Allt Du Behöver För Att Börja Bygga Mekaniska Tangentbord

0
237

Tekniska leksaker är inte bara för att förbereda barnen för att ange en STAM fält—att lära barn viktigt ingenjörskonst kan främja kritiskt tänkande som kommer att hjälpa dem oavsett vilken karriär väg de väljer.

Allt Du Behöver För Att Börja Bygga Mekaniska Tangentbord
av Michael Crider den 5: e oktober 2018

Om du är redo att vada ut i den grunda delen av den mekaniska tangentbord pool, då är det dags att börja bygga din egen. Här hittar du allt du behöver för att bygga din första från scratch.

Allt Du Behöver För Att Komma Igång På Gymmet
av Jennifer Allen den 4 oktober 2018

Du har gjort det första steget och att du har registrerat dig för ett gym medlemskap. Bra gjort! Nu för att vara säker på att du huvudet det regelbundet och få ut det mesta av din träning. Vi har tittat på de bästa redskap och tillbehör för dig att ta med dig på din nya resa till att bli ett gym missbrukare.

Följ Oss!

Facebook

Twitter

Allt Du Behöver För Att Börja Bygga Mekaniska Tangentbord

Michael Crider | @MichaelCrider | oktober 5, 2018October 5, 2018

Om du är redo att vada ut i den grunda delen av den mekaniska tangentbord pool, då är det dags att börja bygga din egen. Här hittar du allt du behöver för att bygga din första från scratch.

Varför bygga din egen? Av samma anledning som människor investera massor av tid, energi och svett till att arbeta på en anpassad bil—för att du vill vad du vill, hur du vill ha det, och det enda sättet att uppnå detta är genom att göra det själv. Genom att lära dig att tillverka din egen tangentbord du kan få precis vad du vill: den exakta layouten, den exakta växlar, exakt Lysdioder (eller brist därav) och även det exakta hölje för kroppen av tangentbordet i sig.

Det finns en hel del delar i denna lista, men lita på mig, det är inte så komplicerat som det verkar. I huvudsak du ta en PCB (printed circuit board), löd den växlar till förutbestämda platser, för att sedan sätta tangenter och fallet är på plats, och du är klar.

Lära sig hur att effektivt använda lödkolv kommer att vara den svåraste biten för nybörjare, och vi har stod för det, med en bra allt-i-ett nybörjar-kit och en elektronisk leksak som du kan öva på innan du får den äkta varan. Det är värt att notera på denna punkt som en lödkolv är, tja, ett strykjärn, och det måste vara ett par hundra grader för att smälta lodet. Så detta är inte för barn, såvida de inte är som närmar sig tonåren och du är villig att handleda dem ganska nära.

Mekaniska Tangentbord PCB: GH60 “Satan” ($30)

Låt inte det udda namnet lura dig. Detta kretskort är standard nybörjare modell, som tillåter användare att montera en liten 60% styrelsen snabbt och enkelt. När du har allt monterat det behöver inte någon extra programmering—koppla bara in den till din dator med en MiniUSB-kabel (du behöver någon av dessa om du inte redan har ett liggandes) och du är redo att gå. Men 60% layout tar lite tid att vänja sig, och om du vill anpassa det för att lättare få tillgång till pil-eller funktionstangenter, detta PCB är kompatibla med de populära webb-baserade TMK programmeringsverktyg. Allt du behöver för att använda som en webbläsare. För din första bygga, vi rekommenderar att gå utan Led.

Köp på Amazon

Mekaniska Tangentbord Mål: KBDFans GH60 ($22)

Detta är så att din fullt monterade tangentbordet kommer att vila i. Det är inte särskilt märkvärdigt, bara några distanser och skruvar och en tillgång hål för USB-porten, men det är billigt och särskilt kompatibel med GH60 PCB. Allt du behöver göra är att skruva ner styrelse och koppla in den. Du kan senare uppgradera din anpassade tangentbord med en finare modell tillverkad av aluminium eller trä, utan att behöva bygga en helt ny styrelse, tack vare den standardiserade fem-dödläge design. Jag kan personligen rekommendera KBDfans som en pålitlig leverantör för denna hobby.

Köp Nu

Mekaniska Tangentbord Växlar: Cherry MX PCB Monterad ($45 70)

Vi kommer att rekommendera att börja med PCB-monterad brytare från Cherry. “PCB monterad” betyder att de har lite plast ben att säkra dem på plats direkt på KRETSKORTET, så att du inte behöver använda en extra tallrik bit under din bygga. Behöver du en switch för varje tangent på tangentbordet, på en standard OSS layout för 60% GH60 PCB, som är 61-switchar. Vi rekommenderar att du köper minst 70 för din första bygga, eftersom det är mer än troligt att du kommer att röra upp en eller två av dem under byggprocessen, och de är billiga nog att köpa några reservdelar. Gå till Blå switchar om du vill ha dem högt och clicky, Bruna switchar om du vill ha dem mjukare, men fortfarande hålla en diskussion bump, eller Röda switchar om du vill ha dem snabbt och smidigt för spel.

Köp Nu

Tangentbord Stabilisatorer: Cherry PCB Mount ($18)

Stabilisatorer är en kombination stjälkar och barer som håller länge tangenter, som en på mellanslag och enter, vickar på switchen. Cherry-stil stabilisatorer är att föredra, eftersom de inte kräver att du att sätta pinnarna direkt in tangenter. Detta set från KBDfans innehåller allt som du behöver för 60% av PCB-vi har valt.

Köp Nu

Mekaniska Tangentbord Tangenter: WASD Tangentbord Anpassade Set ($45)

En av de mest underhållande aspekterna av att använda ett mekaniskt tangentbord är att kunna byta ut tangenter när du vill. För din första bygga, rekommenderar vi att använda den customizer verktyg från WASD Tangentbord. Den uppsättning av ABS-kepsar för en 60% – tangentbord är $45, vilket är ganska rimligt, men du kan välja någon kombination av färger som du gillar från de online-verktyg. Om du är händig med ett grafik-program, kan du även ladda upp dina egna anpassade konst och få det tryckt på tangenter gratis! Och om du inte gillar resultatet, oroa dig inte—du kan ändra tangenter för en ny uppsättning som helst utan någon demontering. Som en bonus, varje keycap från WASD Tangentbord ingår en gratis nyckel avdragare verktyg.

Köp Nu

Lödkolv: Anbes Lödkolv Kit ($25)

Någon lödkolv kommer att göra för din första projektet—du behöver inte spendera pengar på en professionell modell. Men för bara fem dollar mer än det billigaste alternativet, detta kit innehåller allt du behöver på toppen av järn-och desolder pump, plus en praktisk multimeter för att testa din PCB är klar kretsar.

Avgörande, strykjärn i detta kit ingår en on/off switch, vilket innebär att du inte hela tiden måste plugga järnet och koppla det bara för att få saker och ting att fungera. Den satsen innehåller även en skruvmejsel för dig att använda när du är redo att installera kortet i fråga.

Köp på Amazon

Löd: MAIYUM 63-37 Kolofonium Kärna ($9)

Behöver du några lödtråd att faktiskt göra lödning, och detta är den standard grejer. Denna roll kommer att vara mer än tillräckligt för att avsluta ditt projekt flera gånger om. Observera att som de flesta löda, det innehåller bly för en låg smältpunkt, men du kommer inte att utsättas för det så länge du inte trycker på medan det är flytande. Du ska inte göra hur som helst, eftersom flytande löda är tillräckligt varm för att omedelbart ge dig en tredje gradens brännskada. (Återigen, det här är inte för ensamma barn.)

Köp på Amazon

Glasögon: Hög Förstoring Läsglasögon ($13)

Du bör inte använda en lödkolv utan någon form av ögonskydd. Eftersom lödning små switchar kommer att anstränga ögonen hur som helst, jag gillar att använda en uppsättning av billiga läsglasögon, så jag kan se mitt arbete mer noggrant och skydda mina ögon på samma gång. Dessa 4,0 x förstoring glasögon är mer kraftfulla än de flesta människor behöver för att själva behandlingen, men de är idealiska för close-up lödning arbete.

Köp på Amazon

Lödning Praktiken: Icstation DIY 3D julgran Monteringssats ($11)

Vad är denna sak gör här? Medan det är sant att du inte behöver någon av delarna i denna leksak kit för att faktiskt göra ett tangentbord, jag rekommenderar att plocka upp det ändå om du aldrig lött någon elektronik innan. Att följa med i instruktionerna att montera den grundläggande PCB träd och installera LED-lampor, motstånd och kondensatorer kommer att ge dig en snabbkurs i grunderna för lödning. Kombinera detta med ett par instruktionsfilmer på YouTube, och du kommer vara redo att uppgradera till tangentbordet delar på nolltid.

Köp på Amazon

Image Credit: CandyKeys