Hur du Manuellt kan Styra Din iPhone-Kamera (Och Varför Du Vill)

0
80

En punkt som vi ofta återvänder till i How-To Geek är att ta bättre bilder, du måste förstå hur du manuellt kan styra din kamera—även om du inte gör det för varje inställning eller skott. Din iPhone är inget undantag. Tyvärr, iOS inte har manuella kontroller i standard Kamera-app så vi kommer att behöva gå med en tredje part app.

Apple (jagar Google) har fortsatt att förnya och lägga till programvara funktioner till Kameran app—saker som Smart HDR och Stående Läge. Dessa är bra, men de behöver inte ersätta manuella kontroller. Till exempel, om du vill ta bilder ut genom fönstret i ett fordon som rör sig du måste ställa in slutartiden manuellt, din iPhone kamera kommer nästan alltid in det för långsamt för att undvika rörelseoskärpa. På samma sätt, kommer du förmodligen vill att manuellt styra din kamera på åtminstone en del av tiden när du fotograferar på natten eller när det är en hel del skillnad.

Min iPhone kamera gör sin sak.

Även om du huvudsakligen låt din iPhone göra sin sak—som jag, för att vara ärlig—det är fortfarande viktigt att veta hur man ska styra saker manuellt för att fånga bra bilder när du behöver.

Vad Du Kan Styra

Din iPhone betyder det inte att ge dig full manuell kontroll över alla möjliga inställning. I synnerhet, bländare och brännvidd är fast f/1.8, samt att en fullständig ram motsvarande 26mm (för vidvinkel-objektiv) och 51mm (teleobjektiv). Detta innebär att du måste kontrollera exponeringen med hjälp av antingen slutartid och ISO eller exponeringskompensation.

Med en bra manual kamera app som du kommer kunna styra:

  • Slutartid (1/45000 till 1 sekund).
  • ISO (15-2304).
  • Vitbalans.
  • Fokus avstånd.
  • Exponeringskompensation (-6 till +6 hållplatser).

Du kommer också att finnas möjlighet att ta RAW-bilder, vilket ger dig fler alternativ när du redigerar dina bilder.

Den Fria Alternativ: VSCO (Gratis)

Okej, så trots att jag är “rekommendera” VSCO, jag är faktiskt inte rekommendera det om du bara behöver använda manuella kontroller då och då och inte vill betala för det. Det är bara det att det är det bästa gratis alternativet tillgängligt.

VSCO är en otrolig redigering app—det är en av mina favorit program fotografi—men, problemet är att kameran del är bara okej. Det ger dig manuell kontroll över slutartid, ISO, vitbalans, fokus och exponering ersättning, men de är inte super intuitivt att använda. Också, när du öppnar appen, du är inte tagna direkt till kameran vilket innebär att det är lite långsam.

Om du ibland vill du ta en bild där du behöver för att styra kameran inställningarna manuellt, VSCO kommer att fungera bra för dig. Men om du regelbundet vill ta kontroll över din iPhone kamera, då är det troligt att irritera dig.

Det Bästa Alternativet: Halid ($5.99)

Halid är den bästa iPhone-kamera app kommer. Det ger dig full kontroll över slutartid, ISO, vitbalans, fokus, exponeringskompensation, och skärpedjup läge. Alla reglage är snabb och intuitiv att använda. Med ett par minuter av praxis, kommer du att kunna styra allt utan att tänka på det—precis vad du vill från en kamera app.

Det bästa med Halid är att utvecklarna tänjer ständigt på vad som är möjligt med iPhone kameran. De var de första att gräva djupt in i vad det var som hände med “beautygate,” och att de har använt vad de lärt sig för att utveckla Smarta RÅ, en exponering algoritm som tar bättre kvalitet och skarpare RAW-bilder än iPhone standard.

Halid är en hel del iPhone-fotografer’ go-app för en anledning. Det är det bästa sättet att styra din iPhone kameran manuellt.