En Ny SSD Är Billiga Uppgradera Din Gamla Mac Mini Längtar

0
71

Apple presenterade en ny Mac Mini förra veckan, för första gången på fyra år. Det är den första stora redesign i sju. Men allt det nya hastigheten och kraften kommer med ett pris: sek 800. Här dör “billig” Apple desktop.

Det Bästa Amazon Echo Dot Fästen för Dina Väggar och Butiker
av Andrew Heinzman den 4 November, 2018

Hur många gånger har du slagit din Echo Prick bakom skrivbordet, eller sprang för att rädda den från en slingrande pool av utspillt kaffe? Du borde verkligen hålla dina digitala assistent ur farans väg. Kanske är det dags att investera i en mount?

Den Bästa Isen Formar För att Ditt Hantverk Cocktails och god Whisky
av Jennifer Allen on November 3rd, 2018

Du har valt din fördel sprit och färska ingredienser: inte förstöra din cocktail med cruddy is. Vi har spårat den bästa isen formar för varje situation, så att du kan njuta av i stil.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

En Ny SSD Är Billiga Uppgradera Din Gamla Mac Mini Längtar

Michael Crider | @MichaelCrider | November 5, 2018November 4, 2018

Apple presenterade en ny Mac Mini förra veckan, för första gången på fyra år. Det är den första stora redesign i sju. Men allt det nya hastigheten och kraften kommer med ett pris: sek 800. Här dör “billig” Apple desktop.

Om du fortfarande klamrar sig fast på din äldre Mac Mini för rädsla av ditt bankkonto, det är ett billigare alternativ: att uppgradera den. Mac Mini-modellerna gunga Intel Core arkitektur är fortfarande få OS-uppdateringar, hela vägen till macOS Mojave. Alla av dem använder utbytbara hårddiskar som du kan uppgradera till en billig ssd-enheten—och de driver är att gå väldigt billiga just nu. För 2011 och 2012 på Mac Mini-modeller stöder fortfarande åtkomliga för användarna RAM uppgraderingar för. Spendera $50-$100 för en del ny hårdvara och ett par timmar av din tid för att arbeta på din dator, och det kommer att kännas som ny igen.

För att testa denna premiss jag åkte öppna för 2012, Mac Mini, redan sporting en acceptabel 8GB RAM, men med hjälp av en långsam, laptop-klass 5400RPM hårddisk. Jag bytte ut det med en 500GB Samsung SSD 840 som jag inte använder. Jag ska erkänna: detta är inte en lätt process, med massor av små, tätt utformade bitar för att bryta. Om du inte skulle vara bekväm, säger poppar öppna din nyare smartphone för att byta batteri, du kanske vill ha en lokal verkstad för att ta itu med detta för dig. Och innan du börjar, att du vill göra en Mojave recovery disk, vilket är lite knepigt också.

Men resultaten är omöjligt att förneka. Att starta upp denna speciella Mac tar ungefär fyra minuter på hårddisken, och om trettio sekunder med begagnade SSD. Läs-och skrivhastigheter har förbättrats genom att en faktor på fem till tio. Program laddas omedelbart. Även Krom, notoriskt pokey på macOS, känns mer levande.

För en $100 uppgradering, det är ganska fantastiskt. Och den kunskap som $700 (minst) stannade kvar i min ficka är oerhört tillfredsställande.

Återigen, detta särskilt uppgraderingen är inte för svag i hjärtat: Apple gör det inte lätt att uppgradera Mac, och det är så de vill ha det. Du behöver också veta hur man gör en startbar macOS disken (och kanske aktivera TRIM-stöd för din SSD), saker som är nästan avsiktligt trubbig i macOS. Men om du känner för en lite vinklad fett och din Mac Mini är långt förbi sin garanti dag ändå, det är väl värt ansträngningen.

Om du vill ta på sig denna uppgift, räkna ut din specifika modell av Mac Mini, för att sedan gå på jakt på iFixIt för en guide för den specifika modellen. Du kommer att vilja följ stegen noga—kanske till och med ladda upp en video för att följa med, för—och våren för logikkortet-verktyget för borttagning av om det är nödvändigt. Efter några mycket noggrant arbete och mycket noggrann bevakning av alla små skruvar, kommer du att belönas med en Mac Mini med år av snappy service kvar i den.