Wat Is een PPTX-Bestand (en Hoe)?

0
92

Een bestand met de .pptx-bestand extensie is een Microsoft PowerPoint Open XML (PPTX) bestand dat is gemaakt met Microsoft PowerPoint. U kunt ook het openen van dit type bestand met andere presentatie-apps, zoals OpenOffice Impress, Google Dia ‘ s of Apple Keynote. Ze worden opgeslagen als een gecomprimeerd ZIP-bestand, welke gebruik maken van een hoop andere bestanden met opgemaakte tekst, afbeeldingen, video ‘ s en meer om ze te openen.

Wat Is een PPTX-Bestand?

PPTX-bestanden worden gebruikt in Microsoft PowerPoint, een presentatie-programma gebruikt voor het weergeven van de inhoud in een diashow. Elke dia kan bestaan uit afbeeldingen, opgemaakte tekst, video ‘ s, muziek, animaties en nog veel meer.

GERELATEERD: Hoe Zwart (of Wit) Uit een PowerPoint-Presentatie

Voor het eerst geïntroduceerd met Microsoft Office 2007 in de Office Open XML-standaard, PPTX is het standaard formaat dat bij het maken van een presentatie met behulp van moderne versies van PowerPoint. Microsoft introduceerde deze open indeling is grotendeels het gevolg van de toegenomen concurrentie van Open Office en het Open Document Format (ODF). De PPTX-formaat vervangen de eigen PPT-indeling die PowerPoint u eerder hebt gebruikt.

GERELATEERD: Wat Is een .DOCX Bestand, en Hoe Verschilt Het van een .DOC-Bestand in Microsoft Word?

Hoe Open ik een PPTX-Bestand?

Omdat PPTX-bestanden worden gestandaardiseerd, kunt u ze openen in veel applicaties op verschillende platforms. Hoewel Windows niet vervangen openen, tenzij u een exemplaar van Microsoft Office 2007 of PowerPoint 2007 of later, kunt u het downloaden van een derde partij, de open-source software zoals Apache OpenOffice of LibreOffice je bestanden openen.

Mac-gebruikers hoeven alleen te dubbelklikken op het bestand om het te openen in de Apple Keynote toepassing.

Als je liever wilt opslaan, openen en bewerken van al uw Office Open XML-bestanden in de cloud, kunt u dat doen door het uploaden van uw document via PowerPoint Online of Google Dia ‘ s.

Als alternatief, als u een Chrome-gebruiker, kunt u de extensie downloaden Office voor het Bewerken van Documenten, spreadsheets En Dia ‘ s (een officiële Google-extensie) voor uw browser. Hiermee kunt u het uploaden van een PPTX-bestand direct vanaf uw lokale harde schijf naar uw Google Drive door te slepen en neer te zetten in een Chrome-tabblad.

GERELATEERD: Hoe te Werken met Microsoft Office-Bestanden in Google Drive