Hur att Hantera App-Behörigheter på Windows-10

0
120

Moderna Windows-10 appar som har behörigheter som du kan styra, precis som modern iPhone -, iPad-och Android-appar. Du kan styra åtkomsten till resurser som din plats, kamera, mikrofon och foton.

Detta fungerar bara på moderna appar från Butiken, även känd som Universal Windows-Plattformen (UWP) apps. Traditionella Windows-skrivbordsprogram har tillgång till allt, och det finns inget sätt att kontrollera det.

Hur att Hantera en Enskild Appen

För att hantera en enda appen, öppna app sidan information. Det finns flera sätt att göra detta.

Från Start-menyn, kan du högerklicka på en app genväg eller kakel och välj Mer > Appen Inställningar.

Från skärmen Inställningar kan du bege dig till Inställningar > program > program Och Funktioner klicka på en app och klicka på “Avancerade Alternativ”.

Scrolla ner och du kommer att se vilka behörigheter appen kan använda i “App-Behörigheter.” Växla app permissions on eller off för att tillåta eller neka åtkomst. Endast behörighet för där appen ber visas här.

Om du inte ser en App Behörigheter avsnitt, app inte har alla behörigheter som du kan styra. Det är antingen en modern app som inte begära tillstånd eller en klassisk modern app med tillgång till allt.

Hur Hantera Kategorier av Behörigheter

Du kan också hantera behörigheter efter kategori. Till exempel kan du se alla program på din dator som har tillgång till din webbkamera.

För att göra detta, gå till Inställningar > Sekretess. Bläddra ner till “App Permissions” i den vänstra sidofältet och klicka på den typ av tillstånd du vill visa och hantera. Till exempel, för att se appar med tillgång till din position, klicka på “Plats”.

Rulla ner i den högra rutan, och du kommer att se en “Välja vilka appar som kan komma åt” – avsnittet, som låter dig välja vilka appar som har tillgång till denna typ av uppgifter.

Tillgängliga behörigheter för närvarande Läge, Kamera, Mikrofon, Anmälningar, kontoinformation, Kontakter, Kalender, samtalshistorik, E-post, Uppgifter, Meddelanden, Radioapparater, Andra Enheter, Bakgrund Appar, App-Diagnostik, Automatisk hämtning av filer, Dokument, Bilder, Videor, och filsystem.

Varje ruta innehåller information om vad just detta tillstånd gör, och varför du kanske vill inaktivera åtkomst till tillstånd. Till exempel, apps med anmälan tillstånd kan skicka meddelanden till dig, medan apps med radioapparater tillstånd kan vända radioapparater som din Bluetooth-funktionen på och av.

När ett program vill använda ett tillstånd för första gången, kommer det att dyka upp en begäran om ett meddelande och du kan välja att tillåta eller neka tillstånd vid denna tid. Du bör endast behöver hantera app-behörigheter senare om du ändrar dig.