Waarom Heeft de Foto op Mijn Camera Flash Black?

0
76

Als je hebt een foto gemaakt met een digitale camera, je zou kunnen hebben gezien gebieden van de foto flash black—zoals ze doen in de GIF-onder—als u uw afbeeldingen.

Deze zwarte knipperende wordt in de volksmond aangeduid als de “blinkies.” De gebieden die flash zwart te tonen waar de hoogtepunten zijn geknipt of geblazen; in andere woorden, het delen van je afbeelding dat zijn overbelicht en zijn opgenomen door de camera als zuiver wit.

GERELATEERD: Uw Camera de Meest Belangrijke Instellingen: de Sluitertijd, Diafragma, en ISO Uitgelegd

Hier is een juiste kijk op dat plaatje hierboven. U kunt zien dat de sky is een helder wit.

Ook al is de oorspronkelijke afbeelding is een RAW-bestand, er is niet veel dat ik kan doen om het op te slaan.

Dus, als je de blinkies, het betekent dat er iets is met uw blootstelling.

Het Gebruik van de Blinkies maken van Betere Foto ‘ s

De blinkies niet altijd dat standaard moet worden weergegeven, dus als u ze wilt gebruiken, moet u mogelijk om deze in te schakelen in het menu. Op Canon camera ‘ s, het Afspelen > Highlight Alert. Op Nikon camera ‘s, u druk tijdens het weergeven van foto’ s in te gaan op de Hoogtepunten view mode. Als u niet zeker bent, raadpleeg dan de handleiding van uw camera en kijk naar iets als “Hoogtepunt Waarschuwing.”

Samen met het histogram, de blinkies zijn een handig hulpmiddel dat je kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat u de juiste belichting in de camera, vooral als je met behulp van een techniek zoals het Blootstellen aan de Rechter, die bewust overbelicht om de afbeelding te meer gegevens vastleggen.

GERELATEERD: Wat is “Bloot te stellen aan het Recht” in de Fotografie en Waarom U Het Moet Doen

Met de blinkies ingeschakeld, kunt u snel zien of er een beeld is overbelicht is of niet. Op die manier kunt u stappen ondernemen om de problemen op te lossen terwijl je nog steeds op locatie.

Hoe u met het oplossen van de overmatige blootstelling hangt af van uw doel.

Als u een ISO hoger dan 100, dan is uw eerste stap zou moeten zijn om het te verminderen. Het verminderen van de ISO-vermindert de hoeveelheid ruis in je beeld, maar anders is niet van invloed op hoe het eruit ziet.

Vervolgens moet je beslissen of de sluitertijd of het diafragma betekent meer voor u. Als u wilt dat een lange sluitertijd voor de lange blootstelling kijken, dan kan je met een kleiner diafragma. Aan de andere kant, als u wilt dat de ondiepe diepte van gebied, dat wordt geleverd met een groot diafragma, dan moet u gebruik maken van een snellere sluitertijd.

Als u niet wilt wijzigen ofwel de sluitertijd of het diafragma, kunt u ook gebruik maken van een neutral density filter vermindert de hoeveelheid licht op de sensor.

Hier is het hetzelfde beeld als hierboven met het ISO verlaagd naar 100.

Veel beter!

Het is belangrijk op te merken dat de blinkies zijn niet onfeilbaar. Ze zijn gebaseerd op de gegevens in een JPEG-voorvertoning van de RAW-beeld is, dus er is bijna altijd wel een beetje van de gegevens die u terug kunnen trekken. Ook, soms is het onmogelijk om te stoppen met uw camera uit het uitblazen van een aantal hoogtepunten, zoals het middelpunt van de zon; dit is normaal. U hoeft alleen de zorg over de blinkies bij een groot of belangrijk deel van uw afbeelding wordt weergegeven.