Vissa Chromebook Kommer inte att Få Linux-program. Här är Vad Du Kan Göra Istället

0
64

När Chromebook började först få stöd för Android-apps, fanns det en viss förvirring som att bara Chromebook som skulle stödjas. Samma sak börjar att spela ut—men i mindre grad—med stöd för Linux-program.

Du har alltid kunnat installera Linux-program (eller andra Linux-baserade operativsystem) på Chromebook genom en lösning som kallas Crouton eftersom Chrome OS är baserat på Linux-kärnan. Den nya metoden för att installera Linux-program är mycket lättare än tidigare, eftersom det är en bakad-i en del av operativsystemet.

Men inte alla Chromebook kommer få officiellt stöd för Linux-program. Här är affären.

Varför inte Några Chromebook Stöds?

HP Chromebook X2 kör version 4.4 av Linux-Kärnan

Den nya metoden för att installera Linux-program på en Chromebook (internt kallad Crostini) bygger på förändringar i version 3.14 av Linux-kärnan. När en Chromebook är utvecklad, dess firmware är skriven runt en specifik version av Linux-kärnan. Den främsta orsaken till detta är stabilitet, genom att hålla den kernel versionen låst, det är enklare för Google att uppdatera Chromebook utan att prestanda blir äventyras. En Chromebook presterar lika bra i år fem som det gör på en dag.

Den stora förändringen i kärnan 3.14 är bättre virtualisering stöd. Detta innebär att appen körs i en sandlåda, så en dålig process i en app som inte kraschar hela systemet. Detta gör också Crostini-metoden säkrare, vilket är en stor selling point bakom Chromebook.

Vissa modeller kanske inte har hårdvarustöd för många Linux-program. En stor del av listan finns Chromebook att använda 32-bitars ARM-processorer, medan de flesta stationära Linux-program är skrivna för 64-bitars X86-plattformar.

En hel del av de som inte stöds av Chromebook-modeller finns även att få nära slutet av garanterade uppdateringar. Chromebook kommer fortfarande att göra alla de saker som det gör idag, men det bara inte vettigt ur Googles perspektiv för att spendera tid och pengar på att lägga till nya funktioner till en enhet som inte kommer att stödjas mycket längre ändå.

Som Chromebooks Kommer inte att Stödjas?

Enligt Google, dessa är alla Chromebook som inte kommer att kunna använda den nya metoden för att installera Linux-program:

 • Acer AC700 Chromebook
 • Acer C7 Chromebook
 • Acer C720 / C70P /C740 Chromebook
 • Acer Chromebase
 • Acer Chromebook 13 CB5-311
 • Acer Chromebook 15 CB3-531
 • Acer Chromebook 11 C730/C730E/C735
 • Acer Chromebox
 • ASUS Chomebit CS10
 • ASUS Chromebook-C200
 • ASUS Chromebook-C201
 • ASUS Chromebook C300
 • ASUS Chromebook Flip C100PA
 • ASUS Chromebox CN60
 • AOpen Chromebase Kommersiella
 • AOpen Chromebase Mini
 • AOpen Chromebox Kommersiella
 • AOpen Chromebox Mini
 • Dell Chromebook 11
 • Dell Chromebook 11 3120
 • Dell Chromebox
 • Google CR-48 chrome-enhet
 • Google Chromebook Pixel 2013
 • HP Chromebook 11 G1/G2/G3/G4/G4 EE
 • HP Chromebook 14
 • HP Chromebook 14 G3
 • HP Chromebox G1
 • HP Pavilion 14 Chromebook
 • Lenovo 100-TALS Chromebook
 • Lenovo N20 Chromebook
 • Lenovo ThinkPad 11e Chromebook
 • Lenovo ThinkPad X131e Chromebook
 • LG Chromebase 22CV241/22CB25S
 • Samsung Chromebook (2012)
 • Samsung Chromebook 2 11″
 • Samsung Chromebook 2 13″
 • Samsung Chromebook 2 11 – XE500C12
 • Samsung Series 5 Chromebook
 • Samsung Chromebook Series 5 550
 • Samsung Chromebox Serie 3
 • Toshiba Chromebook
 • Toshiba Chromebook 2

Om du är osäker på exakt vilken Chromebook du har, det är lätt att ta reda på vilken modell det är.

RELATERAT: Hur Läser Din Chromebook ‘ s Specifikationer Hårdvara och System för Information

Här är Vad Du Kan Göra Om Du Har ett objekt som inte Stöds av Chromebook

Om du vill ha full Linux-program på en Chromebook, kan du fortfarande använda den äldre installation metod som kallas Crouton. Detta fungerar på alla Chromebook, oavsett processor eller Linux kernel version. Om du vill att enkelt växla fram och tillbaka mellan din Linux-program och webb-baserade verktyg kan du köra ett Linux i en enda flik i webbläsaren. Om du föredrar att varje app har sin egen fönstret så att det känns mer hemma, och du kan göra det också.

Om du verkligen vill experimentera, kan du också installera ett annat Linux-baserat operativsystem som Ubuntu. Om du har haft din Chromebook för en lång tid, det är inte en dålig idé att forskning på detta i förväg för när Google slutar att skicka uppdateringar till din enhet. Eftersom Chrome OS är baserat på Linux, du bör inte ha några problem med display eller ljud förare att hålla dig från att använda enheten.

Eller, du kan fortsätta använda din Chromebook som är. Du inte att förlora några funktioner som du har kommit att lita på, så om du har redan lärt sig att vara produktiv med web-baserade verktyg, du kan hålla på att gå.

via 9to5Google