Hoe Nagel Belichting op Locatie Wanneer U Foto ‘ s Neemt

0
58

Het zuigt als, na een dag of week het nemen van foto ‘s, kom je thuis, kijk op uw foto’ s, en realiseer je dat je het heb verknald de blootstelling. Je zou in staat zijn om het op te lossen met een beetje werk in Photoshop, maar het is niet een situatie die je wilt in. Hier is hoe de juiste belichting elke tijd, op locatie.

RAW

De eenvoudigste manier om altijd te raken van een doel is om de doelstelling mooi en groot. Waarom schieten op een kleine roos als je kunt streven naar een schuur deur? Fotograferen in RAW in plaats van JPEG eigenlijk doet dat voor je camera.

RAW-beelden bevatten alle gegevens van uw camera kan vastleggen in plaats van slechts een klein segment dat wordt opgeslagen als een JPEG. Mijn camera RAW-bestanden zijn ongeveer 25 MB, terwijl het Jpeg-bestanden zijn, op zijn best, 5 MB. Dat is een hel van een veel meer data om mee te werken.

Door het fotograferen in RAW uw camera kunnen vastleggen van de volledige dynamische bereik van een toneel—of op zijn minst zo dicht als dat kan, zodat je veel minder kans om te blazen uit uw highlights of crush je schaduwen. RAW-afbeeldingen moeten worden “ontwikkeld” met behulp van software zoals Lightroom of Photoshop voordat u berichten kunt plaatsen ze online of print ze uit, maar de kleine hoeveelheid van het werk is de moeite waard de extra gegevens die u hebt om te werken. U kunt zien in de bovenstaande afbeelding hoe veel ik was in staat om te helderder de foto zonder dingen te kijken raar.

Begrijpen Uw Camera lichtmeter

Uw camera heeft een ingebouwde lichtmeter meet de hoeveelheid licht die wordt gereflecteerd wat is in de voorkant van het. Deze lichtmeter werkt op een eenvoudig uitgangspunt: dat alles, ten minste licht wijze, gemiddeld een midden grijs. Dit is hoe de camera denkt dat de wereld er uit ziet:

Dit is een verrassend veilige veronderstelling en wel een goede brok van de tijd. Echter, je moet niet vertrouwen op het met blind geloof. In plaats daarvan, moet je nagaan hoe uw camera lichtmeter gaat interpreteren wat je aan het fotograferen bent. Is het een echt heldere dag? Dan zal het waarschijnlijk onderbelichten de afbeelding. Aan de andere kant, als je aan het fotograferen bent in het blauwe uur net voor zonsopgang, het zal proberen te overbelichten alles.

Voor meer informatie over uw camera lichtmeter en hoe het te gebruiken, bekijk onze volledige gids.

GERELATEERD: Wat Zijn de Verschillende meetfuncties op Mijn Camera En Wanneer Moet ik Ze Gebruiken?

Neem Controle van Uw Camera

Het raken van de ontspanknop en de hoop is niet een betrouwbare strategie voor het nemen van goede foto ‘ s. U nodig hebt om beslissingen te nemen over—of op zijn minst het begeleiden van uw camera op de sluitertijd, diafragma, en ISO.

GERELATEERD: Uw Camera de Meest Belangrijke Instellingen: de Sluitertijd, Diafragma, en ISO Uitgelegd

Je hoeft niet alles onder controle handmatig te worden in opdracht van uw camera. Ik stel voor dat, in de meeste gevallen kunt u gebruik maken van het diafragma voorkeuze modus. U kunt dan gebruik maken van een combinatie van diafragma, de belichtingscompensatie en de ISO om te bepalen hoe de afbeelding eruit ziet. Zolang je de sluitertijd niet te ver daalt, je geen zorgen hoeft te maken.

GERELATEERD: uitstappen van de Auto: het Gebruik van Uw Camera opnamemodi voor Betere Foto ‘ s

Check het Histogram

De beste manier om uw foto ‘ s op locatie met behulp van het histogram; het geeft je een goed idee van hoe uw belichting ziet er nog als je niet kunt gemakkelijk de hele afbeelding op het kleine scherm.

De beelden en het activeren van het histogram (als u niet zeker weet hoe, controleer de handleiding van uw camera). Over het algemeen wilt u een gebalanceerd histogram met geen schaduw of bijgesneden hooglichten, hoewel een histogram dat is iets overbelicht kan een goede zaak zijn.

GERELATEERD: Wat is “Bloot te stellen aan het Recht” in de Fotografie en Waarom U Het Moet Doen

Een andere optie is het inschakelen van de “blinkies”, zodat je de camera u kunt zien wanneer je voor dat je beelden zonder dat u hoeft om te controleren van het histogram.

Schieten De Veiligheid Schoten

Soms, omdat het moeilijk of veranderende lichtomstandigheden, het is een echte strijd om de nagel de belichting van de opname betrouwbaar. Het beste ding om te doen in deze situaties is om te schieten sommige safety shots. Ik raad het nemen van een foto van één stop overbelicht en één foto, één stop onderbelicht. Deze weg, die u voor uw bases. Het ergste geval is dat in plaats van de foto die je dacht te gaan gebruiken, hebt u een van de veiligheid schoten om het beste voor de uiteindelijke afbeelding.

Betrouwbaar krijgen van de blootstelling van het recht op locatie, of op zijn minst te dicht bij recht mogelijk is, is een belangrijke vaardigheid om te ontwikkelen als fotograaf. Zoals met de meeste dingen die met fotografie te maken, het is gewoon een kwestie van denken een beetje en het nemen van controle van uw camera.