Hur att konfigurera en Bluetooth-Tangentbordet eller Musen på Din Mac

0
211

Vissa trådlösa tangentbord med små donglar för att koppla in, en del kan bara ställas in via Bluetooth, en kort räckvidd trådlöst protokoll som innebär ihopkoppling enheter tillsammans. För att konfigurera en Bluetooth-tangentbordet eller musen, måste du koppla ihop den med din Mac. Om du ställer in en annan Bluetooth-enhet, till exempel Bluetooth-hörlurar installationen är oftast den samma.

Om du har en iMac och inte har din Bluetooth-tangentbord ställa upp som standard, eller om din trackpad och tangentbord är trasigt på din Macbook, behöver du ett trådlöst tangentbord eller mus för att konfigurera en Bluetooth-tangentbord, som du inte kan ställa upp utan att minst en inmatningsenhet. Om du bara har ett tangentbord, du kan fortfarande konfigurera en Bluetooth-mus genom att använda Tab-tangenten i System Preferences (systeminställningar) för att bläddra mellan alternativen.

För att komma igång måste du först vill kontrollera att Bluetooth är aktiverad på din Mac och din trådlösa enhet som har laddade batterier.

Koppla Ihop Din Enhet

Öppna upp din Bluetooth-inställningar i listrutan längst upp till höger i menyraden, eller genom att söka efter det i Spotlight (Kommando+Space) eller System Preferences-app.

Du måste ange “pairing mode” på tangentbordet och musen. Detta läge kommer förmodligen att vara på som standard om apparaten inte har parats något, men det kan vara en synk-knappen på baksidan eller undersidan. Vissa enheter kräver även att du trycker på power-knappen några gånger.

När enheten är synlig, så kommer den att visas i listan över Enheter på din Mac med ett “Par” eller “Connect” – knappen bredvid det.

När du klickar på den knappen, din Mac kan be att ange länkningskoden på tangentbordet. För andra enheter, kan du vanligtvis att du kan klicka förbi det här fönstret, och enheten kommer att par ändå.

Konfigurera Tangentbord och Mus-Inställningar

Om ditt tangentbord eller mus är inte beter sig på rätt sätt, kan du konfigurera inställningarna i systeminställningar. Under “Tangentbord” du kan justera de viktigaste upprepa och funktion viktiga inställningar eller ändra din layout på tangentbordet till något annat. Du kan även koppla ihop en Bluetooth-tangentbordet automatiskt från här.

Under “Mus” som du kan justera tracking speed, dubbel-klicka på hastighet, och den rullande hastighet på musen.

För både tangentbord och möss, de tillverkare kan ha sina egna drivrutiner apps och inställningar för att konfigurera enheten specifika inställningar som DPI, makron och ljuseffekter—särskilt på “gaming-möss. Dessa inkluderar saker som Logitech Control Center, Corsair iCue, och Razer Synapse.

Bilden Poäng: Peter Kotoff/ShutterStock