Wat Is een PHP-Bestand (En Hoe)?

0
85

Een bestand met de .php file extension is een tekst-bestand met de broncode geschreven in PHP (het is een recursieve afkorting betekenis PHP: Hypertext Preprocessor) programmeertaal. PHP wordt vaak gebruikt voor het ontwikkelen van web applicaties die worden verwerkt door een PHP-engine op de web server.

Wat Is een PHP-Bestand?

PHP werd opgericht in 1994 door Rasmus Lerdorf, een eenvoudige set van scripts geschreven in de C programmeertaal. Zijn primaire doel was om de track-bezoekers die gezien zijn cv. Hij in eerste instantie noemde deze scripts “Personal Home Page Tools” (PHP Tools) en zou later hernoem ze naar FI (Forms interpreter), en dan is PHP/FI, voordat ze uiteindelijk beslissen over de huidige recursieve naam. PHP wordt gebruikt door 78.9% van alle websites waarvan de server-side programmeertaal is bekend.

PHP-bestanden worden verwerkt door web servers met behulp van een tolk, die hiermee voert u de code in en vervolgens combineert de resultaten (die kan elk soort gegevens, zoals query ‘s uit een database of foto’ s) met dynamisch gegenereerde HTML-vorm van de webpagina die u zien. Dit voorkomt dat een van de PHP-code van het daadwerkelijk kunnen worden bekeken door de gebruiker, zelfs bij het kijken naar een pagina van de broncode.

Vaak wanneer u het invullen van een online formulier of het verzenden contactgegevens op een website de backend code stuurt de informatie naar een server met behulp van een script in het PHP-bestand. WordPress is sterk gebaseerd op het gebruik van de PHP-bestanden.

Hoe Open Ik?

Sinds PHP-bestanden zijn tekstbestanden die door de mens leesbare, alles wat je moet bekijken is een eenvoudige tekst-editor zoals Notepad, Notepad++, Sublieme Tekst, Vi, enzovoort.

GERELATEERD: Hoe Vervang Kladblok met een Andere Tekst-Editor in Windows

Als je alleen nodig hebt om snel een kijkje nemen in een bestand, kunt u gebruik maken van het Kladblok en niet te downloaden van andere software. Als u van plan op het bewerken van de code, raden we het gebruik van een editor die correct formaten PHP-code. Ik gebruik Notepad++ op Windows in mijn voorbeeld.

Standaard, wanneer u een tekst-editor zoals Notepad++ het zal associëren de meeste tekst/programmering bestand extensies automatisch, dus dubbel klikken op het bestand moet worden geopend in het programma.

Als dat niet werkt, dan kunt u met de rechtermuisknop op het bestand en kies je favoriete tekst-editor in de “Open Met” lijst.

Hetzelfde geldt ook op andere platformen zoals macOS en Linux.

Als je probeert uit te voeren of de uitvoering van de PHP-bestanden, moet u downloaden en installeren van PHP op je computer om de code te compileren. Hiervoor kunt u gebruik maken van een lokale server, zoals Variërende Zwerver Landlopers, WampServer, of XAMPP.

GERELATEERD: het Installeren van PHP op IIS 7 voor Windows Server 2008