Wat is het Verschil Tussen AppleCare en het AppleCare protection plan?

0
176

Bij aankoop van een nieuwe Apple product, krijgt u een gratis jaar van AppleCare met de optie van het toevoegen van op AppleCare, maar het kan verwarrend zijn met het uitzoeken wat je precies krijgt met elke dienst. Hier is hoe ze werken.

AppleCare Is Gewoon een Basic Garantie

De meeste producten die je koopt in de winkel komen met een soort van garantie van de fabrikant garandeert dat het product zal werken zoals geadverteerd voor een bepaalde hoeveelheid tijd. En als niet, de fabrikant zal vast geen probleem, dat komt gratis. De lengte van de garantie en wat is het precies dekt en niet de dekking varieert afhankelijk van de vennootschap.

AppleCare is wat Apple noemt de garantie op haar producten. Het is een garantie van één jaar die betrekking heeft op problemen en problemen met apparaten—zoals een defecte power knop of een dode scherm of iets dat niet te wijten is aan een fabricagefout of een daad van God. Ook krijgt u 90 dagen gratis telefonische ondersteuning. Dit alles is gratis en komt automatisch met uw Apple product, ongeacht waar of wanneer je het koopt.

AppleCare+ Voegt een Ander Jaar en Accidental Damage Dekking

Terwijl AppleCare wordt geleverd met alle nieuwe producten van Apple voor een gratis, heb je de mogelijkheid om te betalen toevoegen AppleCare protection plan.

GERELATEERD: Is het AppleCare protection plan de moeite Waard?

AppleCare protection plan omvat regelmatige AppleCare, maar op de top van dat, krijgt u een extra jaar garantie (extra twee jaar voor de Mac), twee jaar gratis telefonische ondersteuning (een jaar extra voor de Mac), en accidentele schade dekking (behalve voor de Apple TV).

Regelmatig AppleCare biedt geen accidental damage dekking. AppleCare+ doet, maar er zijn enkele beperkingen. Voor alle producten van Apple, krijgt u alleen “tot twee gevallen van accidentele schade dekking,” en er is een eigen risico afhankelijk van de aard van de schade en het apparaat:

  • iPhone: $29 voor scherm schade, $99 voor enige andere schade.
  • iPad: $49 voor enige vorm van schade.
  • Mac: $99 voor scherm schade (of een externe behuizing te beschadigen), $299 voor andere schade.
  • Apple Horloge: $69 voor enige vorm van schade.
  • HomePod: $39 voor elke vorm van schade.
  • iPod Touch: $29 voor enige vorm van schade.

Ook al betaalt u een eigen risico, het is nog steeds een stuk goedkoper dan het betalen van de schade te herstellen voor de volle prijs. Zodat je het AppleCare protection plan om de accidentele schade dekking zeker de moeite waard.

Het AppleCare protection plan Kan de Dekking van het Verlies of de Diefstal, maar Betaal Je Meer

Zo groot als het AppleCare protection plan is, maar er is één factor die heeft altijd al een dealbreaker voor sommige: Het geldt niet voor verloren of gestolen apparaten. Dat is, tot voor kort.

GERELATEERD: Nee, het AppleCare protection plan geldt niet voor een Verloren of Gestolen iPhone

 

AppleCare+ voor Diefstal en Verlies, zoals dat heet, kost een extra $100 op de top van de normale $199 is de prijs voor reguliere AppleCare protection plan. Zo betaal je $299 totaal voor alles dat AppleCare protection plan biedt, evenals diefstal of verlies van dekking.

Echter, je zult ook uiteindelijk het betalen van een eigen risico wanneer verliest u uw iPhone of diefstal, en het zal niet per se goedkoper:

  • $199 voor de iPhone 8, iPhone 7, iPhone 6, iPhone 6

  • $229 voor iPhone XR, iPhone 8, Plus, iPhone 7 Plus, iPhone 6S Plus, en de iPhone 6 Plus

  • $269 voor iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone X

Het is zeker goedkoper dan het kopen van een geheel nieuwe iPhone voor de volle prijs, maar het is zeker niet iets te licht opvatten.