12 Nyttige Microsoft Word-Tips og Triks

0
196

Sjansene er, du enten bruke Microsoft Word nå, eller kanskje bruke det i fremtiden. Det er lett den mest populære word-prosessor for Windows, så å lære noen nyttige Microsoft Word-tips du kan dra nytte av virkelig kunne hjelpe deg med å forbedre produktiviteten og få fart på arbeidet.

Uavhengig av om du er ny til Microsoft Word, eller du har brukt det i mange år, og vi håper at i hvert fall noen av tipsene som er nevnt nedenfor, vil være nyttig for deg.

Lim Inn Uten Formatering

Hvis du trenger å kopiere noe fra andre steder, men ønsker ikke skriften for å endre fra hva du bruker i ditt Word-dokument, kopiere det, som vanlig, men deretter trykker du Ctrl+Skift+V. Gjør dette vil sikre at innholdet får limt inn, men noen formatering, slik som tekst, farge, størrelse, font, vil ikke bli inkludert.

Fjern Formatering

Hvis du ønsker å fjerne formatering av en bestemt del av dokumentet, kan du bare markere det området , og klikk på Fjern Formatering – ikonet. Ikonet ser ut som en liten viskelær ved siden av bokstaven A.

Hvis du ønsker å fjerne formateringen på alt i dokumentet, trykk Ctrl+A for å merke alt i dokumentet, og deretter klikker du fjern formatering-ikonet.

Markere et Område Av Tekst Raskt

I stedet for å klikke og dra for å markere et område av tekst i Microsoft Word, kan du i stedet klikk én gang for å plassere markøren på begynnelsen av det området du ønsker å markere, hold nede skift, og deretter klikker du på slutten av det området du ønsker å markere.

Raskt Erstatte Flere Feil

Har du nettopp ferdig med en lengre dokument og bare la merke til at du har gjort en liten feil, for et ord, for eksempel, skriver land mark, i stedet for å landemerke? Du kan fikse dette i løpet av få sekunder ved hjelp av søk og erstatt.

Først, trykker du Ctrl+F og søk og erstatt verktøy vil åpne. Neste, klikk på Skift, og deretter skriver du inn ordet eller uttrykket du vil erstatte. Etter type innhold du vil den bli erstattet av.

Du Kan Raskt Kopiere Og Opprette Lister

La oss si at du trenger å gå gjennom dokumentet og plukke ut enkelte ord/uttrykk, og lage en liste fra dem.

I stedet for å gå frem og tilbake, skriver hvert element på listen hver gang du ser et ord, kan du bare fremheve hvert ord og trykk på CTRL + F3. Du kan gjøre dette flere ganger inntil du har funnet hvert ord/setninger.

Når du er ferdig, kan du gå til området i dokumentet du ønsker listen skal opprettes, og trykk Ctrl + SKIFT + F3 for å lime inn alle de merkede områder du har bare kopiert. Denne funksjonen er kjent som Pigg i Word.

Som et siste trinn, deretter kan du merke innhold og bruk punktmerking eller nummerering verktøyene i verktøylinjen for å slå på ord/fraser inn i en mer ordnet liste.

Fjerne Verktøylinjen Bånd

Hvis du vil distraksjon-gratis å skrive, kan du fjerne verktøylinjen, et bånd som sitter på toppen av dokumentet ved å trykke Ctrl + F1. Hvis du trenger det tilbake, når som helst, kan du trykke på Ctrl + alt + F1 for igjen å bringe den tilbake til visningen.

Slett Ord Med Ett Tastetrykk

Trenger du å slette en stor del av teksten? I stedet for å holde nede tilbake-bar, kan du i stedet hold nede CTRL , og deretter trykker du på TILBAKE.

Å gjøre dette vil slette ett ord hver gang du trykker på tilbake-knappen, i stedet for bare ett tegn. Hold nede tilbake-tast, og ctrl-tasten sammen for å slette deler av teksten lynraskt.

Bruk “Fortell Meg Hva Du Ønsker å Gjøre”

Hvis du prøver å finne en funksjon i Microsoft Word, men sliter med å navigere i menyene eller kan ikke huske snarvei, klikk på ‘Fortell meg hva jeg skal gjøre” snarvei på toppen av verktøylinjen båndet.

Her kan du skriv inn i handlingen du vil utføre, og du vil få svar på kontekstuelle dra nytte av. For eksempel å skrive”opprette en tabell’ vil gi deg noen alternativer for å opprette en tabell i Word-dokumentet.

Dette verktøyet er noe som mange gamle skolen Word-brukere kan ikke engang vet eksisterer, men det er utrolig nyttig.

Raskt slå opp et Ord

Hvis du vil redigere et Word-dokument, men trenger sammenheng, kan du bruke Smart Lookup verktøy. Bare merke et ord, høyreklikk , og klikk på Smart-Oppslag.

Å gjøre dette vil åpne et lite panel som inneholder informasjon knyttet til ordet. Det sparer flytte til nettleseren din og hvordan du utfører et søk, men det er like kraftig som gjør det.

Deaktiver Stave-og grammatikkontrollen

For det første, det er felles kunnskap at du kan høyre klikke på et ord med en stavefeil, og klikk”Legg til i Ordbok‘. Dette er nyttig hvis du bruker forkortelser eller oppdiktede ord. Du kan også slå av stave-og grammatikkontrollen helt å fjerne de irriterende røde og grønne linjene.

For å deaktivere stave-og grammatikkontrollen i Word for bare ett dokument, klikk Fil, klikk Alternativer, og klikk deretter på Korrektur. Du må så krysse av for to alternativer for å skjule ikonet stavekontroll og grammatikk feil i dokumentet du er i ferd med å skrive i.

Opprette Din Egen Autokorrektur-Innstillinger

Har noen ord som du bare ikke kan stave riktig? Eller, er det lange ord eller uttrykk du skriver veldig ofte? Du kan bruke tilpassede Autokorrektur-innstillinger for å gjøre livet langt enklere.

Bare klikk Fil, klikk Alternativer, og klikk så på Korrektur. Etter det, klikker du på Alternativer for Autokorrektur. Deretter kan du legge til dine egne ord og deretter korrigering du vil at det skal erstattes med. Tilpasset Autokorrektur kan være en utmerket måte å øke produktiviteten.

Ikke bare kan du bruke den til å justere noen felles personlige stavefeil, men du kan bruke det til å slå rask forkortelser inn lengre ord eller uttrykk for å spare tid.

Endre Side Farge For Enkel Visning

Det har blitt en universell standard for fargen til et tekst-dokument for å være helt hvitt. Til tider, dette kan bli ganske belastningen på øynene. For å endre side farge til sepia, som har en mørkere gul fargetone, klikk på ‘fortell meg hva jeg skal gjøre” – boksen, og skriv deretter “endre side farge’.

I resultatene, klikker du på Side Farge , og du har en rekke alternativer å velge mellom, inkludert Sepia, som er langt lettere på øynene.

Oppsummering

Visste du at noen av Microsoft Word-tips som vi har nevnt i denne artikkelen? Hvis ikke, som de tror du vil være mest nyttig for deg? La meg vite, og føl deg fri til å dele dine egne Microsoft Word-tips i kommentarfeltet nedenfor. Nyt!