Vad Är en PPTX-Fil (och Hur Gör jag för att Öppna En)?

0
65

En fil med den .pptx-fil förlängning är en Microsoft PowerPoint-Open XML (PPTX) fil som skapats med Microsoft PowerPoint. Du kan också öppna den här filtypen med andra presentation apps, som OpenOffice Impress, Google-Bilder, eller Apple Keynote. De sparas som en komprimerad ZIP-fil, som använder en massa andra filer med formaterad text, bilder, video, och mycket mer för att öppna dem.

Vad Är en PPTX-Fil?

PPTX-filer används i Microsoft PowerPoint i en presentation av programmet som används för att visa innehållet i ett bildspel format. Varje diabild kan innehålla grafik, formaterad text, video, musik, animering och mycket mer.

RELATERAT: Hur Svart (eller Vit) Ut en PowerPoint-Presentation

Först infördes i och med Microsoft Office 2007, Office Open XML-standarden, PPTX är standard format när du skapar en presentation med hjälp av moderna versioner av PowerPoint. Microsoft infört detta öppna format till stor del på grund av ökad konkurrens från Open Office och Open Document Format (ODF). Den PPTX-format ersatt den egna PPT-format som PowerPoint använts tidigare.

RELATERAT: Vad Är en .DOCX-Fil, och Hur Skiljer Den sig från en .DOC-Fil i Microsoft Word?

Hur Gör jag för att Öppna en PPTX-Fil?

Eftersom PPTX-filer som har blivit standardiserade, kan du öppna dem i många applikationer på olika plattformar. Även om Windows inte direkt öppna dem om du inte har en kopia av Microsoft Office 2007—eller PowerPoint 2007 eller senare, kan du hämta en tredje part open-source program som Apache OpenOffice eller LibreOffice för att öppna dina filer.

Mac-användare behöver bara dubbelklicka på filen för att få det att öppna upp i Apple Keynote ansökan.

Om du hellre butik, öppna och redigera Office Open XML-filer i molnet, kan du göra det genom att ladda upp ditt dokument via PowerPoint Online eller Google Bilder.

Alternativt, om du är en Chrome-användare, kan du ladda ner tillägget Office-Redigering för Dokument, Kalkylark Och Presentationer (en officiell Google förlängning) för din webbläsare. Det låter dig ladda upp några PPTX-fil direkt från din lokala hårddisk till din Google Drive genom att dra och släppa den i alla Chrome-fliken.

RELATERAT: Hur man Arbetar med Microsoft Office-Filer i Google Drive