Beste Programvare for å Rydde Opp i Din Windows-PC

0
238

Det er en multi-milliard-dollar business bygget rundt salg av PC-og Mac-rengjøring programvare. De kommer i alle former, størrelser og priser, og tout nødvendigheten av å rydde, tune, og fikse datamaskinen slik at det går greit og effektivt. Jeg har selv skrevet om mange av disse programmene meg på Help Desk Geek og Online Tech Tips.

Men trenger du virkelig alt som programvare? Er det noen reell gevinst eller er det bare en haug av lo? Vel, svaret er, det kommer an på. Noen ganger kan en tredjeparts program kan gi en verdifull tjeneste hvis du vet hvordan du skal bruke det.

Men, jeg har funnet ut at de fleste av verktøyene som anbefales på Internett er full av valg og innstillinger som kan ende opp med å skade datamaskinen mer enn å hjelpe. Ikke bare det, mange av verktøyene seg installere skadelig programvare på systemet, skaper kaos.

Når du snakker om å rense opp en datamaskin, enten det er en Mac eller en PC, kan det referere til en rekke ting. La oss bryte ned hva hver av disse kategoriene er, og se om det er fornuftig å bruke dem eller ikke.

Registret Rengjøringsmidler

En lang tid tilbake, skrev jeg en typisk 10 beste registret rengjøringsmidler artikkelen og i utgangspunktet delt ut en liste over populære og semi-populære registret rengjøringsmidler uten egentlig å forklare noe som helst.

Hva gjør en registret renere egentlig? Vel, er det i utgangspunktet (og teoretisk) er ment å fjerne ubrukte eller gamle oppføringer, og dermed “fart” opp datamaskinen.

Selv om du fjerner bare de bidrag som ikke er nødvendig, ytelse påvirkning er minimal. Hvis du prøver å gjøre et søk for faktiske ytelsestester gjort før og etter ved å bruke et register renere, vil du finne at det er veldig få faktiske tester og tester, det er i utgangspunktet null forskjell i ytelse.

Så det er punkt én. Det andre problemet er at mye av registret rengjøringsmidler skal rense ut feil oppføringer. Det eneste som jeg har brukt og bruker fortsatt er CCleaner. Det er den eneste som ikke vil bryte systemet.

Det er egentlig ikke annet en jeg kan gå god for fullstendig. Det er best å laste ned gratis versjon for å se fordelene første, men den Profesjonelle versjonen inkluderer sanntids overvåking, automatiske oppdateringer og ubegrenset support, som er hva jeg anbefaler på hvilken som helst PC.

På slutten av dagen, registret rengjøringsmidler kan bryte datamaskinen, som tilbyr ingen reell økning i ytelse og kaste bort tiden din. Hvis du vil øke hastigheten på datamaskinen, må du lese mine artikler om hvordan å øke hastigheten boot ganger i Windows og fem måter å hastighet opp Windows-10.

Også, må du avinstallere unyttige programmer på systemet. Det betyr mye mer i form av ytelse enn å rense registret.

Fil Rengjøringsmidler

Fil rengjøringsmidler er verktøy som vil gjøre sitt beste for å fjerne søppel eller ubrukte filer på datamaskinen din. Dette inkluderer midlertidige filer, informasjonskapsler, Windows hurtigreparasjoner, cache-filer, historie filer, loggfiler, utklippstavle data, etc, etc. Etter mitt syn, det er bare to anstendig programmer for dette at du trenger: CCleaner og PC Decrapifier.

CCleaner gjør en god jobb med å rense ut filer du ikke trenger lenger. Igjen, jeg har egentlig aldri lagret en betydelig mengde plass i å bruke verktøyet, men hvis du virkelig ønsker å super pen og ryddig, det er alt du trenger.

I gjennomsnitt, jeg sparer rundt 1 GB plass når jeg kjører den i løpet av noen måneder. Ikke et stort beløp, men bra hvis du har en liten harddisk. Du bør også lese mine andre innlegg om hvordan å rydde opp plass på disken i Windows ved å justere Windows-innstillinger.

PC Decrapifier er et program som hjelper deg å avinstallere dritt programvare som leveres med nye Pc-er som du kjøper fra Dell, HP, etc. Jeg personlig anbefaler å bare gjøre en ren installasjon først, og deretter bruke datamaskinen. Her er min guide til å gjøre en ren installasjon av Windows-10.

Uninstallers

Hvis du har installert en rekke programmer på din PC, kan du enkelt avinstallere det selv. Men, det er en hel kategori av programvare for å hjelpe deg å avinstallere programmer. Er dette nødvendig? Type. Jeg personlig prøver ikke å installere noe på min største PC som jeg ikke skal bruke hver dag.

Hvis jeg ønsker å prøve noe eller barna mine ønsker et spill å spille, etc., Jeg bruker en sekundær maskin og installere all søppel. At maskinen så blir tørket i løpet av noen måneder og starter på nytt. Jeg bruker også en virtuell maskin og last andre programvaren der.

Hvis du ikke har en annen PC eller ikke vet hvordan de virtuelle Pc-arbeid, kan du ha programvare på systemet ditt som du ikke vil ha lenger. De fleste programmer vil ha uninstallers du skal fjerne alle filer, men mange ganger de la ting bak. På toppen av det, er det noen programmer rett og slett ikke kommer med uninstallers, som er veldig irriterende.

I de tilfeller jeg bare foreslår Revo Uninstaller. Det har vært rundt for så lenge tid, og gjør den beste jobben. Det er ikke gratis, så jeg ville bare bruke pengene hvis du har mange programmer som ikke følger med riktig uninstallers. Ellers, kan du avinstallere dem og deretter kjør CCleaner for å rense ut gamle og ubrukte oppføringer fra disse programmene.

Også, som med de fleste av disse verktøyene, det kommer med noen andre verktøy som du egentlig ikke trenger. Men, det er fortsatt OK i min bok for noen brukere som avinstallering av programmer er ikke nødvendigvis en jevn opplevelse i Windows.

Oppstart Rengjøringsmidler

Oppstart rengjøringsmidler er virkelig ubrukelige programmer hvis du spør meg. Windows har innebygd verktøy for å se alle oppstart programmer på systemet ditt, og det er virkelig ikke behov for å se oppstart drivere, Dll-filer, etc., at noen av disse programmene tout. Utover enkle programmer, det gjør ingen forskjell med mindre du er en tech-geek.

Mange av de programmene som hevder de vil gi deg beskrivelser og detaljer om hvert av programmene og mens dette kan være sant, du egentlig ikke trenger et program for at info.

Bare les min artikkel om hvordan du kan endre oppstart av programmer i Windows 7/8/10, og deretter gjøre et Google-søk på alle oppstartselementene du ikke er sikker på om!

Jeg absolutt ikke anbefale å installere en oppstart cleaner som det er noe som kan gjøres av brukeren med en liten bit av tid og forskning. Nå kan deaktivere oppstartsprogrammer gjøre en forskjell? Ja!

Oppstart programmer kan virkelig gjøre datamaskinen treg, så det er en god idé å deaktivere alle du tror du ikke trenger. Igjen, det er som registret fordi hvis du deaktiverer feil elementet, kan det hende at datamaskinen ikke fungerer som den skal. Bare gjøre litt Googling før du deaktiverer noe, og du blir fin.

Duplikat Fil Finnerne

Et annet sett av verktøy som er rettet mot å fjerne dupliserte filer. Jeg har hatt en rekke anledninger hvor jeg kopierte den samme bilder eller videoer av kameraet mitt, og da hadde en haug med ekstra plass blir brukt på grunn av det.

En duplikat fil finder kan lagre noen diskplass hvis du har en masse bilder, videoer eller musikk som kan bli duplisert.

Pass også på at du ikke kjøper noe. Det finnes en rekke flotte gratis programmer som kan finne duplikater, så ikke bli suckered til å kjøpe noe bare for å fjerne duplikater.

Nettleser/Historie Rengjøringsmidler

For det meste, du virkelig trenger ikke nettleseren og historie rengjøringsmidler. Du kan slette din egen historie helt fint og sørg for at den ikke kan gjenopprettes.

De fleste ender opp med å kjøpe denne programvaren, fordi de har noen lyssky surfer de trenger å skjule, og de blir redde for at noen skal finne det, med mindre de bruker et av disse verktøyene som hevder at bare deres programmet kan virkelig slette leserloggen. Komplett BS. Her er noen forrige artikkel jeg skrev om emnet:

Fjerne Google-Søkeloggen

Hvordan du Fjerner og Sletter du Informasjonskapsler

I utgangspunktet, du vil slette dine surfing historie ved å bruke nettleseren og tøm buffer. Det er det. Du trenger ikke noen fancy verktøy for å gjøre det. Ingen har noen gang vært i stand til å gjenopprette min historie. Jeg prøvde til og med å recovery min egen historie for å se om dette var godt nok, og det var det.

Internet Speed Booster

Internet speed booster er en annen ubrukelig kategori av programvare du må aldri installere. Disse programmene er mer sannsynlig å bryte din Internett-tilkobling eller roe det ned mer enn hastighet noe opp.

Du ønsker en raskere Internett-tilkobling? Få en raskere trådløse ruteren, rydde opp forstyrrelser på ditt trådløse nettverk, og øke din Wi-fi-signal.

Det er noen tilfeller der endring av enkelte TCP eller nettverksinnstillinger, kan hastigheten opp fil-skriv/les ytelse over nettverket, men det er vanligvis for LAN trafikk og ikke din Internett-tilkobling. Ring din ISP og øke nedlastingshastigheten, men ikke installere en hastighet booster!

Konklusjon

Som du kan se ovenfor, vil jeg ikke anbefale å installere for mange såkalte optimizer og tune-up verktøy for din PC. Det er noen gode programmer der ute, men de fleste suge.

Prøv å gjøre så mye som du kan med deg selv, og deretter bare bruke klarerte programmer som de jeg har nevnt ovenfor. Hva er dine tanker om å rydde opp verktøy? Bruker du noen? Nyt!