Inaktivera macOS Mojave är Flytande Skärmdump Miniatyr

0
108

Mojave, den senaste versionen av macOS, förändringar i hur skärmdumpar arbete, lägga ett flytande miniatyrbild i nedre högra hörnet som visar upp före filen dyker upp på skrivbordet.

Vi har visat hur du tar en skärmdump på en Mac. Kommando-Shift-4 är den vanligaste metoden—det låter dig ta en skärmdump av någon del av skärmen.

RELATERAT: Hur man Tar Skärmdumpar på en Mac

I äldre versioner av macOS din skärmdump var omedelbart skickas till Skrivbordet, men en av de nya funktionerna i macOS Mojave förändringar detta: det är en flytande miniatyren av din skärmdump för ett par sekunder, som visas ovan. Klicka på den lilla bilden och du kan redigera bilden, vänta och bilden kommer att visa upp på skrivbordet.

Detta är inte en dålig funktion, men om du hellre vill inte sätta upp med denna fördröjning är det lätt att byta. Helt enkelt öppna Skärmdumpar verktyg, som du kan hitta genom att rubriken till Applikationer > Verktyg eller genom att söka efter “Bilder” i Rampljuset. Ansökan öppnar en bar på botten av skärmen.

Klicka på “Alternativ” och sedan avmarkera “Visa Flytande Miniatyr.” Det är det! Från och med nu skärmdumpar kommer att skickas direkt till ditt skrivbord, precis som innan. Mitt tack till Mellissa Holt på Mac Observer för att ni påpekade detta.