Niet Upgraden naar de Nieuwste besturingssystemen op Één Dag

0
69

Voorbij zijn de dagen van het gebruik van dezelfde onveranderlijke besturingssysteem voor jaren. Windows 10 krijgt een belangrijke upgrade om de zes maanden, en die updates dingen breken. Zelfs Apple rotzooit met iPhone-updates.

Meer Updates, Meer Problemen

Microsoft trok Windows 10 oktober 2018 Update, omdat het verwijderde een aantal mensen persoonlijke bestanden, maar dat is slechts het meest recente en meest prominente probleem—vorige updates veroorzaakt problemen, ook. Bijvoorbeeld, de Verjaardag Update brak miljoenen webcams voordat een patch uitgebracht voor een maand later. De Verjaardag Update ook veroorzaakt bij sommige Pc ‘ s te blauw scherm wanneer een Kindle-apparaat is aangesloten.

We hebben gezien veel kleinere rapporten van de specifieke hardware-problemen na het installeren van een belangrijke Windows-10 update, ook.

Apple kampt met update bugs, ook. De iOS 11.1 update zou het niet laten een aantal iPhone-gebruikers van het type “I.” Het iOS-9.0 update leidde tot veel mensen vast komen te zitten op “Slide to Upgrade.” De iOS 8.0.1 update brak een mobiele verbinding en Tik ID voor veel mensen, dus had Apple te trekken.

Op Google Pixel smartphones, Android updates hebben gemaakt van de telefoon ontgrendelen en kosten meer langzaam. Iedereen worstelt.

De Eerste Beta: De Werkelijke Beta

Bedrijven als Microsoft en Apple hebben een beta-tests die moeten vangen deze problemen voordat ze in een stabiele release. Microsoft heeft een Insider Voorbeeld programma heeft Apple developer en openbare beta ‘ s, en Google heeft de Android beta-programma.

Maar, voor welke reden dan ook, grote bugs houden slippen door de mazen. Het is steeds vaker voor bugs te missen en raken de stabiele release. De eerste stabiele versie voelt als een ander deel van de beta-testfase.

De Tweede Beta: De Gefaseerde Release

Als u een nieuwe stabiele update zodra het beschikbaar is, je een ander soort van beta-tester.

Bijvoorbeeld, wanneer een nieuwe Windows-10 update stabiel, Microsoft langzaam rolt het uit kleine hoeveelheden van Pc ‘ s tegelijk. Microsoft gebruikt het Windows-10 de telemetrie functies om te zien hoe goed het werkt op Pc ‘ s in het wild. Microsoft kan verhelpen van eventuele problemen die het vindt voordat de update rolt verder. Bijvoorbeeld, een update kan problemen hebben met specifieke hardware op bepaalde Pc ‘ s. Het kan maanden duren voordat de update bereikt de meerderheid van de Pc ‘ s.

Met Windows 10, Windows Update kan de dobbelstenen te gooien en besluiten dat je een van de eerste mensen om de update. Maar, als je hoofd naar de Instellingen-app en klik op “Check for Updates” Windows kent u wilt het nu en spring je naar de voorkant van de wachtrij.

Dit proces gewerkt met de oktober 2018 Update, die alleen verwijderd, een aantal mensen de bestanden. Als je niet vraagt Windows om de update te installeren, uw bestanden niet in gevaar. Microsoft stopte de update en is het op te lossen. Het proces werkte zoals bedoeld.

Maar hoe zit het met de mensen die gebeten waren door de bug? Ja—ze waren de beta testers, en nu hebben ze het probleem aan te pakken.

Een vergelijkbaar proces doet zich voor op Android, waar Google releases updates voor de Pixel apparaten die automatisch uitrollen over meerdere weken. Maar, als u op “Check for Updates” spring je naar de voorkant van de lijn en krijg de update direct.

Dit is van invloed op Linux, ook. Zelfs Canonieke niet bieden nieuwe lange-termijn-service versies van Ubuntu updates aan haar gebruikers tot de eerste grote patch release is. Iedereen die installeert de nieuwe versie van Ubuntu LTS is in feite een beta tester te worden.

Apple niet volgen van dit pad. Apple brengt iOS-en mac os-updates voor iedereen in een keer.

De Derde Beta: De Consumenten Een Volledige Release

Zelfs wanneer de update uitgerold naar alle devices voor consumenten, dat normale “stabiele” versie is nog steeds een soort van beta-programma. U bent beta-testen voor bedrijven die willen een stabiele software. Microsoft en Apple laat bedrijven vertraging installeren van updates tot ze beter getest door consumenten.

Met Windows 10 Professional, kunt u kiezen voor het uitstellen van belangrijke updates, zoals de oktober Update voor maximaal 120 dagen. Het moet waarschijnlijk stabiel is na vier maanden, na alle. Windows-10 Pro kunt u ook kiezen uit verschillende “kanalen” van updates. Standaard Pc ‘ s zijn op de “Semi-Jaarlijkse Kanaal (Gerichte).” Updates bereiken dat de “Semi-Jaarlijkse” Kanaal later.

De Windows-10 interface Instellingen zegt dat de Pc op de normale gerichte kanaal updates krijgen “als ze klaar zijn voor de meeste mensen,” terwijl Pc ‘ s op de normale halfjaarlijkse Kanaal krijgen een update “wanneer het klaar is voor algemeen gebruik in organisaties.”

Wat is het verschil? Goed, de updates die “klaar zijn voor de meeste mensen” meer bugs! Zodra al die bugs zijn uitgewerkt op consumenten-Pc ‘ s, Microsoft is comfortabel en biedt de updates van bedrijven. Bedrijven kunnen ook een nog meer robuuste versie van Windows 10 door te kiezen voor de lange termijn onderhoud tak (LTSB) versie dat is alleen bijgewerkt eens in de paar jaar.

Apple laat bedrijven doen iets dergelijks, het uitstellen van de iOS updates voor maximaal 90 dagen, indien ze daarvoor kiezen. Dit zou Apple meer tijd om bugs op te lossen in deze update voordat ze bij organisaties.

Zeker, sommige bedrijven hebben een missie-kritieke software dat heeft tijd nodig om te updaten voordat het draait op het nieuwe besturingssysteem, maar sommige mensen hebben van bedrijfskritische-software die kan breken, ook.

Waarom Gebeurt Dit?

Voorbij zijn de dagen van het gebruik van Windows XP Service Pack 2 voor vier of vijf jaar. Bedrijven willen proppen hun besturingssystemen vol nieuwe functies en dergelijke op een continue basis. Ze zijn geïnspireerd door websites en andere cloud-diensten die snel kunnen dingen veranderen en nieuwe functies toevoegen.

Maar operating systemen worden steeds complexer. Ze zijn niet alleen websites—ze-interface met uw apparaat-hardware en-software. Windows-Pc ‘ s hebben een breed scala van verschillende hardware en low-level software. Ze zijn niet zoals telefoons, en de problemen zijn waarschijnlijk meer optreden tijdens het updaten. Maar, zelfs Apple, een bedrijf dat slechts een handvol van de iPhones te werken, kan niet voorkomen dat de bugs.

Voor beter of slechter en slechter, in vele opzichten, dat is de wereld waarin we nu leven.

Het is ook vermeldenswaard dat dit niet een nieuw fenomeen. Systeembeheerders gebruikt om te zeggen dat mensen moeten wachten totdat service pack 2 ‘ voor het installeren van een nieuw besturingssysteem van Microsoft. Nu, een nieuwe Microsoft besturingssysteem wordt uitgebracht om de zes maanden.

Wat Moet Je Doen?

We raden het niet aan je voorkomen dat updates volledig. Security updates zijn belangrijk om u veilig te houden.

Echter, we raden enige voorzichtigheid voor het installeren van updates. Wanneer een nieuwe Windows-10 Update is uitgebracht, is niet meteen het hoofd naar Windows Update en klik op “Check for Updates” om het te installeren. Je bent gewoon overslaan naar de voorkant van de update van de wachtrij. Wacht een week of twee en zie als er een groot probleem als eerste gemeld. Als u Windows-10 Professionele, overwegen uitstel van updates voor een paar weken om te voorkomen dat Windows automatisch geïnstalleerd.

Wanneer Apple brengt een nieuwe iPhone, iPad of Mac besturingssysteem, een paar dagen wachten voordat u het installeert. Laat andere mensen ontdekken de nieuwe bugs. Het overslaan van het deel waar je handmatig downgrade uw telefoon via iTunes of herstellen van uw Mac Time Machine.

Hetzelfde geldt voor de Android updates. Wanneer Google is langzaam aan het uitrollen van een update over een paar weken, laat Google zijn ding doen. Niet overslaan naar de voorkant van de update van de wachtrij.

Een Back-Up Van Uw Spullen, Ook!

De oktober 2018 Update verwijderen van bestanden is een geweldige herinnering die u nodig hebt om een back-up van uw bestanden. Welk apparaat je ook gebruikt, je moet een goede, recente back-ups slechts in geval van een update gaat vreselijk mis.

Een update voor het besturingssysteem is niet de enige die een probleem kunnen veroorzaken. Een normale software-update kan gaan war, kan je besmet met malware, een stroomstoot kunnen nemen van uw spullen, uw huis of kantoor kon gaan in vlammen op, of uw hardware kan alleen sterven. Goede back-ups, en u zult geen zorgen over. Of u nu met Windows, Mac, of Linux, back-up van uw spullen!

Dit is minder kritisch op mobiele apparaten, natuurlijk. Apple ‘ s iPhone back-ups naar iCloud standaard-en Android-back-up naar de servers van Google. U bent waarschijnlijk met een hoop diensten en apps die synchroniseren met de cloud, hoe dan ook. Maar, als je je zorgen maakt, kunt u een volledige lokale back-up van uw iPhone of iPad via iTunes voordat u de update uitvoert.

GERELATEERD: Wat is de Beste Manier om een Back-Up van Mijn Computer?