Hoe te Converteren naar een WAV-Bestand naar MP3

0
61

WAV audio bestanden zijn een geweldige manier om het behoud van de volledige en nauwkeurige kwaliteit van een opname in een echt lossless format op je computer. Echter, als je geen audiofiel, en zijn bezorgd over opslagruimte, is het misschien tijd om deze om te zetten naar een meer handzaam formaat, zoals MP3.

Wat Is een WAV-Bestand?

Een Waveform Audio File Format (WAV, uitgesproken als “Wave”) is een ruwe audio-formaat ontwikkeld door Microsoft en IBM. WAV-bestanden zijn gecomprimeerd lossless audio, die nemen nogal wat ruimte heeft, komt in ongeveer 10 MB per minuut.

WAV gebruik van containers bevatten de audio in “stukken” met behulp van de Resource Interchange File Format). Dit is een bekende methode gebruikt door Windows voor het opslaan van audio en video bestanden zoals AVI— maar kan worden gebruikt voor het uitvoeren van willekeurige gegevens.

Ze zijn voornamelijk gebruikt in de professionele muziek-opname-industrie, echter, meer en meer mensen trekken weg uit de WAV en het gebruik van FLAC (Free Lossless Audio Codec), omdat het gebruik maakt van compressie kleiner maken van bestanden met behoud van hetzelfde niveau van kwaliteit.

GERELATEERD: Wat Zijn WAV-en WAVE-Bestanden (en Hoe kan ik Ze Open)?

Hoe Te Converteren naar WAV naar MP3

Als je een meerderheid van uw audiobestanden in WAV-formaat, is de kans groot dat ze het eten van veel schijfruimte. Een manier om de impact die zij hebben op uw opslag zonder zich te ontdoen van hen volledig om te zetten in een kleinere, meer gecomprimeerd formaat, zoals MP3.

Met behulp van VLC Converteren van Uw Bestanden

VLC is een gratis en open source media speler die opent bijna elke bestandsindeling, en het heeft een optie voor het converteren van je audio-bestanden, en het is een favoriet hier op How-to Geek.

Open VLC en klik op “Media” en vervolgens op “Converteren/Opslaan.”

Als u al een bestand geladen in VLC, het gereedschap niet automatisch in te laden in de converter. U zal hebben om het bestand te laden weer van dit venster. Klik op de “Add” knop aan de rechterkant.

Nu, navigeert u naar het bestand en klik op “Openen.”

Klik op “Converteren/Opslaan” te openen het volgende venster.

Van het “Profiel” drop-down lijst hieronder, selecteert u “MP3” en klik vervolgens op “Browse” en selecteer een map waarin u het bestand wilt opslaan.

Nadat u hebt een map geselecteerd hebt, moet u de extensie “.mp3 ‘s” en klik vervolgens op “Opslaan.”

Als je wilt hebben een beetje meer controle over de codering dat gebeurt tijdens de conversie, klik op de de steeksleutel-knop.

Dit opent een ander venster met een aantal meer geavanceerde mogelijkheden waarmee u kunt sleutelen. De “Audio Codec” tabblad in het bijzonder, is handig voor het veranderen van dingen, zoals bitrate, kanalen, sample-rate.

Klik ten slotte op “Start” om de conversie te starten.

Afhankelijk van de grootte van het bestand en de bitrate is geselecteerd, wordt de conversie moet niet te lang duren om te voltooien. Daarna hebt u toegang tot de MP3 van het opslaan van de map die u hebt opgegeven.

Met behulp van Online Oplossingen voor het Converteren van Uw Bestanden

Er zijn tal van websites die u toelaten om uw bestanden te converteren voor gratis, maar we houden terug te gaan naar Zamzar is. U kunt maximaal om te zetten in 10 bestanden tegelijk, en ze niet opslaan van uw bestanden op hun servers voor meer dan 24 uur.

Na de over te Zamzar de website, klik op “Kies Bestanden”, of u kunt de bestanden slepen en neerzetten in uw browser venster om ze te uploaden naar de site.

Vervolgens uit het drop-down menu, selecteert u “MP3” als de output file type.

Tenslotte vul een geldig e-mailadres voor het ontvangen van een link naar uw geconverteerde bestanden, en klik op “Zetten.”

Na de conversie is voltooid (die niet te lang duren, tenzij je het converteren van veel grote bestanden) u ontvangt een mail met uw bestand(en) klaar om te downloaden.