Hoe je het Meeste uit Autofocus Met Uw Camera

0
106

De autofocus in de moderne camera ‘ s is ongelooflijk maar, als je niet weet hoe het gebruik van het goed, het kan voelen willekeurig en grillig. Hier is wat u moet weten over autofocus om scherpe foto ‘ s met uw DSLR of mirrorless camera.

Hoe Autofocus Werkt

Autofocus is een essentieel onderdeel van de moderne camera ‘ s. Ze zijn gewoon niet ontworpen om handmatig scherp.

Zijn er ergens tussen in een dozijn en een honderd of zo toegewijd autofocus sensoren of punten op de beeldvorming sensoren van moderne digitale spiegelreflexcamera ‘s (dingen zijn een beetje ingewikkelder en software-reliant met spiegelloze camera’ s, maar dezelfde principes houden). De autofocus punten van werk door één van de twee methoden: contrastdetectie en fasedetectie, hoewel beide vertrouwen op de gebieden van de rand tegenstelling tot het vinden van focus. Cambridge in Kleur en heeft een goede verdeling van het proces.

De autofocus punten worden niet geplaatst willekeurig op de sensor. Er is meestal een kern van de groep rond het centrum die zal worden gebruikt de meeste van de tijd, en dan kleinere groepen, naar de rand van het frame wanneer u nodig hebt om zich te concentreren op iets dat niet klopt in het midden van de scène.

De drie dingen die de meeste bepalen waar de autofocus zal de focus van uw camera de helderheid van het onderwerp, het onderwerp, het contrast en het onderwerp in beweging is. Uw camera zal het gemakkelijker vinden om te vergrendelen op een helder verlichte onderwerpen, vooral als ze tegen een donkere achtergrond of verplaatsen. Dit is de reden waarom autofocus voert dus ‘ s nachts slecht.

Als u uw camera wilt automatisch scherpstellen, waar hij wil, zal in het algemeen slot op de hoogste contract onderwerp dat het dichtst bij het midden van het beeld. Als u wilt dat de focus ergens anders zijn, dan je nodig hebt om de controle te nemen.

Autofocus Punten en Groepen

Standaard is autofocus-modus van je camera waarschijnlijk maakt gebruik van de autofocus punten en vervolgens op basis van wat zijn algoritmes beslissen is het het meest waarschijnlijk het onderwerp, het pakt een punt, of een serie van focus punten te gebruiken. Dit is meestal best goed, maar je hoeft niet veel van controle over het proces, en het kan focussen op iets te willekeurig voor of achter het onderwerp. U kunt zien in de foto hieronder heeft de camera gericht op de boom en het model is met de hand in plaats van haar gezicht.

Evenals het gebruik van elke autofocus van je camera zal waarschijnlijk bieden de mogelijkheid om u afzonderlijke punten en groepen van punten of gebieden. Waarschijnlijk is er een knop op de achterzijde van je druk op om te schakelen tussen de modi en vervolgens een joystick of D-pad je gebruiken om te verplaatsen van uw keuze. Als u twijfelt, raadpleeg de handleiding.

Met een enkele autofocus punt geselecteerd, moet u de camera zal alleen proberen zich te concentreren op wat direct onder dat punt. Het maakt niet uit wat er in de rest van het frame, dat is van uw onderwerp.

Het selecteren van een enkele autofocus punt is de manier om te gaan wanneer u wilt nagel de focus op een klein onderwerp—zeg, een vogel of het model in het oog in een drukke scene. Als uw camera is in staat van het vinden van focus, het zal alleen maar doen het goed in dat ene rode stip in uw zoeker.

Groepen van autofocus punten of gebieden splitsen van het verschil tussen het gebruik van een enkele autofocus punt—en dat kan lastig zijn en leiden tot vreemde composities en het gebruik van de hele sensor—dat kan een crapshoot. U doorgaans kiezen tussen vier en een dozijn aangrenzende focus punten die dan werken als groep. Uw camera zal proberen zich te concentreren op wat is de meest waarschijnlijke onderwerp dat valt onder een van de geselecteerde punten.

Ik gebruik meestal een groep van autofocus punten als ik schieten. Het geeft me de flexibiliteit om te vertellen autofocus om het doel van het model het gezicht of een groep van bomen, maar niet nodig mij te micromanage dingen. Het is de beste middenweg.

Enkelvoudig, Continu, en Hybride Autofocus

Evenals het selecteren van een autofocus-punt, moet je ook bepalen wat je camera doet, als het beeld verandert. Er zijn drie autofocus modes: single autofocus, continu-autofocus en hybride autofocus. We hebben naar ze keek in de diepte, dus ik zal het even kort samenvatten hier.

  • Enkele autofocus-modus: de Zogenaamde One-shot AF door Canon en nikon AF-S Nikon, deze modus richt zich een keer, en dan blijft opgesloten. Als uw onderwerp beweegt de autofocus niet automatisch aangepast. Het is voor landschappen en dergelijke.
  • Continue autofocus-modus: de Zogenaamde AI Servo door Canon en AF-C door Nikon, deze modus is het tegenovergestelde van enkele autofocus-modus. Uw camera zal continu aanpassen focus naar de plaats waar hij denkt dat het zou moeten zijn. Het is ideaal voor sport-of natuurfotografie, maar veel te springerig voor de meeste dingen.
  • Hybride autofocus: de Zogenaamde AI Focus door Canon en AF-EEN door Nikon, deze modus combineert de vorige twee modi. Zolang er niets verandert in de scene zal handelen zoals enkele autofocus-modus. Als er iets beweegt dramatisch, het zal verschuiven van aandacht als een continue autofocus. Het is een beetje jumpier dan enkele autofocus voor statische onderwerpen, vooral als er de achtergrond van de beweging, maar samen met het selecteren van een kleine groep van autofocus punten, kan het zeer betrouwbaar.

GERELATEERD: Wat Is de Autofocus, en Wat de Verschillende mogelijkheden Betekenen?

Autofocus Slot

Op de achterzijde van uw camera, is er een knop die sloten de autofocus totdat u een foto neemt of druk nogmaals op de toets. Op camera ‘ s van Canon, het is de knop gemarkeerd met een sterretje (*). Op Nikon camera ‘ s, het heet “AE-L’. het Vergrendelen van de autofocus is handig wanneer het onderwerp niet direct vallen onder een autofocus-punt in uw gewenste samenstelling.

Om het te gebruiken, selecteert u een enkele autofocus punt en plaats het over uw onderwerp. Druk de ontspanknop half in om scherp te stellen en druk op de af-lock knop. Nu, het houden van de ontspanknop half ingedrukt, stel de opname opnieuw samen hoe je het wilt en neem de foto met een perfect focus onderwerp.

Duiken Dieper in Autofocus

Autofocus blijft maar steeds beter en beter, en op een meer professionele of geavanceerde camera ‘ s, krijgt u meer besturingselementen. Terwijl ze ver van beschikbaar is op alle camera ‘ s, de twee om naar uit te kijken voor zijn oog, de autofocus en de controle over het volgen van beweging in de continue autofocus.

Met het oog autofocus van je camera slot op de ogen van de mensen. Het is een vlaggenschip voorzien van Sony ‘ s spiegelloze line-up, en het is uitstekend voor iedereen die het fotograferen van portretten.

Camera ‘ s ontworpen voor sport en wildlife shooters, zoals de Canon 7DII, laten we u kiezen wat voor soort onderwerpen je aan het fotograferen bent en te bepalen hoe de continue auto-focus reageert op hun beweging. Verschillende onderwerpen beweegt anders en vereisen verschillende soorten tracking: een vogel beweegt zich dwars door het frame bij een tennis-speler schik van side-to-side. Met uw autofocus instellen voor uw onderwerpen zal een aanzienlijke verbetering van de nauwkeurigheid.

Als iets “automatisch” over camera ‘ s, autofocus is op zijn best wanneer je bent sterk betrokken bij het proces. Gewoon verhuren van uw camera zijn ding doen niet geven u de resultaten die u wilt.

Image Credits: Canon.