Microsoft Förklarar Varför Windows-10 oktober 2018 Uppdateringen Var att ta Bort människors Filer

0
96

Microsoft stoppat Windows 10 oktober 2018 Uppdatering eftersom det var ta bort vissa människor filer. Nu har Microsoft åtgärdat problemet och förklarade vad som hänt.

Microsofts John Kabel förklarar i ett inlägg på Microsofts Windows Blogg, var problemet med “Kända Omdirigering av Mapp” – funktionen. Detta är en funktion som låter dig flytta en känd mapp som C:UsersNameDownloads till D:Downloads till exempel. En annan mapp du kan flytta inkluderar Skrivbord, Dokument, Bilder och Videoklipp.

Efter April 2018 Uppdatering, vissa människor som tidigare hade använt denna funktion rapporterade en extra tom kopia av den ursprungliga mappen. Till exempel, en tom kopia av den ursprungliga C:UsersNameDownloads mapp dök upp. Så, för att lösa problemet, Microsoft introducerade kod som skulle ta bort de gamla, tomma mappar.

Det var bara ett problem: Den kod bort dessa mappar även om de inte var tom. Så, om du har flyttat din nedladdningsmapp att D:Downloads men fortfarande hade en C:UsersNameDownloads mapp med filer inuti den, Windows 10 oktober 2018 Uppdateringen skulle ta bort den ursprungliga mappen och filerna i den.

Microsoft har nu åtgärdat problemet, och Windows-10 oktober 2018 Uppdatering bör sluta att ta bort dessa “gamla” mappar fulla av filer. Men vi är chockad över att Microsoft ställt upp i första hand. De ska bara ha bort de mappar som om de faktiskt var tom!

Om du upplever förlust av data, Microsoft Support råder dig ringa +1-800-MICROSOFT för hjälp. Microsoft-butiker kommer också att försöka hjälpa till, och kanske kan hjälpa dig återställa raderade filer.

Den senaste versionen av oktober 2018 Uppdatering är nu på väg till Windows Insiders för ytterligare tester innan man rullar ut till genomsnittligt Windows 10 användare.

Vi rekommenderar att du säkerhetskopierar dina filer för att skydda dig mot buggar som denna i framtiden.