Windows-10: s Nästa Uppdatering Kommer att Dölja Meddelanden Medan Du Titta på Videor

0
94

Windows 10 Fokus Assist funktionen tillfälligt döljer inkommande anmälningar. I Windows 10 nästa uppdatering, Fokusera Hjälpa kan aktivera när du använder en full-screen app, oavsett om det är YouTube i en webbläsare, Netflix, eller en desktop video-spelare som VLC.

Denna funktion kommer att vara en del av Windows-10: s kommande uppdatering, med kodnamnet 19H1 och förväntas släppas i April 2019. Microsoft har precis lagt till denna funktion i Insider bygga 18277, som släpptes den 7 November.

“Focus Assist”) lades tillbaka i April 2018 Uppdatering. Windows-10 kan automatiskt aktivera den när du spelar med en full-screen spel eller projicera din skärm, eller bara mellan vissa timmar. Det är som en “Stör Ej” läge för Windows 10. När du inaktiverar Focus Assist—så, när du slutar spela ett spel eller titta på en video—alla meddelanden du missade kommer att sammanfattas för dig. Detta är anpassningsbara.

I Windows 10 19H1, Fokusera Hjälpa är att få ett nytt alternativ som kommer att dölja meddelanden om du använder en full-screen app. Det heter “När jag använder en app i helskärmsläge,” och finns med andra Fokus Hjälpa inställningar på Inställningar > System > Focus Assist.

Så, när du använder någon form av full-screen app—oavsett om det är en full-screen YouTube-video i Chrome eller någon annan browser, ett Netflix-stream, eller ens ett hämtat videoklipp som spelas upp i VLC, Filmer & TV, eller en annan app—Focus Assist inaktivera automatiskt inkommande meddelanden för att undvika att störa dig. Om du använder din DATOR som en media center, detta kan vara mycket användbart.

Det finns bara en hake: Många Windows-program att använda sin egen anpassad typ av anmälningar och kommer att ignorera den här inställningen. Fokus Hjälper påverkar endast Windows-program att använda standard Windows-meddelanden—den typ som visas i åtgärdscentret.

Kanske du inte vill se några meddelanden medan du tittar på en video—det är bra också. Du kan ställa in Fokus att Hjälpa till att “Prioritet bara” läge och konfigurera en lista över prioriterade program. Fokus kommer att Hjälpa låt anmälningar från de särskilda program som du bryr dig om genom.

Och, naturligtvis, du behöver inte använda Fokusera Hjälpa dig om du inte vill det. Du kan bara stänga av den från sidan med inställningar och glöm det finns..

Hur att Dölja Meddelanden Medan du Tittar på Videor Idag

Om du vill att Fokus att Hjälpa till att dölja meddelanden medan du tittar på videor i dag kan du öppna åtgärdscentret genom att trycka Windows + En eller genom att klicka på anmälan bubbla-ikonen i aktivitetsfältet i det nedre högra hörnet av din skärm. Klicka på “Focus Assist” bricka för att växla på. Om du inte ser kakel, klicka på “Visa” – länken.

Du måste komma tillbaka hit och aktivera och inaktivera den igen när du vill se meddelanden. Men, när nästa Windows 10 uppdatering kommer, Windows 10 kan automatiskt slå på och av för dig.

RELATERAT: Hur man Använder Focus Assist (Stör Ej-Läge) i Windows 10

Denna senaste Insider förhandsgranska bygga lägger också till några andra coola funktioner. I åtgärdscentret, ljusstyrka växla kakel har förvandlats till en skjutreglaget så att du snabbt kan justera displayens ljusstyrka. Microsoft är nu aktivera “Låt Windows försöka fixa apps så de är inte suddig” som standard för att hjälpa till att åtgärda suddiga apps när du ändrar bildskärmens DPI-inställningar.

Och nu kan du anpassa Windows-10 Ansökan Vakt för Microsoft Edge inställningar direkt från Windows Defender, så du behöver inte gräva i grupprincip för att anpassa Microsoft är låst webbläsare miljö.