Hur man Ställer upp FaceTime på Din Mac

0
128

FaceTime är Apples inbyggda video och audio ringer app. Det par med din iPhone och gör det möjligt för dig att ringa samtal på macOS.

Du behöver inte ha en iPhone för att ringa FaceTime-samtal (eller ens använda iMessage), men du kommer att behöva en för att ringa samtal från ett telefonnummer. Om du inte har en iPhone, du kan fortfarande ringa samtal från listan med e-post i samband med ditt Apple-ID, men bara till en annan FaceTime-användare.

Logga in på iCloud

Du ska redan var inloggad på när du konfigurerar din Mac, men om du inte är, du kan logga in under “iCloud” i System Preferences (systeminställningar). Se till att detta konto är samma konto som du använder på telefonen.

Din iPhone automatiskt vidarebefordrar dina meddelanden till iMessage och FaceTime på din Mac när du är inloggad på, men om den inte gör det, kan du aktivera det under iCloud-inställningarna på telefonen.

Öppna FaceTime och Aktivera Dina Konton

Som standard, FaceTime bör vara i Dockan, men du kan alltid få till det genom att söka efter det i Rampljuset med Kommando+Mellanslag.

I appen, öppna den “FaceTime” – menyn och klicka på “Preferences” – kommandot.

I fönstret Inställningar, se till att ditt Apple-ID är aktiverad. Härifrån kan du också välja e-post och telefonnummer som du vill bli nådd, antalet som vill starta nya samtal, och en anpassad ringsignal.

Du kan även blockera människor från att ringa dig under “Blockerad” – fliken. Denna inställning bör synkronisera med din iPhone.

Ringa Samtal

I FaceTime-appen, kan du ringa till personer som du har chattat med eller missat ett samtal från nyligen genom att klicka på video eller telefon-ikonen bredvid deras namn. Om du vill placera ett videosamtal eller en ljud-samtal, kan du höger-klicka på en kontakts namn och välj “FaceTime” eller “FaceTime Ljud” från drop-down menyn.

Du kan också söka efter någon att ringa från sökfältet längst upp.

Denna sök drar från alla dina kontakter, så de behöver för att synkroniseras med din Mac också. Lyckligtvis, de ska vara som standard.