Welke Sluitertijd Moet Ik Gebruiken Met Mijn Camera?

0
116

De sluitertijd is één van de drie belangrijkste instellingen voor de camera—de andere twee zijn het diafragma en de ISO. De sluitertijd u wijzigen hoe het beeld er uit ziet. Hier is hoe om te selecteren van de juiste snelheid.

GERELATEERD: Uw Camera de Meest Belangrijke Instellingen: de Sluitertijd, Diafragma, en ISO Uitgelegd

De Wederzijdse Regel en de Minimale Hand Gehouden Sluitertijd

De sluitertijd is ook wel belichtingstijd. Het is een maat van hoe lang de camera de sluiter open blijft tot laat licht in. Zowel de 1/1000ste van een seconde en één seconde sluitertijd. De meeste camera ‘ s kunnen doen tussen de 1/8000th van een seconde en 30 seconden zelf. Dat is een vrij groot bereik.

Een ding dat je moet oppassen is dat je niet het gebruik van een sluitertijd die is te traag als je de hand houden van uw camera. Het is moeilijk om een camera volledig te houden; als de sluitertijd te vertragen, het kleine bedrag van handshaking en beweging van het lichaam zal zien in de afbeelding, zoals motion blur.

In het algemeen, van de richtlijn is dat de minimale handheld sluitertijd is de reciproke van de brandpuntsafstand van de lens. Dus, als u een 100mm lens (en vergeet niet om rekening te houden voor crop factor), dan is de langste sluitertijd die je moet proberen en te gebruiken is 1/100ste van een seconde. Voor een 40mm lens, 1/40ste van een seconde. Voor een 16mm lens, 1/16e van een seconde. En zo verder.

In de afbeelding hieronder kunt u zien in actie. Ik nam dezelfde foto met een 40mm lens op acht verschillende sluitertijd: 1/200ste, 1/100e, 1/80e, 1/40e, 1/20e, 1/10e, 1/2, en een tweede. Je kunt zien is er een ernstige daling in scherpte tussen de 1/40e en 1/20e.

Hoewel er uitzonderingen zijn en manieren om het uit te breiden, het is een goed principe om in gedachten te houden bij de aanschaf van een sluitertijd. Als je wilt gaan langzamer, moet u gebruik maken van een statief.

GERELATEERD: Hoe om te Selecteren en Gebruik een Statief

Met dat gezegd, laten we eens kijken naar wat elk sluitertijd bereik is goed.

Sneller Dan 1/500e van een Seconde

Er zijn twee belangrijke manieren om te laten zien de beweging in je afbeeldingen: ofwel door het te bevriezen of vervagen. De sluitertijd sneller is dan ongeveer 1/500e van een seconde zal bevriezen, maar de snelst bewegende objecten.

Op de meeste camera ‘ s, de snelst mogelijke sluitertijd is 1/4000 e van een tweede of 1/8000th van een seconde. Op dit einde van de reeks, u zult bevriezen, zelfs van snel bewegende race auto ‘ s in plaats.

Als u meer bewegen in de richting van een 1/500e van een seconde snelheid, zult u nog steeds bevriezen snel bewegende mensen, maar dingen zoals auto ‘ s of skiërs kunnen een klein beetje zien van motion blur.

In het algemeen, als je probeert te bevriezen van een snel bewegend onderwerp in de plaats, ga met de snelste sluitertijd u kunt.

Tussen 1/500 en 1/100ste van een Seconde

Tussen 1/500e van een seconde tot 1/100ste van een seconde is waar een heleboel portret -, straat -, huwelijks-en andere handheld fotografie gebeurt. De sluitertijd snel genoeg te bevriezen traag of poseren de mens, maar niet zo snel dat je nodig hebt voor het gebruik van een groot diafragma, of een hoge ISO-zelfs bij daglicht.

Als u niet zeker weet welke sluitertijd te gebruiken, ergens rond de 1/200ste van een seconde is meestal een mooie balans. U kunt dan verhogen of te verlagen als nodig is.

Tussen de 1/100ste en 1/10e van een Seconde

Tussen de 1/100ste en 1/10e van een seconde is een enigszins vreemd bereik. De wederzijdse sluitertijd van uw lens zal vallen over het algemeen ergens hier. Het kan een beetje te traag voor het maken van scherpe foto ‘ s van alle, maar nog steeds menselijke proefpersonen. Als je probeert om een groepsfoto te maken, bijvoorbeeld, iemand zal vrijwel zeker bewegen en kijk vaag.

Vervolgens, als je eenmaal langzamer dan de wederzijdse sluitertijd, zal u ook het toevoegen van uw eigen camera onscherpte.

Er zijn foto ‘s en bepaalde onderwerpen—golven en poseren modellen—dat kan goed werken met foto’ s in dit gebied, zodat ze niet nutteloos, maar u normaal gesproken nodig hebt om een specifieke reden om hier te werken.

Tussen de 1/10e van een Seconde aan en Twee Seconden

Tussen de 1/10de van een seconde en ongeveer twee seconden is wat ik noem de korte, lange belichtingen. De sluitertijd is lang genoeg dat je een statief. Alles wat beweegt zal krijgen wazig, maar je bent niet van plan om de volledige zijdezachte lange blootstelling-effect.

GERELATEERD: Hoe om Goede Lange Blootstelling Foto ‘ s

Het is een leuk assortiment om te werken met en kunnen zorgen voor een aantal prachtige landschapsbeelden.

Tussen Twee Seconden en 30 Seconden

Tussen twee en 30 seconden is waar je op de lange blootstelling sluitertijden. Iets bewegen in de afbeelding is gaan vervagen volledig. Water en wolken zal weer zacht, streperig, en bijna betoverend.

Dit is ook het bereik van sluitertijden u aan de slag als u wilt nemen landschap foto ‘s bij zonsopgang of zonsondergang of foto’ s van de nachtelijke hemel.

GERELATEERD: Hoe om Goede Foto ‘ s van de Sterrenhemel

Langer dan 30 Seconden

Een sluitertijd langer dan 30 seconden is een lange, lange blootstelling aan mijn hoofd. De meeste camera ‘ s kan het niet native, dus moet u gebruik maken van een camera op afstand en, tenzij het nacht is, een neutral density filter. Een bewegend object gaat serieus glad. Mensen lopen door je foto zal gewoon verdwijnen, of hooguit, laat een nauwelijks zichtbare streep.

Het werken met dergelijke langzame sluitertijden kan leuk zijn, maar je moet voorzichtig zijn. Knoeien-up van uw focus of belichting, en je wacht een paar minuten voordat u uw fout!

Er is een gebruik voor elke sluitertijd, maar weten wat ze doen en welke je moet kiezen is een belangrijke stap om een betere fotograaf.