Facebook Lägger till 250-Person-Gruppen Chattar, 3D-Bilder för Ditt nyhetsflöde och VR

0
84

Idag har Facebook meddelat att det kommer att integrera Grupper med Messenger, så att användarna kan bilda upp till 250 personer chattrum och 50-person videosamtal. Det är också att lägga in stöd för 3D-bilder som laddas upp från iphone.

250-Person Grupp Chatt… Ja, Du Kan Stänga Av Anmälningar

En handfull av kontroverser har tagit sin tribut på Facebook, vilket för användare att migrera till andra sociala medier. Förra året, Facebook enligt uppgift förlorade uppmärksamhet av mer än 2,8 miljoner unga användare. Hellre än att försöka att få en ny användare, Facebook är fokuserad på att hålla de människor som idag använder tjänsten engagerade och aktiva. Den nya gruppen chat-funktion bör öka verksamheten inom grupper och ge användarna en anledning att fortsätta spendera tid på Facebook. Det bör också ge en realtid känsla av gemenskap inom grupper genom att tillhandahålla en plats för människor med liknande intressen för att göra djupare kontakter.

Det är ingen hemlighet att gruppen chattar promenad linjen mellan “det här är kul och nyttigt” och “det är irriterande.” I en underbar akt av den framåttänkande, Facebook utformat den nya gruppen chattar på ett sätt som hindrar dig från att vara ofrivilligt dras in i en grupp av 200+ personer pratar samtidigt. När någon vill att du ska gå med i deras chatt, de skickar en inbjudan till din inkorg. Sedan är det upp till dig att godkänna eller avböja (eller strunta i) att bjuda in. Om du väljer att delta i en aktiv grupp-chatt, Facebook ger dig möjlighet att växla anmälningar på och av. Gruppen chattar kommer långsamt rulla ut under de närmaste veckorna.

Facebook Grupper har fungerat som en modern inkarnation av internet forum. Människor som är intresserade av fitness, politik och husdjur kan hitta grupper av likasinnade människor att prata med. Den nya gruppen chat-funktion har potential att stärka och utöka den känsla av gemenskap som redan finns i Facebook-Grupper.

Facebook är 3D-Foto Integration Är inte för Tidigt, Det är Proaktiva

Även nya idag, Facebook integration av 3D-bilder verkar vara en handling av allvarlig framåt-tänkande, och uppdateringen kommer att vara mer spännande 3D-kameror blivit vanliga telefoner. För just nu, kan du bara ladda upp 3D-bilder från en iPhone med en kompatibel kamera, men alla användare kan interagera med 3D-bilder genom att luta och nyper dem. Facebook föreslår att man tar väl upplysta bilder ca 4 meter bort från motivet om du vill att det ska fungera i 3D. Det är förståeligt att det är svårt för telefoner att bedöma höjden under förhållanden med dålig belysning eller en brist på kontrast.

Det är intressant att Facebook är att tillkännage dessa uppdateringar på samma dag, eftersom både Grupp-Chattar och 3D-bilder erbjuder en dimension av livlighet och “äkthet” som Facebook har saknat tidigare.

Källor: Facebook, Techcrunch