Outlook.com att Lägga till en Verifierade för Företag. Kommer Att Bidra Till Att Bekämpa Nätfiske?

0
139

Microsoft är att lägga till en verifierade att Outlook.com online-e-post-service som tidigare var känt som Hotmail. USA-baserade företag kan registrera sig för att vara verifierade här som en del av en publik beta.

Kontrollerade företag kommer att ha ett Twitter-style blå bock bredvid deras namn, som visas ovan. Microsoft är pitching detta som ett sätt för Outlook.com användare att veta om ett mail som faktiskt kommer från den verksamhet de påstår att det är, och att snabbt göra saker som att hitta ett telefonnummer eller avsluta prenumerationen på en e-postlista.

För att citera en Windows blogginlägg meddelar funktionen:

Märken kan nu få en verifierade, vilket gör det enklare för dig att hitta seriösa företag i din inkorg. Och med den nya profilen kort, kan du snabbt få tillgång till kontaktinformation, paket leveranser, bokningar, butikslägen och mer. Du kommer också enkelt kunna se vilka nyhetsbrev du är inskrivna i, och avsluta prenumerationen med ett klick med det nya abonnemanget portal. Slutligen, vi gör det lätt att hitta erbjudanden i din inkorg genom att ta upp mer information i ditt meddelande lista, så du behöver inte öppna e-postmeddelandet för att se affären.

Det är lite förvånande att ingen har provat något liknande tidigare. Det finns system på plats för att verifiera en e-postadress inte är falska, inklusive DKIM (public key kryptering för utgående e-post). Detta är annorlunda: det är en användare som vetter mot funktionen på en konsument-e-tjänst, med hjälp av en visuell markör folk redan förstår.

Phishing är frodas, och mycket av det beror på användare att tro att en falsk e-post som faktiskt kommer från ett framträdande varumärke. Kan ett kontrollsystem som att hjälpa till? Bara om de flesta företag hamnar kontrolleras, och även då endast om Microsofts kontroll processen är robust. Microsoft kommer att ta en hel del skit om en phisher någonsin lyckas få en blå bock.

Vilket förmodligen är varför Microsoft, för deras del, inte tala nätfiske i deras planen för produkten. Fortfarande, jag kan inte hjälpa men undrar om funktioner som denna kan hjälpa till att bekämpa ett problem som fortfarande frodas, särskilt om andra e-postleverantörer göra något liknande.