Varför Gör Min Mac ‘ s Ikoner på Skrivbordet Säger “Out of Space”?

0
77

Om du har en ny Mac, som du kanske har märkt att ord som “Out of Space” under många av ikonerna på Skrivbordet och dokument. Oroa dig inte, din dators hårddisk är faktiskt inte ut i rymden—din iCloud-Disken är.

Vad är iCloud-Enhet?

iCloud är Apples moln lagring tjänst, och det håller dina bilder, kontakter, och bara om allt synkroniseras i Apples ekosystem. iCloud-Enheten och “Optimerad Förvaring” är relativt nytt tillägg till iCloud lineup, så att du kan spara vissa av dina filer i iCloud och att spara utrymme på din Mac hårddisk.

RELATERAT: så här Använder du (eller Inaktivera) iCloud Optimerad Lagring på Mac

Här är problemet: Att lagringsutrymme som delas med resten av iCloud och dina andra Apple produkter som iphone och ipad och du får en ynka 5 GB på gratis-plan. Om du har en hel del bilder, din iCloud-enhet kan redan vara full. Om du ser det “Out of Space” visas på ikoner, du har säkert också märkt meddelanden som visas nedan, som skickas till dig varje par timmar.

Dessa orsakas av samma problem och att den kommer att försvinna när problemet är åtgärdat.

Du kan uppgradera till 50 GB iCloud utrymme för bara en dollar per månad, och du kan få fart på det hela vägen till 2 TB för $9,99 per månad. Men om du inte vill vara nickeled och dimed, du kan bli av med iCloud-Enhet helt och hållet.

Att Bli av med iCloud-Enhet

Du kan inaktivera iCloud-Enhet under iCloud-inställningarna i systeminställningar. Man skulle kunna tro allt du behöver göra är att klicka på kryssrutan bredvid “iCloud-Enhet,” men det är en ganska stor fångst. Som standard, kommer Apple att ta bort en massa filer som lagras i iCloud från din Mac, och de blir bara tillgängliga om du slår på den igen. Du kommer att vilja se till att klicka på “spara en Kopia” i stället för att bara klicka på “ta Bort Från Mac” – knappen.

Det här nästa fönster försöker att ladda upp resten av dina filer till iCloud, men eftersom det kan ta evigheter, det bästa är bara att klicka på “Stop Uppdatering och Stänga Av.”

Detta kommer till slut att stänga av iCloud disk, men det kommer också att flytta alla dina ikoner på Skrivbordet och Dokument till en ny mapp i din hemkatalog. Så oroa dig inte om du ser dem gå saknas—du kommer bara att flytta tillbaka dem manuellt.

Vad händer Om jag Fortfarande Ut i Rymden?

När iCloud-Enheten är inaktiverad eller uppgraderas till en mer rimlig storlek, “Out of Space” – anmälningar ska börja gå bort. Men, om din hårddisk fylls upp, du kommer att få ett annat meddelande med texten “Diskutrymme Full.” Om din fysiska disk är slut på utrymme, kan du inte göra mycket förutom att städa upp några av de stora filer som du inte behöver eller flytta dem till en extern hårddisk.

RELATERAT: Hur att Hitta och ta Bort Stora Filer på Din Mac