C64 Mini Har Kommit, Kan Du Återuppleva Commodore ‘ s Glory Days?

0
91

9 oktober markerar den AMERIKANSKA versionen av c64 Mini. Det finns high-definition video och ljud via HDMI, en samling av spel byggt i (plus möjlighet att ladda dina egna), en joystick USB-portar för tangentbord, och till och med C64 GRUNDLÄGGANDE.

LOAD “*”,8,1

Det äntligen hänt! Commodore 64 är tillbaka i butik!

Okej, det kanske inte är just Commodore 64. Här är lite olika. Kanske är det för färg? USB-portar? Jag kan bara inte sätta fingret på vad som ändrats…

C64 Mini och en vintage 80-talet Commodore 64

Den oktober 9, Retro Games Ltd är officiellt släppa C64 Mini för OSS kunder, och Amerikanerna kommer att kunna få halv storlek retro gaming åtgärder som tidigare reserverats för NES Mini, SNES Mini, och Atari Flashback.

Medan Mini har funnits på den Europeiska marknaden för några månader, oktober markerar sitt inträde på den Nordamerikanska marknaden. (Förbanna dig, PAL, och din oförenliga-Tv!)

100 INPUT “Vad är Det I Lådan?”, En$

C64 Mini är en reproduktion av den klassiska Commodore 64. Liten ARM-baserad dator perfekt återskapar den ursprungliga Commodore 64-programvara miljö. Liksom den ursprungliga C64, Mini ansluts till din TV. Den här gången, dock, istället för att använda en koaxial kabel och tuning till kanal 3, får du en HDMI-kabel och hd pixlar. Oroa dig inte, om: Mini innehåller scan line-emulering så att du kan få detta retro CRT-erfarenhet, även om en modern 4K-TV.

Du kan välja mellan 64 ingår spel med en custom launcher som kallas Karusell. Varje spel har även fyra spara slots, så att du kan frysa spelet och plocka upp precis där du slutade. Det ingår spel täcka ett tvärsnitt av populära 8-bit spel, och om ditt favoritspel är inte det, kan du lägga till din egen med den inbyggda USB-portar. Om du kan ladda ner den från en av dessa retro gaming webbplatser, är chansen att det kommer att fungera på den här maskinen.

GRUNDLÄGGANDE, Representerar!

Retro Spel inte glömma vanlig användare heller. C64 Mini innehåller den ursprungliga Commodore BASIC-programmering miljö. GRUNDLÄGGANDE program som körs på Mini-precis som de gjorde på den ursprungliga Commodore 64, och om du fortfarande har några av de gamla Beräkna ‘ s Gazette tidningar som ligger runt, som du kan skriva i dessa program och göra dem springa! Du behöver ett USB-tangentbord, dock. Tangentbordet på den faktiska Mini är bara en prop, det ser bra ut men fungerar inte.

Spel kan också vara annorlunda än vad du skulle hitta på de versioner som säljs i andra länder på grund av olika licens-och distributionsavtal Retro Spel kunde göra med de människor som äger dessa fastigheter. Oavsett, eftersom du kan installera vilka spel du vill, det här borde inte vara ett problem.

200 SKRIVA ut “Vem är Det till För?”

Karusellen i aktion

Mini är avsedd för alla som älskar klassiska 80-tv-spel. Några av de största spel alla tid är representerade (som är, ärligt talat, vissa mycket mediokra titlar.) Naturligtvis, som jag nämnde tidigare, du kan dessutom ladda in dina egna program, så att du kan ta ett spel från någon av webbplatser där ute som har nedladdningsbara .D64-filer, koppla in den och spela.

Barnen kan också spela några av de spel som deras föräldrar (eller till och med mor-och farföräldrar) växte upp på. Mina barn älskar vissa Jumpman, och vi har varit känt för att sitta ner till en träningsmatch i Wheel of Fortune (det är något du behöver för att hitta ute på nätet.) Vad är roligare än att titta på TV-spelet visar på 7:00 varje vardagskväll? Spela ditt eget spel och visa på din TV.

500 INPUT “Vill jag?”, En$

Mini är en rolig resa ner retro lane. Jag testade ett par dagar, och medan det finns en del av den känsla av 1983 klassiska, det har också vissa nackdelar. “Tangentbordet” på den enhet är bara en bit av gjuten plast som inte fungerar, och det finns ingen plats att koppla in en kassett, den gamla 9-pin-joysticks, eller en verklig disk. Det finns heller ingen nätverksanslutning av något slag. (Avsaknaden av en online app store känns som ett missat tillfälle.)

USB-portarna kan inte låta dig ladda ner spel. Retro Spel har gjort det bättre än någon av de andra retro-konsoler. Jag behöver inte knäcka systemet för att köra ner spel; jag behöver bara en 5 $USB-minne och en nedladdad fil. Medan det nuvarande programmet är lite begränsad, Retro Spel lovar en ny firmware versionen innan fartyget datum och ger användaren mer frihet att montera skivavbilder och anpassa karusell.

Jag har också några frågor om joysticken, det är lite stel, och flera personer i den Facebook grupp har rapporterats av misstag bryta deras. En av de bästa saker du kan göra för dig själv är att beställa en USB-spelkontroller (SNES stil USB-pads med åtta knappar verkar fungera bara bra) om du hittar dig själv att spendera en hel del tid på Mini. Du kommer också ha en USB-tangentbord. USB-tangentbordet ska fungera.

Slutligen, om du är bekväm med att installera emulatorer, kanske du upptäcker att en emulator på DATORN kommer att göra allt du vill. Programvaran inuti Mini är en skräddarsydd Linux-distribution med en anpassad bygga VICE bor på toppen av det. Så det finns ingenting i Mini som du inte kan få med en Windows -, Mac-eller Linux-dator som kör Vice (eller kanske Commodore 64 för Evigt, om du vill ha ett trevligt spel launcher.) Det finns även retro emulator paket för Raspberry Pi, såsom Combian eller RetroPie, som kan hantera c64-spel.

KÖR : Till butiken

Fortfarande, även om det inte är perfekt, jag vill ha en. Jag kan inte vänta med att koppla in den i vardagsrummet TV och, återigen, ta över tv medan alla andra vill titta på Magnum PI.

Bild Kredit: thec64.com