Vad Är Buller Minskning av Digitala Bilder?

0
76

“Beautygate,” den senaste iPhone -port som kan göra bilder av människor som verkar för jämnas ut, är ett resultat av två saker: den nya Smarta HDR-funktionen och aggressiv brusreducering. Men vad är digital brusreducering och varför är det så viktigt? Låt oss ta reda på.

Hur Kamera Sensorer Fungerar

Den digitala sensorn i din telefon eller kamera är tillverkad av miljontals små photosites. Varje photosite motsvarar en pixel i den färdiga bilden. När ljuset träffar en photosite, det skapar en elektrisk laddning. Ju mer ljus som träffar photosite, desto bättre laddning skapas, och den ljusare pixel i den färdiga bilden.

Liksom den avgift som skapats genom att ljus som träffar sensorn, det är också en liten mängd av slumpmässigt bakgrund nuvarande som skapar digitalt brus. Det är där problemen börjar.

Eftersom den avgift som skapas vid varje photosite är linjärt proportionell mot mängden ljus som träffar det, matematik fungerar som de ljusare delarna av bilden ha betydligt mer information än den skugga områden. Detta innebär att signal-brus-förhållandet är lägre i de mörka områden av bilden, vilket är anledningen till att den skugga områden av en bild är mer benägna att synas buller.

RELATERAT: Vad är Skillnaden Mellan en Full Frame) och Beskär (crop-Sensor Kamera?

En annan faktor är sensorns storlek. Större sensorer samlar in mer ljus helt enkelt eftersom de är större. Som ett resultat, de är mindre benägna att digitalt brus för den signal-brus-förhållande är högre. Smartphone-kameror—eftersom de har så små sensorer som är särskilt utsatta för buller.

Omvandla Data till Bilder

När du tar ett foto, om du fotograferar i RAW, din kamera konverterar bilden data till en JPG-bild-fil. Det gör detta med några ganska komplicerade matematiska operationer att sluta kasta bort en hel del av data för att få en användbar fil.

De flesta kameror har även bearbeta den resulterande bilden lite för att få det att se bättre. De gör saker som att öka kontrast och färgmättnad, men de kör även en del buller minskning algoritmer. I bilden nedan kan du se en sida-vid-sida-vy av en JPEG-fil och en obehandlad OBEHANDLAD fil tagna vid samma tid med min iPhone 7 Plus. Kolla hur mycket mer buller är i RAW-bild.

I allmänhet är detta en bra sak. Digital noise är fult, och brusreducering algoritmer är ganska bra att förstå; de arbetar med i genomsnitt ut små variationer mellan pixlarna. Du kan se det, särskilt i framhåller i close-ups från bilderna ovan.

För det mesta, kommer dina bilder att se bättre ut efter brusreducering tillämpas. Det är en viktig del av post-processing av en digital bild. JPEG-bilden är onekligen en trevligare bild än grov RAW. Det blir bara ett problem när de algoritmer som är alltför aggressiv för ämnet, som är fallet med beautygate. När detta händer, naturliga variationer som hudtoner få jämnas ut, liksom alla digitala bruset. Jag har tagit saker och ting alldeles för långt i bilden nedan.

Och eftersom de ursprungliga uppgifterna kastas bort, det finns inte mycket du kan göra i efterhand.

Förhindra Aggressiv Brusreducering På Telefonen

Det enklaste sättet att förhindra att din telefon eller kamera från att tillämpa alltför aggressiv brusreducering algoritmer är att förhindra dem från att tillämpa automatisk brusreducering på alla. För att göra detta, du måste helt enkelt att fotografera i RAW.

Med RAW-bilder, alla bilder data—ljud och allt lagras i filen. Det ger dig mer spelrum när det gäller post-produktion, och låter dig styra hur mycket brusreducering tillämpas.

På en iPhone, måste du använda en tredje part kamera app. Jag är ett stort fan av Halide. På Android, kamera-app på telefonen kan du fotar i RAW, om inte, VSCO är en stor valfrihet. Som standard är din DSLR eller mirrorless kamera ska fota RAW-bilder. Om det inte är standard på din kamera, det ska vara en inställning på menyn för att ändra formatet som bilderna sparas.

RELATERAT: Hur man fotar i RAW-Foton på Din iPhone

Brusreducering är inte en dålig sak, men när din kamera eller smartphone gäller automatiskt för mycket, det kan det se konstigt. Det bästa du kan göra är att skjuta RAW och ta kontroll.