Hoe om Foto ‘ s op Openbare Plaatsen Respect

0
74

Fotografie begint te leiden tot een probleem. Fotografen—zowel van de DSLR en smartphone verscheidenheid—zijn veroorzaakt ravage bij favoriete foto locaties en toeristische sites. Musea en dergelijke zijn voor de invoering van regels in bedwang houden van slecht gedrag, maar echt, het is aan de fotograaf te worden respectvol, vooral als we niet willen strengere regels komen.

Nu, we gaan niet praten veel over fotografie en de wet. In het algemeen mag je foto ‘ s op openbare plaatsen met zeer weinig beperkingen—maar check out de specifieke kenmerken van uw staat of land. In plaats daarvan, we gaan om te praten over respect van de locatie, andere mensen, en de onderwerpen van uw foto ‘ s. Veel geoorloofd gedrag is het vreselijke gedrag.

Zorg Ervoor dat Je Eigenlijk in een Openbare Plaats

Een openbare plaats is niet alleen een plek waar het publiek terecht kan. Winkelcentra, luchthavens, parken, musea, concerten en dergelijke mogelijk openbaar toegankelijk zijn, maar ze zijn vaak particuliere locaties. Dit betekent dat ongeacht de grondwettelijke rechten die je hebt om foto ‘ s op openbare plaatsen niet van toepassing.

Een winkelcentrum is het recht om een verbod op mensen van het nemen van foto ‘ s of met behulp van de “professionele” camera ‘ s. Het is een eigen locatie. Als hun veiligheid u vertelt te stoppen en jij niet, kunnen ze u eruit schoppen. Want nogmaals, het is een eigen locatie, zelfs als het publiek er is.

Nu, dit betekent niet dat je niet kunt foto ‘ s nemen in winkelcentra of in musea. De meeste zijn blij dat je zo lang als je niet irriteren van andere opdrachtgevers of start het opzetten volledig op professionele shoots. U kan ook nodig zijn de locatie van de toestemming als u van plan bent om te verkopen van uw afbeeldingen.

U hoeft alleen maar te gaan over het op de juiste manier. En je kunt niet raken geïrriteerd en begint over uw grondwettelijke rechten; u bent op privé-eigendom.

Niet om een Onaangename Bedrag van Versnelling

Vrijwel alle fotografen liefde versnelling. Het is een groot deel van de hobby. Ik hou van deze zo veel als de volgende fotograaf, maar het is belangrijk te onthouden dat de fotografie gear is een groot, zwaar, en in de weg kan staan.

Als je gaat om het nemen van foto ‘ s op openbare plaatsen—of private plaatsen waar het publiek toegang heeft—dan moet je proberen en jezelf beperken tot uw camera, een lens en een normale rugzak-sized zak. Als u een statief, flitsers, of een telelens om de opname die u wilt en u zult in staat zijn te dragen en te gebruiken zonder inmenging te veel met iedereen, dan ga je gang, maar je moet niet met ze overal met je mee naartoe.

GERELATEERD: Hoe Bescherm Je Camera en Lenzen van de Schade, Stof en Krassen

Niet alleen het vervoeren van veel spullen ergeren uw collega-gasten, maar het zet ook je spullen in gevaar. Vallen lenzen krijgt dure snel.

Aan de Regels en Luister naar Mensen

Altijd aan de regels van de locatie in die je fotografeert. Als een museum een verbod flash fotografie en statieven, dan moet je niet beginnen met het nemen van foto ‘ s met flitslicht of het gebruik van een statief. Het is niet alleen respectloos naar het museum en andere begunstigers, maar het betekent dat andere fotografen zullen het veel moeilijker hebben, zelfs als ze respectvol en gehoorzamen aan de regels.

Ook de behandeling van bewakers lopen rulebooks. Als ze zeggen dat je bent niet toegestaan om iets te doen, niet te betogen. U bent niet toegestaan om het te doen. Het maakt niet uit als je technisch toegestaan om te doen wat die ding is, ongehoorzaam bewakers is waarschijnlijk tegen de regels, en aan de strijdlustige zal eindigen met u uit geschopt.

Zelfs als u in een openbare locatie waar u het recht om foto ‘ s te nemen, er is een goede kans dat u benaderd worden door bewakers, politie, of zelfs betrokken leden van het publiek. Rustig reageren en niet in de verdediging. Als iemand spreekt zijn oprechte bezorgdheid over wat je aan het doen bent, luister naar hen. Dit betekent niet dat je hoeft te doen wat ze vragen, zolang je gedrag is geoorloofd—maar u zou moeten overwegen. Rustig uitleggen dat je een hobby-fotograaf, die met een straat foto ‘ s zal gaan een lange weg in de richting van het aantrekken van mensen op hun gemak.

Wees Voorzichtig met het Nemen van Foto ‘ s van Andere Mensen

De wetgeving rond het nemen van foto ‘s van andere mensen in het openbaar variëren van land tot land en van staat, maar in het algemeen, het is toegestaan, zelfs als het publiceren of verkopen van de foto’ s kunnen niet worden. Controleer nogmaals uw specifieke juridische situatie en ook die van een eventuele nieuwe locatie waarnaar u op reis bent. Gewoon omdat je bent toegestaan iets te doen in New York, het betekent niet dat je het kunt doen in New Delhi.

Zelfs als het nemen van foto ‘ s van andere mensen is legaal, je moet nog steeds voorzichtig en respectvol. Je kan gewoon het toevoegen van het achtervoegsel “—tenzij je een zeer goede reden om” aan het einde van elke bit van advies. Journalistieke of artistieke redenen zijn goed genoeg, maar je moet niet alleen maar worden breuk foto ‘ s van onbekenden, voor de kick.

Ook, zelfs als straatfotografie is een juridische, intimidatie vrijwel zeker is dat niet. Als je begint na één persoon, verder te fotograferen nadat ze je vragen om te stoppen, of om in hun gezicht, je gaat om te beginnen met hardlopen houden zich niet aan andere wetten. De nummer één regel van het nemen van foto ‘ s van andere mensen is niet gedragen als een creep of stalker; al het andere is gewoon een sub-clausule.

Dus, op naar het advies:

  • Neem geen foto ‘ s van de kinderen van anderen zonder toestemming. Zelfs als het juridische—en vaak is—het kan je in elkaar geslagen door een boze menigte.
  • Waar mogelijk, toestemming vragen en het erkennen van de andere persoon als ze je zien. Oogcontact, een glimlach en een knipoog zijn meestal voldoende. Het is ook goed om toestemming te vragen na het schot als u niet wilt verwennen een natuurlijk moment.
  • Neem geen geen. Als iemand nee zegt, schudt het hoofd, verandert hun gezicht weg, heeft betrekking op hun gezicht, of iets anders doet om aan te geven dat ze niet willen dat hun foto wordt genomen, nemen niet de foto. En als je al hebt, te verwijderen of op zijn minst niet publiceren online.
  • Geen gebruik maken van tele-objectieven voor close-ups van mensen verder in de straat. Het is gewoon griezelig.

Niet Hog Goed Bekijken Plekken

Ik wed dat je er bent geweest; je hebt de top bereikt van [insert ongelooflijke toeristische bestemming hier] en als je over te nemen in de weergave, een fotograaf duwt in de voorkant van je en begint met het opzetten van een statief op de beste plek. Tien minuten later zijn ze er nog steeds, en ze kunnen niet begrijpen waarom iedereen is super geïrriteerd.

GERELATEERD: Hoe Ontwikkel je een Beter Oog voor het Nemen van Goede Foto ‘ s

De sociaal clueless fotograaf is bijna cliché op dit punt om de eenvoudige reden dat er zo velen van hen. Wees niet een van hen, vooral als het gaat om kleine bekijken van spots of toeristische locaties. Dit is niet alleen het gedrag van egoïstische en vervelend is voor iedereen anders, maar je bent ook niet van plan om een originele foto van een drukke toeristische plaats. Iemand het al eerder gedaan en waarschijnlijk gedaan beter.

Denk Maar

De grootste meenemen uit dit alles is simpel: denk na over wat je aan het doen bent, en kijken hoe dit van invloed op andere mensen. Gewoon omdat je wettelijk toegestaan iets te doen, betekent niet dat je niet bent een lul als je het doet.

Image Credits: Veronica Benavides, Kevin Laminto, en Markus Spiske.