Hoe Beheer App Machtigingen in Windows op 10

0
130

De moderne Windows-10 apps hebben de machtigingen die u kunt bedienen, net als de moderne iPhone, iPad en Android apps. U kunt de toegang tot bronnen zoals uw locatie, de camera, de microfoon en de foto ‘ s.

Dit werkt alleen voor de moderne apps uit de Store, ook wel bekend als de Universele Windows-Platform (UWP) apps. De traditionele Windows-bureaublad-apps toegang hebben tot alles, en er is geen manier om het te controleren.

Het Beheren van een Individueel App Machtigingen

Voor het beheren van een enkele app ‘ s machtigingen, open de app details pagina. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Vanuit het menu Start, kunt u met de rechtermuisknop op een app een snelkoppeling of een tegel en selecteer Meer > App-Instellingen.

In het Instellingen scherm, ga je naar Instellingen > Apps > Apps En Features, klik op een app en klik op “Geavanceerde Opties”.

Scroll naar beneden en zie je de machtigingen de app kunt gebruiken onder “App-Machtigingen”. Stel de app machtigingen aan of uit om wel of niet toestaan van de toegang. Alleen machtigingen voor die de app vraagt, worden hier weergegeven.

Als je niet ziet een App sectie Machtigingen de app heeft geen machtigingen die u kunt controleren. Het is een moderne app die geen aanvraag machtigingen of een klassiek, modern app met toegang tot alles.

Hoe Categorieën Beheren van Machtigingen

U kunt ook het beheer van machtigingen per categorie. U kunt bijvoorbeeld alle apps zien die op jouw systeem die toegang hebben tot uw webcam.

Om dit te doen, ga dan naar Instellingen > Privacy. Scroll naar beneden naar de “App Machtigingen” sectie in het linker zijpaneel en klik op het type van de machtiging die u wilt weergeven en beheren. Bijvoorbeeld, om de apps te voorzien van toegang tot uw locatie, klikt u op “Locatie.”

Scroll naar beneden in het rechterdeelvenster, en u ziet een “Kiezen welke apps toegang kunnen krijgen tot’ sectie waarin u kunt kiezen welke apps toegang tot dit soort gegevens.

Beschikbare machtigingen die momenteel onder meer de Locatie, de Camera, de Microfoon, Meldingen, Account Info, Contacten, Agenda, Oproepen, e-Mail, Taken, Berichten, Radio ‘s, Andere Apparaten, Achtergrond Apps, App Diagnostiek, Automatische Downloads, Documenten, Foto’ s, Video ‘ s, en het bestandssysteem.

Elk deelvenster bevat informatie over wat er precies die toestemming doet, en waarom je zou willen om te blokkeren van de toegang tot de toestemming. Bijvoorbeeld apps met de kennisgeving toestemming kunt u berichten sturen, terwijl apps met de radio ‘s toestemming kunnen wenden, radio’ s, zoals uw Bluetooth-radio in-en uitschakelen.

Als een app gebruik wil maken van een toestemming voor de eerste keer, het zal pop-up een bericht, en u kunt toestaan of weigeren van de toestemming in die tijd. U hoeft alleen maar te beheren app machtigingen later als je van gedachten verandert.