Microsoft Kan Ersätta Edge renderingsmotor med ett Open Source-Krom Gaffel

0
77

Du vet vad de säger: om du inte kan beat ’em, join ’em. Det är precis vad Microsoft gör efter år av försök för att göra Kanten fungerar som en webbläsare—men det är nog inte helt ersätta den.

I går, ett rykte som dök upp för att Microsoft håller på att bygga en ny webbläsare för att ersätta Kanten, men den här gången är det baserat på Krom—samma open source-sökmotor som Google Chrome bygger på. Medan detta kan vara fallet, anser vi inte att denna nya webbläsaren ska “ersätta” Edge, vi tror att det är Kanten.

Microsoft har lagt ner en massa arbete på att göra Kanten, ja, en riktigt bra webbläsare. Gränssnittet är utmärkt, och det har den bästa touch-gränssnitt för tabletter av alla webbläsare i Windows. Det är inte troligt att Microsoft kommer att kasta bort och börja om från början.

I stället är det mer troligt att Microsoft kommer att flytta bort från EdgeHTML och bygga denna nya version av Kanten med open source-Krom rendering engine. Vidare, det är också osannolikt att de kommer att skicka en version av Kant som bara drivs av Krom motorn, men istället kommer förmodligen att bygga upp en specifik gaffel i Krom-motor som är utformade för specifika mål de vill möta med denna nya version av Kanten.

Konsekvenserna här är större än bara en nyare version av Kanten med en förbättrad rendering engine, men: det innebär även att Microsoft kommer att använda ett open source-motorn i sin webbläsare. Att flytta innebär att alla de stora webbläsarna Chrome, Edge, Firefox, Opera-och—kommer att använda öppen källkod. Det är bra för alla, speciellt eftersom det skulle kunna innebära en bättre webbläsare över hela linjen. Till exempel, om Microsoft gör något nyskapande med sin gaffel i Krom-motor, Google kan då lätt lägga till som Chrome.

Enligt The Verge, som vi kunde se ett meddelande med detta nya projekt så tidigt som denna vecka, men tills dess kommer vi att lämna denna under strikt enligt “ryktet” – kategorin, och som sådan observera att några detaljer om detta kan ändra mellan nu och är en officiell release.