Bygge en Chatbot med IBM Watson Assistent

0
253

Hvis du har brukt Siri, Alexa eller Google Assistent, er du allerede kjent med hvordan en chatbot som fungerer. Det er et stykke programvare som lar deg samhandle med datamaskinen ved å ha en samtale med det. Minst, den prøver å ha en samtale med deg. Historisk chatbots har vært nokså klumpete og ikke alle som nyttig.

Nå har ting endret seg betydelig. Vi bruker vår stemme assistenter hele tiden, og de nesten alltid forstår hva vi mener. Logg på nesten alle kommersielle området og den lille meldinger-appen som dukker opp sannsynligvis ikke har en ekte person bak det, tilby å hjelpe deg.

Chatbots er å revolusjonere måten vi bruker datamaskiner, men moderne chatbots er komplisert å kode og arbeidskrevende å trene. Som er grunnen til at vi nå har mange selskaper som tilbyr chatbot utbyggere for å gjøre prosessen (relativt) lett.

Leder i AI-teknologi som kjører verdens beste chatbots, IBM, tilbyr faktisk en chatbot bygge verktøy som du kan prøve gratis. Det er kalt IBM Watson Assistent og lar hvem som helst kan utnytte en av de fremste AI-systemer i eksistens.

Du har kanskje hørt om Watson før, spesielt når det slå menneskelige motstandere i spill av Fare! Det er ikke bare et leketøy, kan du bygge en levedyktig chatbot ved hjelp av deres teknologi, og deretter integrere den med din egen bedrift eller personlig bruk saker.

Gratis konto tillater opp til 10 000 API-kall for å Watson Assistent per måned. For de fleste personlige brukere vil dette være mer enn nok. Det er sikkert nok for hva vi skal gjøre her!

Bryte Det Ned til det Grunnleggende

Før vi kommer inn i muttere og bolter av å bygge en chatbot med Watson Assistent, la oss snakke om hva vi ønsker å oppnå.

Den grunnleggende hensikten med en chatbot er å tolke hva brukeren har å si og så finne ut hva de skal gjøre om det. I Watson Assistant det er noe som kalles en hensikt som er utgangspunktet for den handling som brukeren ønsker å oppnå.

For eksempel, noen hensikt kan være å finne ut om du har aksjer i et bestemt element. I så fall Watson Assistent kan være integrert med databasen din, og deretter trekke det nøyaktige lagerbeholdning fra det.

Formene er utført ved enheter, som inneholder relevant informasjon Watson vil bruke til å svare.

Når du bygger din chatbot du gå gjennom en løkke av tre trinn:

  • Å skape praktiske og enheter
  • Bygningen dialogboksen treet
  • Prøver ut chatbot!

I denne veilederen vil vi gå gjennom en gjentakelse av dette loop, for å vise dere core byggesteinen i en Watson chatbot.

Komme I Gang

Det første du vil gjøre er å gå over til Watson Assistent – siden og registrer deg. Vi brukte gratis “Lite” – pakke som lar deg bygge noen chatbot du vil uten forpliktelser. Klikker du bare Komme i Gang for Gratis , og følg instruksjonene.

Når du har gjort alle de digitale papirarbeid, vil du ende opp med på å Innføre IBM Watson Assistent side. Nå klikk på denne for å Opprette et Arbeidsområde.

Nå klikker du Opprett.

Nå er det bare navnet ditt arbeidsområde og legge til en beskrivelse.

Før vi legge til våre egne hensikter, den første tingen du bør gjøre er å legge til noen vanlige formene som IBM har allerede forberedt for oss. Dette sparer deg fra å måtte lære bot grunnleggende samtale ting fra bunnen av hver gang.

For å gjøre dette, under Praktiske klikk på Innhold Katalog og klikk deretter Legg til i Arbeidsområdet ved siden av den Generelle kategorien.

Bot har nå muligheten til å forstå generelle dialogen, for eksempel hilsener. For å se hvordan dette fungerer, klikker du på Dialog – fanen, og klikk deretter Opprett Dialog. To samtalen noder vil bli automatisk generert, – Velkommen og Noe annet.

Klikk på Velkommen til å utvide den.

Her kan du se den grunnleggende strukturen i dialogboksen node. Hvis boten gjenkjenner en bestemt betingelse (for eksempel en hensikt) så vil det svare på den måten du definerer.

Mens vi ikke opprette en egendefinert hensikten i dette tilfellet, la oss gå over til det Praktiske fanen og ta en titt på den hensikt kalt #General_Greetings. Bare klikk på #General_Greetings i listen over hensikter for å åpne det.

Dette er nøyaktig hvordan du vil gjøre din egen hensikt. Gi det et navn, må du gi en beskrivelse og legge til så mange måter som du kan tenke på at brukeren skulle tilsi denne hensikt. Her IBM har allerede gjort jobben for oss, men det er helt klart hvordan det fungerer. Du kan også endre denne eksisterende hensikt ved å legge til flere eksempler. Kanskje i din egen lokale dialekt.

Vi kommer til å bruke dette valget som en del av vår chatbot er dialog, så gå tilbake til dialogboksen kategorien , og klikk på Opprette Dialog. Våre egendefinert i dialogboksen som kommer til å skje mellom Velkommen og Alt det andre noder. Alt du trenger å gjøre, er å klikke på Legg til-node.

Vi kommer til å kalle denne noden Vennlige Hilsener og kommer til å bruke #General_Greetings hensikt å slå den. Så under Hvis bot gjenkjenner bare skriv inn navnet på den hensikt og velge den fra rullegardinmenyen.

Nå er vi forlater våre svar som “tekst” og skriv hva vi ønsker bot for å si som svar på vår hilsen.

Du kan lukke dialogboksen node ved å klikke på X – knappen. Nå bør vi ha en bot som kan svare til en grunnleggende hilsen. Klikk på Prøv – knappen øverst til høyre på siden, for å teste bot vi har bygget så langt. Skriv Hallo i chat-feltet som dukker opp og se hva som skjer.

Wow! Watson gjenkjenner vår hensikt er å hilse på den, og deretter bruker de reglene vi har angitt i dialogboksen builder for å svare. Gratulerer, du har nettopp gått gjennom en full syklus for å bygge en chatbot!

Avanserte Funksjoner

Mens du kan bygge en ganske fantastisk chatbot ved hjelp av denne grunnleggende løkke av trinnene, det er selvfølgelig mye mer å Watson Assistent enn dette. Ved å bruke alle funksjoner i dette verktøyet kan du bygge en robot som tar seg av bestillinger eller gir brukeren en liste over produkter som er på lager.

Himmelen er grensen og du trenger ikke å være noen svært høyt teknisk geni for å komme i gang. IBM har mye av opplæringen videoer og dokumenter, for å gjøre deg til en chatbot master. Nå som du har hatt en smak, ingenting skal holde deg tilbake!