Wat is een “Donkere Web Scan” en Moet U Gebruiken?

0
84

Experian en vele andere bedrijven zijn indrukken van de “dark web-scans.” Ze beloven om te zoeken in de donkere web om uw persoonlijke informatie te zien als criminelen te verkopen. Verspil uw geld.

Wat is de Donkere Web?

De “donkere web” bestaat uit verborgen websites die u niet kunt openen zonder speciale software. Deze websites worden niet weergegeven wanneer u Google of een andere zoekmachine, en je kunt niet eens toegang, tenzij u uit te gaan van uw manier om het gebruik van de juiste tools.

Bijvoorbeeld, de Tor software kan worden gebruikt voor anoniem surfen van de normale website, maar het verbergt ook speciale sites die bekend staat als “.ui sites” of “Tor hidden services’. Deze websites maken gebruik van Tor verhullen van hun locatie, en u alleen toegang via het Tor-netwerk.

GERELATEERD: Wat Is de Donkere Web?

Er zijn legitieme toepassingen voor Tor hidden services. Bijvoorbeeld, Facebook biedt een Tor .ui site op facebookcorewwwi.ui, die je alleen kunt tijdens de verbinding met het Tor. Dit stelt mensen in landen waar Facebook is geblokkeerd voor toegang tot Facebook. De DuckDuckGo search engine is beschikbaar op een Tor hidden service adres. Dit kan ook helpen bij het ontwijken van de overheid censuur.

Maar de donkere web wordt ook gebruikt voor criminele activiteiten. Als je gaat om te verkopen databases van mensen creditcardnummers, sofi-nummers, online, u wilt uw locatie verbergen, zodat de overheid niet een duikvlucht in. Dat is de reden waarom criminelen vaak verkopen deze gegevens op de donkere web. Het is dezelfde reden waarom de beruchte zijderoute website en online zwarte markt voor drugs en andere illegale dingen, was alleen verkrijgbaar via Tor.

Ze zijn Niet met het Scannen van de Hele Donkere Web

Laten we een ding duidelijk zijn: Deze diensten zijn niet het scannen van de hele donkere web voor uw gegevens. Dat is gewoon onmogelijk.

Er zijn 1,208,925,819,614,629,174,706,176 mogelijk adressen op de donkere web, en dat is slechts het tellen van Tor .ui sites. Het zou niet mogelijk zijn om te controleren elke één om te zien of ze online zijn en dan ook nog eens voor dat uw gegevens op hen.

Zelfs als deze diensten was met het scannen van het geheel van de openbare donkere web—wat ze niet zijn—dat ze niet in staat om de exclusieve spul toch. Dat zou worden uitgewisseld particulier en niet openbaar gemaakt.

Wat Doet een “Donkere Web Scan” Doen, Dan?

Geen bedrijf dat een “donkere web scan” zal u vertellen wat ze doen, maar we kunnen zeker een weloverwogen gok. Deze bedrijven zijn in het verzamelen van data dumps openbaar gemaakt op populaire websites over het duistere web.

Als we zeggen “data dumps,” dan hebben we het over grote databases van gebruikersnamen en wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens, zoals het nummer van de sociale zekerheid en credit kaart details—die zijn gestolen uit de besmette websites en online vrijgegeven.

In plaats van het scannen van de donkere web, ze scannen lijsten van de gelekte wachtwoorden en persoonlijke gegevens—die, toegegeven, vaak gevonden op de donkere web. Ze zal je dan informeren u als uw persoonlijke informatie wordt gevonden op een van de lijsten ze konden hun handen op.

Echter, zelfs als een donker web-scan zegt je bent goed, u misschien niet worden—ze zijn alleen zoeken naar de voor het publiek beschikbaar te lekken waartoe zij toegang hebben. Ze kunnen niet alles scannen.

Hoe Monitor Data-Inbreuken Gratis

Achter de “donkere web scan” hype is er een beetje nuttig service hier. Maar, wat denk je: kan Je al veel doen voor gratis.

Troy Hunt ‘ s Heb ik Pwned? zal u vertellen of uw e-mailadres of wachtwoord verschijnt in een van de 322 (en tellen) data dumps van websites. U kunt ook u op de hoogte wanneer uw e-mail adres wordt weergegeven in een nieuw data dump.

Deze service niet te scannen om te zien of uw sofi-nummer is opgenomen in een van deze lekken, als donkere web-scans belofte te doen. Maar, als je gewoon op zoek om te zien of uw referenties hebben gelekt, het is een handige service.

Zoals altijd, is het een goed idee om het gebruik unieke wachtwoorden overal. Op die manier, zelfs wanneer uw e-mailadres en wachtwoord van een website te verschijnen in een lek, criminelen niet gewoon proberen die combinatie aan andere websites om toegang te krijgen tot uw rekeningen. Een wachtwoord manager kan herinneren al die unieke wachtwoorden voor u.

De Feiten onder ogen zien: Uw Gegevens Al Gestolen

Je zou toch denken dat een donker web-scan kan nuttig zijn. Immers, het vertelt u of uw sofi-nummer wordt weergegeven in de data dumps. Dat is handig, toch?

Nou, niet per se. Kijk, je moet wel van uitgaan dat uw sofi-nummer is reeds in het gedrang komen en criminelen kunnen benaderen als ze dat willen. Dat is de harde waarheid.

Enorme schendingen komen hard en snel. Equifax gelekt 145,5 miljoen social security-nummers. Volkslied gelekte informatie van 78,8 en miljoen mensen, waaronder social security-nummers. De United States Office of Personnel Management (OPM) gelekt gevoelige informatie op 21,5 miljoen mensen, ook—weer, zoals social security-nummers.

Dat zijn slechts een paar voorbeelden. Er zijn vele andere lekken over de jaren—een paar miljoen hier, een paar honderd duizend. En dat is nog maar de data-inbreuken die zijn gepubliceerd. Statistisch gezien, de meeste Amerikanen hebben waarschijnlijk had hun sofi-nummers gelekt in ten minste één van deze data-inbreuken. De geest is uit de fles.

Bevriezen van Uw Creditcard, Het is Gratis Nu

Als u bang bent dat iemand misbruik maakt van uw sofi-nummer, raden wij het bevriezen van uw krediet rapporten. Credit bevriest (en unfreezes) zijn nu gratis in de gehele verenigde staten.

Wanneer je bevriezen van uw krediet u bent te voorkomen dat mensen van het openen van een nieuw krediet in uw naam. Een kredietinstelling niet in staat zijn om uw credit totdat u de blokkering op of een PIN-code. U kunt tijdelijke bevriezing van uw krediet wanneer u wilt toepassen voor het krediet—bijvoorbeeld wanneer u solliciteert voor een creditcard, auto lening of hypotheek. Maar een crimineel niet in staat zijn om een aanvraag voor krediet met uw persoonlijke gegevens als uw krediet rapporten worden bevroren.

Wij raden gewoon bevriezing van uw krediet rapporten en het overslaan van de donkere web-scan. In tegenstelling tot een donker web-scan, credit bevriest zijn gratis. Ze doen ook iets—zelfs als uw sofi-nummer is te vinden in een donker web-scan, alles wat je kunt doen is het bevriezen van uw creditcard toch. En criminelen uit hun handen te krijgen op uw sofi-nummer, zelfs als het niet in een donker web-scan.

Image Credit: Maxim Apryatin/Shutterstock.com, yosmoes815/Shutterstock.com.