Het Maken van Server-Side Regels in Outlook

0
95

Server-side regels worden uitgevoerd op de server, in plaats van in de Outlook-client, zodat ze u laten gelden regels voor berichten ooit getroffen uw systeem. Hier is hoe ze werken en wat u kunt doen met hen.

Wat Zijn Server-Side Regels?

Wanneer u de normale regels in Outlook, ze werken alleen als je de Outlook-app is geopend op uw systeem. Dit zijn de zogenaamde client-side regels, omdat ze werken in de Outlook-client applicatie. Ze zijn geweldig voor dingen zoals het filteren van e-mail in verschillende mappen omdat de regels vuur uit wanneer u Outlook opent of wanneer berichten raken uw inbox.

Maar wat als u regels die vuur uit wanneer Outlook is gesloten, zoals het doorsturen van berichten naar een collega, terwijl u op vakantie bent? Voor dat, moet u de server-side regels, die werken op de server verwerkt uw e-mail, ongeacht of u Outlook openen op uw computer. In Outlook kunt u die ook, dus laten we stap voor stap door het proces.

Addertje onder het gras: Server-side regels werken alleen als u Microsoft Exchange voor uw e-mail server (cloud-gebaseerde O365 of een Exchange-server op locatie), maar niet als je Outlook gebruikt voor het verwerken van de mail van een provider, zoals Gmail of Yahoo!. U kunt nog steeds een out-of-office reply en regels voor een niet-Microsoft-account, maar je zult moeten verlaten Outlook op en uitgevoerd. Als dat is wat je nodig hebt, we hebben instructies voor u.

Het Instellen van Server-Side Regels

U maakt normaal (client-side) regels in de Regels Manager door te gaan naar Home > Regels, maar we zijn niet met behulp van deze. In plaats daarvan, ga naar Bestand > Opties en klik op de “Automatische Antwoorden” knop.

Om te beginnen met het vervaardigen van een regel op de server, klikt u op de “Regels” knop.

Dit brengt het Automatische Antwoord Regels paneel, en zoals je kunt zien, is er niet veel dat je kunt doen behalve klik op de “Regel Toevoegen” knop.

Het venster Regel Bewerken die wordt geopend waar u uw nieuwe regel op de server.

U zult zien dat de mogelijkheden voor deze regels zijn veel eenvoudiger dan in de Regels Manager. Dit komt omdat je beperkt tot handelingen die kunnen worden uitgevoerd door de server. Als u wilt dat Outlook spelen een specifiek geluid wanneer een e-mail van je baas komt, kunt u dat alleen doen met een client-side rule.

Laten we zeggen dat één van de team weg is, en ze willen een mail over Hoe-Te-Geek worden verplaatst naar een specifieke map worden en doorgestuurd worden naar een specifieke persoon. Ten eerste, ze zou selecteer de “direct Verzonden naar me” optie. Volgende, ze zou invoeren “Hoe-Te-Geek” in de onderwerpregel. Zij zouden dan kiezen voor “Kopiëren naar” optie en kies een map. En ten slotte, zouden ze controleren de “Forward” – optie, selecteert u de ontvanger van de adresboek, en klik vervolgens op “OK”.

De regel is toegevoegd aan de lijst van de server-side regels en vervolgens zal worden uitgevoerd, ongeacht of Outlook wordt geopend.

U kunt er toevoegen zoveel van deze regels als je wilt. En uiteraard kunt u meer doen dan het eenvoudige voorbeeld hebben we hier getoond. U zou kunnen gebruiken om te veranderen het belang van berichten van specifieke contacten of met bepaalde woorden in het onderwerp. Of u kunt een server side rule verwijderen van bepaalde soorten berichten voordat ze ooit uw inbox bereiken.