ s Home Hub maakt gebruik van de casting-platform.

Om dat nog meer duidelijk: Google bouwde een platform voor slimme geeft, dan gebruikt iets geheel anders in Huis Hub. Dus, veel van de functies die het maken van hun weg naar Huis Hub ofwel zal nooit weergegeven op andere smart displays of, als ze dat doen, het zal maanden (of langer) na de aankomst op het Huis Hub.

Dit alles is één ding zeggen: hoewel Google bevordert openheid en maakt de kern platforms beschikbaar van andere fabrikanten, pariteit gewoon niet bestaat tussen leveranciers. Dit is duidelijk de Assistent-luidsprekers, smart displays, Android—apparaten en die kloof wordt steeds groter op de dagelijkse.

Bijvoorbeeld Pixel telefoons hebben een exclusieve functies die u nergens anders zult vinden (zoals call screening en camera functies zoals Night Sight), Home Hub dingen kunt doen die andere Assistent-aangedreven geeft niet, en de meeste Assistent luidsprekers kan nog steeds niet bellen. De hel, deze lijn van denken zelfs uitstrekt tot Chromebooks (in mindere mate)—de Pixelbook en Pixel Leisteen beide hebben een speciale Google-Assistent toetsen ingebouwd. De Pixelbook was ook de eerste om Linux te ondersteunen.

Terwijl dat misschien niet precies hetzelfde ding, hier het antwoord is duidelijk: als u de zorg over functies en updates op uw Google-aangedreven producten, u moet kopen van de first-party. Terwijl de andere Google producten niet per se hoek zich in de dezelfde manier dat Android doet, het is steeds meer en meer duidelijk dat de functie van de pariteit is niet iets wat Google zorgen over als het gaat om producten van derden.