Hur du Tar Foton på Offentliga Platser Respektfullt

0
85

Fotografering börjar orsaka problem. Fotografer—både av DSLR-och smartphone-olika—orsakar förödelse på favorit foto platser och sevärdheter. Museer och liknande är att införa regler för att stävja dåligt beteende, men det är egentligen på fotograferna att vara respektfull—särskilt om vi inte vill ha strängare regler kommer in.

Nu, vi kommer inte att prata så mycket om fotografering och lagen. I allmänhet, du får ta bilder på offentliga platser med mycket få undantag—men kolla in detaljerna i din stat eller ditt land. I stället ska vi tala om att respekt för platsen, andra människor, och de ämnen av dina foton. Massor av lagliga beteende är fruktansvärt beteende.

Se till att Du Faktiskt är på en Offentlig Plats

En allmän plats är inte bara en plats där allmänheten kan gå. Gallerior, flygplatser, parker, museer, konserter, och som kan vara tillgänglig för allmänheten, men de är ofta privata arenor. Detta innebär att oavsett konstitutionella rättigheter du har att ta bilder på offentliga platser inte är tillämpliga.

En mall är rätt att förbjuda människor från att ta bilder eller med hjälp av “professionell” – kameror. Det är en privat plats. Om deras säkerhet, säger åt dig att sluta och du behöver inte, de kan sparka ut dig. Eftersom det är en privat plats, även om allmänheten är det.

Nu betyder detta inte att du inte kan ta bilder på gallerior och museer. De flesta är glada att låta dig så länge du inte stör andra beskyddare eller börja ställa upp full på professionell skott. Du kan också behöva platsen tillstånd om du planerar att sälja dina bilder.

Du behöver bara gå till väga på rätt sätt. Och du kan inte bli irriterad och börja gå på om dina konstitutionella rättigheter; du är på privat egendom.

Glöm inte att Ta med en Vidrig Mängd Redskap

Ganska mycket alla fotografer älskar redskap. Det är en stor del av hobby. Jag älskar det lika mycket som nästa fotograf, men det är viktigt att komma ihåg att fotografering redskap är stora, tunga, och kan komma i vägen.

Om du kommer att vara att ta bilder på offentliga platser eller privata platser där allmänheten har tillträde—då bör du prova på och begränsa dig till din kamera, ett objektiv, och en normal ryggsäck-sized bag. Om du behöver ett stativ, blixtar, eller ett teleobjektiv för att få bilden som du vill ha och du kommer att kunna bära och använda dem utan att störa för mycket med alla andra, och sedan gå vidare, men du bör inte bära dem med dig överallt.

RELATERAT: Hur du Skyddar Din Kamera och Objektiv från Skador, Damm och Repor

Inte bara transporterar massor av redskap irritera dina gäster, men det ställer också dina redskap på risk. Att tappa linserna blir dyrt snabbt.

Följ Reglerna och Lyssna till Människor

Alltid följa reglerna för den plats där du fotograferar. Om ett museum förbjuder fotografering med blixt och stativ, så du behöver inte börja med flash foton eller använda ett stativ. Det är inte bara respektlöst till museum och andra beskyddare, men det innebär att andra fotografer kommer att ha en svårare tid, även om de är respektfullt och följ reglerna.

På samma sätt, behandla säkerhetsvakter som går regelböcker. Om de säger att du inte får göra någonting, inte argumentera. Du är inte tillåten att göra det. Det spelar ingen roll om du är tekniskt tillåtna att göra vad som saken är den, att olydnad mot väktare är förmodligen mot reglerna, och att få stridslysten kommer att sluta med att du sparkas ut.

Även om du är på en offentlig plats där du har rätt att ta foton, det finns en god chans att du kommer att bli kontaktad av säkerhetsvakter, polis, eller till berörda delar av allmänheten. Reagera lugnt och inte bli defensiv. Om någon uttrycker en genuin oro för vad du gör, lyssna till dem. Detta betyder inte att du måste göra vad de begär—så länge ditt beteende är lagligt—men du bör överväga det. Lugnt förklara att du är en hobby fotograf ta lite street foton kommer att gå en lång väg mot att få folk till mods.

Var Försiktig Med Bilder på Andra Människor

De lagar runt med bilder på andra människor i det offentliga varierar från land till land och stat, men i allmänhet, är det tillåtet även om att publicera eller sälja bilder kanske inte. Återigen, kontrollera din specifika rättsliga situationen och även någon ny plats, till vilken du reser. Bara för att du får göra något i New York, det betyder inte att du kan göra det i New Delhi.

Även om du tar bilder av andra människor är lagligt bör du ändå vara försiktig och respektfull. Du kan bara lägga till suffixet “—om du inte har en bra anledning till att” vid slutet av varje bit av rådgivning. Journalistiska eller konstnärliga skäl är tillräckligt bra, men du bör inte bara vara att knäppa bilder av främlingar för spänningen i det.

Även om street photography är lagligt, trakasserier nästan säkert är det inte. Om du börjar att följa en person, fortsätter att fotografera dem när de ber dig att sluta, eller att komma upp i ansiktet, kommer du att börja springa afoul av andra lagar. Antalet en regel för att ta bilder av andra människor är inte agera som en krypning eller stalker; allt annat är bara en sub-klausul.

Så, på råd:

  • Inte ta bilder på andras barn utan tillstånd. Även om det är lagligt—och det är ofta—det kan bli du misshandlad av en mobb.
  • Om möjligt, be om lov och erkänna att den andra personen om de märker dig. Ögonkontakt, ett leende och en nick är oftast tillräckligt. Det är också okej att be om tillstånd efter bilden om du inte vill förstöra en naturlig stund.
  • Nej som nr. Om någon säger nej, skakar på huvudet, vänder sitt ansikte bort, täcker sitt ansikte, eller gör något annat för att indikera att de inte vill ha sitt foto taget, inte tar sitt foto. Och om du redan har, ta bort det eller åtminstone inte publicera den på nätet.
  • Inte använda teleobjektiv för att få närbilder på människor längre ner på gatan. Det är bara läskigt.

Inte Hog Bra Visning Fläckar

Jag slår vad om att du har varit där, har du nått toppen av [insert otroligt turistmål här] och när du är på väg att ta i, en fotograf skjuter framför dig och börjar ställa upp ett stativ i den allra bästa platsen. Tio minuter senare, är de fortfarande där, och de kan inte förstå varför alla är super irriterad.

RELATERAT: Hur man kan Utveckla ett Bättre Öga för att Ta Bra Foton

Socialt borta fotograf är nästan som en kliché på detta för den enkla anledningen att det finns så många av dem. Bli inte en av dem, särskilt när det gäller små tittar platser eller turist platser. Inte bara är detta beteende själviska och irriterande för alla andra, men du är inte heller kommer att få en originell bild från varje upptagen turist plats. Någon har gjort det förut och förmodligen gjort det bättre.

Tänk Bara

Den största takeaway att allt detta är enkel: tänk på vad du gör och fundera på hur det påverkar andra människor. Bara för att du är juridiskt tillåtet att göra något, betyder inte att du inte är en dildo om du gör det.

Bilden Poäng: Veronica Benavides, Kevin Laminto, och Markus Spiske.